Program Hike & Bike i Dolomittene / Gardasjøen

 

Dag 1 – Ankomstdag

Ankomst Riva del Garda / Torbole. Innsjekking på hotellet.

Møte med lokal engelskspråklig guide for briefing og gjenomgang av ukens program på ettermiddagen / kvelden. Kanskje blir det også tid til en testtur på sykkelen før du nyter middag i en hyggelig, lokal restaurant.

Hike and bike i Dolomittene og Gardasjøen 

Dag 2 – Klatring i Via Ferrata Cime Capi

Denne første turen blir en liten testtur for å få en følelse for klatring og hva Via Ferrata innebærer før turen går videre til Brenta-Dolomittene.

Dagens aktivitet starter med en kort busstransport til startpunktet på Via Ferrata Cima Capi. Her tar du på klatreselene og starter med ca. 1 times fotvandring før kort teknisk gjennomgang av utstyr og teknikk. På vei opp mot toppen får du etterhvert en mektig utsikt over Sarcadalen, Gardasjøen og Dolomittene. Fantastisk å stå på toppen og se utover det helt unike landskapet.
Turen opp er ikke teknisk vanskelig, men relativ “luftig”. Du sikrer deg med klatreutstyret og vaiere hele tiden på vei oppover. Underveis vil du se flere gamle passasjer og forsvarsstillinger fra første verdenskrig. Det er enkelt å se for seg soldatene som kjempet en hard kamp for å overleve.

Turen går i en rundløype med mye klatring oppover, og litt enklere vei ned igjen. Hele dagen har du med en lokalkjent, sertifisert guide.

Det blir antakelig tid til noen timers avslapping på egenhånd før det er dags for en god middag i et lokalt pizzeria.

Dag 3 – Sykkel fra Riva del Garda til Madonna di Campiglio

Første sykkeldag! Relativt tidlig morgen som starter med å pakke bagasjen før frokost.

På dagens aktivitet passerer du blant annet Lago Tenno og høyplatået Di Fiave. Mektig med utsikt hele veien mot de helt unike Brenta-Dolomittene. Det går mest oppover fra start. Dette er en relativt krevende dag med ca. 2800 høydemeter og en etappelengde på ca. 75 kilometer.

Deler av løypen er på sykkelvei helt uten trafikk. Men du må også regne med litt trafikk der hvor etappen er langs bilveien. Normalt sett er det imidlertid begrenset med trafikk på de mindre veiene vi har valgt. I passe tempo sykler du oppover i dalen. Vi regner med at du er fremme i den klassiske alpedestinasjonen på sen ettermiddag. Lunsj spiser du underveis i etappen (lunsjen er ikke inkludert i prisen).

Vel fremme i byen Madonna del Campiglio sjekker du inn og slapper av litt før det er dags for en vel fortjent middag i hotellets restaurant.

En fantastisk sykkeldag i magiske omgivelser – om enn litt krevende.

Etappens lengde: Totalt ca. 75 kilometer.

Høydeforskjell: Ca. 2800 høydemeter

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478904

Sykkeltur i Dolomittene og Gardasjøen

Dag 4 – Vandretur / klatring i Via Ferrata Gustavo Vidi / Brenta-Dolomittene

Denne dagen vandrer / klatrer du helt i hjertet av Brenta-Dolomittene. Turen starter med fjellheisen helt opp til fjellhytta Graffer. Her bestemmer du hvilken rute du ønsker.
De som evt. ikke ønsker å klatre den spektakulære Via Ferrata-ruten kan evt. velge en annen rute som er “mindre luftig”.
De som velger Via Ferrata får utlevert sitt klatreutstyr, og setter kursen mot de enormt mektige fjelltoppene. Dette er en rute som er enkel teknisk sett, men som er meget luftig og har en spektakulær utsikt uansett hvilken vei du ser. Føler du deg ikke trygg i høyden eller ikke ønsker å utfordre deg selv velger du evt. en annen rute denne dagen.
De som velger å fotvandre uten klatreutstyr denne dagen går en flott rute på en mindre luftig trasè, eller blir igjen på fjellhytta og koser seg ved fjellveggen med magisk utsikt over fjellene og dalene nedenfor.

Du spiser egenprodusert matpakke i løpet av dagen/turen.

Vel tilbake på Rifugio Graffer tar vi en kort pause i baren før vi fortsetter ned igjen med heisen og tilbake til hotellet nede i byen.

En god middag venter i hotellets restaurant kl. 20:00.

Dag 5 – Sykkel fra Madonna di Campiglio – Andalo

Dagen starter med en god frokost før du på nytt setter deg på syklene for å ta deg den siste kilometeren opp mot Passo Campo Carlo Magno. Herifra starter så en lang nedkjøring mot Val di Sole og byen Dimaro. Etappen fortsetter deretter gjennom dalen hele veien frem til Mostizzolo og Val Non, kjent for sin epledyrking. Vakkert, vakkert, vakkert!

De første 60 km går nedover eller på flata. Underveis spiser du lunsj i noen av de små byene du passerer, før du tar fatt på klatringen opp mot Andalo. Vel framme i Andalo ser du igjen Brenta-Dolomittene, men denne gang fra den andre siden!

Innsjekking og litt avslapping for å samle alle inntrykkene etter dagens etappe.

Middag i hotellets restaurant rundt kl. 20:00.

Etappens lengde: Ca. 77 km

Høydeforskjell: Ca. 1700 høydemeter

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478919

Kombinert sykkel- og fottur i Dolomittene / ved Gardasjøen

Dag 6 – Sykkel fra Andalo – Monte Bondone

Denne dagen byr på flere overraskelser. Etter et fåtall kilometer fra Andalo ser du den idylliske sjøen Lago Molveno. Sjøen som ligger inneklemt mellom fjelltoppene i Brentafjellene. Du følger sjøsiden mot byene San Lorenzo, Villa Banale og Stenico. Herifra går det nedover helt frem til Pergolese hvor du stopper på vingården Pisoni for en lett lunsj og omvisning.

Ettermiddagen blir utfordrende med lang klatring, ca 25 km, oppover den legendariske Giro d’Italia- traseén Monte Bondone. Her får du testet deg i samme trasé som rytterne i dette sagnomsuste rittet. Vel oppe på toppen av fjellpasset sjekker du inn på hotellet for hvile og restitusjon før middag.

En spennende dag med både spektakulær natur, flotte sykkelveier, vingård og utfordrende klatring.

Etappens lengde: Ca. 62 km

Høydeforskjell: Ca. 2250 høydemeter

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478947

Dag 7 – Sykkel fra Monte Bondone – Bardolino

Turens siste etappe. Denne dagen sykler du gjennom en av Trentoregionens viktigste kjennemerke – Val L’Adige. Dalen er kjent for sin vinproduksjon og epledyrking.
Dagen starter med en nedoverkjøring som er relativt krevende. Vel nede følger du sykkelveien som går langs elven helt ned mot Verona. Imponerende drueranker hele veien sørover mot Affi.
En siste klatring nord for Valpolicella-området før du på nytt ser Gardasjøen glitre mot deg når du de siste kilometerne triller ned mot sjøen til byen Bardolino.

Siste overnattingen blir i denne koselige byen som ligger helt nede ved sjøkanten.

Etter en opplevelsesrik uke med både fot- og sykkelturer i fantastiske omgivelser venter en verdig avslutningsmiddag.

Etappens lengde: Ca. 96 km

Høydeforskjell: Ca 1000 høydemeter

Rute: https://www.plotaroute.com/route/478996

Dag 8 – Avreisedag

Avreise til flyplassen.

Opplev Dolomittene og Gardasjøen på en og samme tur

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF