Vinklubben Grand Cru til Toscana

 

Meld deg på turen her

 

Opplev Toscana med blant annet Volterra og besøk av 3 lokale vinprodusenter i Colle Pisane / Terre di Pisa

Med utgangspunkt i vår turleder Geir sine gode kontakter i den Toscanske vinverden velger vi å bo på ett og samme sted hele turen, på Fattoria Fibbiano. En fantastisk vingård som ligger flott til, litt sør for Pisa i Toscana, i «città del vino» Terricciola.

Og selvfølgelig skal vi som vanlig ut og oppdage stort og smått i landskapet! På programmet står spennende utflukter til blant annet Volterra, Teatro del Silenzio og Peccioli. Herlige mindre byer som i tillegg ligger helt fantastisk til i landskapet.

Dato for turen

07. – 10. mai 2020.

Vinklubben Grand Cru til Toscana

Highlights

 • Det Toscanske landskapet.
 • Utsikten fra Volterra.
 • Vingården Fattoria Fibbiano med all sin sjarm.
 • Alle de gode vinene fra gården.
 • Besøk og omvisning i vinkjellerne.
 • Utfluktene til små lokale vinprodusenter.
 • Nye vennskap.
 • Den lokale maten.

Kjapt om turen

Vi flyr til Pisa. Herifra har vi ca. en 1/2-times transfer til Fattoria Fibbiano.

Vi har lagt opp til spennende utflukter til f.eks. Volterra. En by, som med sin utsikt, lett gir deg følelsen av å være på “verdens tak”.

Besøke små lokale vinprodusenter.

Teatro del silenzio og Peccioli.

Det blir med andre ord utflukter hver dag, hyggelige middager, omvisning på vingårdens egen vinproduksjon, tid på egenhånd – og ikke minst, mange hyggelige reisevenner.

Måltider

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, en ‘all inclusive’-pris.

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

Denne gangen bor vi alle dager på samme sted. I dette flotte vinområdet har vi, via Geirs gode kontakter, valgt vingården Fibbiano. Her bor vi i leiligheter eller dobbeltrom.

Det er plass til maks 20 deltakere. Vi må regne med å kanskje dele leilighet med andre deltakere. Godt kjent blir vi uansett i løpet av disse dagene!

Med vinklubben til Toscana

Flyinfo

Vi flyr med Lufthansa og Air Dolomiti til følgende tider:

07. mai 2020
Oslo – Pisa (via Munchen) / kl. 07:40 – 12:25

10. mai 2020
Pisa – Oslo (via Munchen) / kl. 16:55 – 21:30

Dagsprogram

Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.
Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer.

Dag 1

Ankomst Pisa. Kort kjøretur til vårt overnattingsted de neste tre nettene. Innsjekking og omvisning og vinsmaking på vingården Fibbiano.

Hyggelig middag på vingården Fibbiano.

Dag 2

Avreise etter frokost på Fattoria Fibbiano hvor vi skal innom Teatro del Silenzio, Andrea Boccellis hjemby Lajatico. Hvert år holder Boccelli konsert i byen, hit kommer publikum fra hele verden.

Senere reiser vi til dagens vingårdsbesøk med lunsj.

Etter lunsj besøker vi Volterra, en helt unik by med sin plassering på toppen av en høyde. Fantastisk sted som gir deg følelsen av å være på verdens tak. Små trange gater og smug.

God middag med lokal mat & vin venter på Fattoria Fibbiano!

Dag 3

Frokost på Fattoria Fibbiano.

På formiddagen reiser vi den korte veien til den lille middelalderbyen Peccioli. Etterpå besøker vi en lokal vingård med omvisning og lunsj.

Middag på Fattoria Fibbiano.

Dag 4

Frokost på Fattoria Fibbiano og lunsj på lokal restaurant før vi reiser hjemover.

Vingård i Toscana

Pris

Totalpris på denne turen er NOK 10.490,- per person, andel i dobbeltrom.
Prisene er satt med en vekslingskurs på NOK 9,90 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

Da er blant annet fly t/r (fra OSLO), del i dobbeltrom / leilighet, helpensjon med drikke samt norsktalende reiseleder fra Expa Travel inkludert.

 • Første innbetaling på NOK 4.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail.
  OBS! Dette beløpet dekker reservasjon av flybillett / hotell og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
  Bestilles turen etter 01. mars.2020 vil første og siste innbetaling komme på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 6 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv. Prisen betinger minimum 16 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom

Vi benytter alle rom på vingården – vi kan derfor kun tilby enkeltrom på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 1.500,- for hele perioden.
Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo.
 • transfer iht. program.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost alle dager iht. program.
 • Lunsj og middag alle dager iht. program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht. program.
 • Egne skandinavisk(e) representant(er) fra Expa Travel – som alle gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomstdagen.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke være med på felles utflukt iht. program.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöft produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Fattoria Fibbiano

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig. Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen.
Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.
Vi anbefaler helårs reiseforsikring.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema, et skjema per person. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling på NOK 4.000,- er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 16 pers / maks antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 16 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere kan prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her vil vi også lage en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa og #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet disse hashtaggene, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expatravel.no og melde deg på nederst til høyre.

Vingårdsferie i Toscana

Spørsmål vedr. turen?

Kontakt Geir på telefon +47 92 22 82 88 eller mail geir@expa.no

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF