Program Andorra og Costa Brava 2019

 

Dag 1 – tirsdag

Kl. 09:00 Oslo – Barcelona kl. 12:20 / Norwegian.

Vi møtes på Gardermoen, og flyr sammen til Barcelona. Vi tar oss opp til Andorra, som ligger ca 20 mil fra flyplassen. Hotel Coma i Ordino er målet vårt den dagen. Vi ankommer hotellet på ettermiddagen. Vi innstallerer oss på hotellet, og for de som har lyst, tar vi oss en ettermiddagstur og gjør oss kjent i byen. Ordino er en koselig landsby med fem tusen innbyggere. Hotel Coma er et fint og klassisk familiedrevet hotell, som ligger på 1300 meters høyde. Hotellet er bygget i lokal byggeskikk. Det har en fin hage, minigolf og svømmebasseng, blandt annet. I hotellets matsal får vi servert god mat, og man kan selv velge om man vil ha fisk eller kjøtt til hovedrett.

Felles middag på hotellet kl. 20:00.

Program Andorra og Costa Brava 2019

Dag 2 – onsdag

Frokost kl. 08:00.

Kl. 09:00 er det heldagsutflukt med vandring. Vi skal opp i fjellet og gå rundt Tristaina Lakes. Det er et område som er kjent for sitt rike dyre og planteliv. Vi får fjellene rundt oss når vi vandrer i dette fine landskapet. Det er vakkert! Vi kommer til å ha med oss lokale guider som sørger for at vi kommer oss trygt rundt og hjem. Vi får med oss lunchpakke fra hotellet, så ta med en liten sekk. Vi kan komme til å dele opp i to grupper etterhvert, hvor noen går litt lenger. Fint kommer det til å bli.

Vi må kose oss litt etter en dag på fjellet. Så vi har afterwalk på torget i Ordino.

Felles middag på hotellet kl. 20:00.

Dag 3 – torsdag

Frokost fra kl. 08:00.

Kl. 09:15 blir det ‘Andorra spesial’. Vi gjør et dykk inn i Andorras kultur og historie. Vi starter dagen med å besøke det helligste stedet i Andorra, Meritxell Sanctuary. Bygningen var fra 1200-tallet, men brant ned i 1972. Siden er det bygget opp igjen på en flott måte. Vi besøker også den gamle parlamentsbygningen, Casa de la vall, hvor vi får en omvisning med en fin og kjapp innføring i Andorras historie.

Det blir en lunsj på Restaurant Borda de les Pubilles.

Deretter besøker vi hovedstaden Andorra La Vella, Europas høyest beliggende hovedstad. Her åpner vi alle sluser, det er muligheter for shopping. Andorra er tross alt taxfree-hovedstaden i Europa.

Felles middag kl. 20:00 på hotellet.

Med Expa til Andorra og Costa Brava 2019

Dag 4 – fredag

Frokost fra kl. 08:00.

Avreise fra Hotel Coma kl. 09:00. Vi tar oss fra fjellene i Andorra og ned til den vakre Costa Brava-kysten. Vi gjør et lunsjstopp i middelalderbyen Besalù. Her regjerte Wilfred den hårfagre på 880-tallet. Han klarte å samlet Katalonia til et rike. Drøye tusen år etter prøver de fortsatt på det Wilfred klarte…

Dette er en fantastisk liten by, med en 1000 år gammel bro som strekker seg over elven Fluvià som fremste kjennemerke. Vi har lunsj på restaurant Cal Tronc.

Vi skal bo de fire neste nettene i Roses. Hotel Monterrey ligger et lite fiskesprett fra stranden. Her snakker vi virkelig suveren seaside-beliggenhet.
Vi sjekker inn på hotellet, og har noen timer til bare å slappe av. Det kan være på stranden, eller en rusletur inn til byen.

Roses, som ligger på Costa Brava kysten, har en gammel historie som festningsby. Det er ikke like lett å se nå, men den har et kjempestort femkantet festningsverk i utkanten av byen. Ved innseilingen til havnen ligger det et annet, Castello di Trindad fra 1600-tallet. Byen har deilig strandprominade, som skiller oss fra den 1800 meters lange bystranden. Byen har i underkant av 20 000 innbyggere. Rundt byen er det flotte turmuligheter.

Felles middag kl. 20:00 på hotellet.

Dag 5 – lørdag

Frokost fra kl. 08:00. Avreise kl. 08:45.

Vi har en dag viet til kunst og historie foran oss. Vi starter dagen med å ta oss 22 kilometer inn i landet, til Figueres. Det er en hyggelig by, hvor Dali-museet ligger. Figueres er Salvatore Dali sin hjemby. Kunstneren er verdensberømt for sine malerier, og han var en merkelig type. Han samarbeidet med mange andre storheter i forskjellige sjangre, blant annet med Alfred Hitchcock.
Etter museumsbesøket får vi tid til å se oss litt rundt i byen

Lunsjen skal taes med en mektig utsikt over havet. Vi skal til et gammelt kloster, Sant Pere de Monestery. Bilveien opp kan ta pusten fra deg…

På ettermiddagen kan det bli noe godt i glasset på terrassen, med utsikt over middelhavet.

Felles middag kl. 20:00.

Expa - turene det snakkes om

Dag 6 – søndag

Frokost fra kl. 08:00-10:30.

Søndag er hviledag, sånn i utgangspunktet… Her kan man gjøre det man selv ønsker. Søndager i Roses er markedsdag. Mellom kl. 08:00-13:00 er det marked opp ved borgmuren.
Det er store muligheter for en vandretur rett utenfor byen.
Det er også et lokalt «tog» på gummihjul som kjører ut av byen og på kjerreveier langs havet, det en veldig fin tur.
Sykkelutleie er det også. Så her er det mange muligheter. Den enkleste er selvsagt å gå fire meter fra hotellet, da er man på stranden…

På ettermiddagen venter den årlige konkurransen «kaste på stikka».

Felles middag kl. 20:00.

Dag 7 – mandag

Frokost fra kl. 08:00. Avreise kl. 08:45.

Nå skal vi se Costa Brava-kysten fra det rette elementet. Vi skal på båttur!
Kysten slynger seg oppover mot Frankrike, med massevis av bukter, viker og grotter. Båtturen tar oss til Cadaques. Cadaques er utsøkt idyllisk, med sin fine bukt omkranset av hvitkalkete og sjarmerende hus. Her får vi tid til byvandring, og så venter en lunsj på Restaurant Mos.

Hva er en tur uten litt vin? Vi lar båt være båt, og setter kursen hjemover på fire hjul, men stopper hos Martin Faixo Winery. Der er det en vingård som vi bare må besøke. Så hygger vi oss enda litt mer med å smake på Martin sine viner.

Felles middag på hotellet kl. 20:00.

Bli med Expa til Andorra og Costa Brava

Dag 8 – tirsdag

Hjemreisedag. Dere får beskjed om avreisetidspunkt fra hotellet når vi går gjennom programmet ankomstdagen.

Barcelona – Oslo kl 15:45 – 19:10 Norwegian

Som vanlig dere, så lever vi i nuet. Vi tar en dag av gangen, og nyter den som best vi kan.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF