Program 2018-05-07T10:47:21+00:00

Dagsprogram

Sykkelturen ‘Italia på tvers’

Dag 1 – Rieti

Ankomst til Roma, ca kl 21:00 Kort stopp påveien fra flyplassen til vårt overnattingsted – Villa Potenziani. Regne med ca to timmers transfer. Sen innsjekk på hotellet.

Dag 2 – Rieti – Montefranco

Etter frokost samles vi til ukens første leksjon i italiensk, som etterfølges av en gjennomgang av dagens etappe. Formiddagsetappen byr på et relativt flatt landskap hvor vi starter med å sykle ned til byen Rieti, for deretter å fortsette innover dalen i et herlig, frodig landskap. Rett før lunsj får vi en ca. 5 kilometers relativt hard stigning opp til byen Greccio. I denne koselige lille byen stopper vi for lunsj på Ristorante Belvedere. Her har vi en fantastisk utsikt over dalen og åsene.

Vi fortsetter deretter videre ned i dalen og sykler langs sjøen Piedeluco. Vi sykler i et kupert landskap mot byen Montefalco hvor vi stopper for overnatting. En god del oppover, og herlige lange nedoverbakker. Vel fremme i den lille byen Montefranco sjekker vi inn på Hotel Roccaranne og får oss en vel fortjent dusj før middag.

Total etappe:  Ca 60 kilometer gjennom et kupert og flott landskap med tre litt lengre stigninger.

Sykkeltur med guide i Italia

Dag 3 – Montefranco – Foligno

Vi starter relativt tidlig med frokost og ny leksjon i italiensk, samt gjenomgang av dagens etappe. Etter en god frokost forlater vi den fantastiske utsikten i Montefranco og sykler videre nordover i det flotte landskapet i regionen Umbria.

Etter ca.en halv time kommer vi til en litt lengre stigning som kan bli litt utfordrende. Med godt mot sykler vi rolig oppover, for så å samles på toppen før vi har ca. 10 kilometer med slak nedoverbakke mot byen Spoleto.
Etter Spoleto er det helt flatt landskap i ca. 25 kilometer hvor vi sykler på en flott sykkelvei. Vi stopper for en hyggelig lunsj langs elven. Etter sykling på helt bilfrie veier kommer vi etter hvert frem til den litt større byen Foligno – der møtes vi også av litt mer trafikk. Vi bor her sentralt på hyggelige Hotel Italia. Middag på hotellet.

Total etappe: Ca 55 km, en variert etappe med to lengre stigninger hvorav den ene relativt utfordrende.

Dag 4 – Foligno – Assisi

Etter frokost samles vi som vanlig for gjennomgang av dagens etappe, samt en språkleksjon. Vi starter dagens tur med å sykle gjennom byen Foligno før vi drar videre. På begynnelsen av formiddagen har vi utsikt til byen Montefalco og alle dens vinranker i dalen nedenfor. Vi følger vinrankene oppover og frem til vingården Cantina Le Cimate for lunsj, omvisning og prøvesmaking av deres viner. Her er det druen Sagrantino som dominerer i vinene. Fra vingården kan man se over til den andre siden av dalen der den velkjente byen Assisi ligger med sine karakteristiske murer – dette er dagens sluttdestinasjon.

Assisi er en by med en stor og spennende historisk betydning. Vi får tid på egenhånd i Assisi.  Vi bor på Grand Hotel Assisi 4**** som ligger ca. 2 km utenfor murene i Assisi. Assisi er fødebyen til Hellige Frans av Assisi. Før middag har du et par timer på egenhånd for å oppdage denne flotte byen.

Total etappe:  Ca. 50 kilometer i et relativt flatt landskap, med to mindre stigninger hvorav den ene er opp mot byen Montefalco og den andre er de siste 500 meterne opp til Assisi.

Sykkeltur i Italia

Dag 5 – Assisi -Sassoferrato

Vi starter som vanlig dagen med frokost, språkleksjon og gjennomgang av dagens etappe. I løpet av dagen forlater vi regionen Umbria for å sykle inn i regionen Marche.

Gjennom olivenlunder og et variert landskap sykler vi i dalen som leder oss til byen Sassoferrato. Selvfølgelig stopper vi for en herlig lunsj underveis. Ved ankomst Sassoferrato sjekker vi inn på hotellet Country House.

På kvelden blir det servert middag i hotellets restaurant.

Total etappe:  Ca. 69 km i et variert landskap, med en lang stigning på ca. 10 km.

Dag 6 – Sassoferrato – Casa Oliva

Som alltid starter vi dagen med frokost, italienskleksjon og gjennomgang av dagens etappe. Regionen Marche, som kanskje er ukjent for de aller fleste, byr på et fantastisk landskap med flotte mindre veier uten særlig trafikk. Etter ca. 35 km spiser vi lunsj på en trivelig lokal restaurant.

Fra åssidene sykler vi østover mot kysten, og har vi klart vær kan vi se Adriaterhavet i det fjerne. Etter å ha sett den flotte byen Corinaldo sykler vi videre mot vårt mål for natten – Casa Oliva. Vi bor i en gammel borg som er ombygget til hotell. Alle rommene / leilighetene er forskjellige i både størrelse og form. Et spesielt og unikt hotell.

Etter en god hjemmelaget middag med tilhørende vin sovner nok de fleste av oss når kvelden kommer.

Total etappe: Ca. 75 km gjennom et variert landskap med små stigninger og flere herlige nedoverbakker.

Program sykkelturen 'Italia på tvers', mai 2018

Dag 7 – Casa Oliva – Pesaro

Etter frokost og den obligatoriske språkleksjonen går vi gjennom planene for dagen og starter på turens siste etappe. Den leder oss ned til Adriaterhavet og stranden! Vi har nå nådd vårt mål – vi har syklet Italia på tvers!!

Lunsjen spiser vi i hotellets restaurant direkte etter ankomst. Etter lunsj har vi ettermiddagen fri for shopping eller kanskje ønsker du noen avslappende timer på stranden like ved. For de av dere som evt. ønsker en bonustur så sykler vi ”Strada Panoramica” – en vei veldig mange syklister benytter. Dels fordi det er lite trafikk der, men enda mer på grunn av den kjempeflotte panoramautsikten en får langs denne veien.

Vi kommer etter hvert frem til Gabicce Monte der vi kan se de klassiske badestedene Cattolica, Riccione og Rimini.  En verdig avslutning på en aktiv uke!

Den siste natten bor vi på Hotel Napoleon 4****helt i nærheten av den fantastiske stranden, med gangavstand til den trivelige byen Pesaro.

Avslutningsmiddagen spiser vi på en lokal pizzeria i gamlebyen i Pesaro.

Total etappe: Ca 35 kilometer

Dag 8 – Hjemreise

Tidlig avreise til flyplassen for direktefly hjem til Norge.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF