Program Giro d’Italia 2019

Dag 1, 23. mai / Ankomstdag

Vi samler gruppen direkte etter ankomst i Verona, for avreise mot Gardasjøen og vårt hotell i Salò. Ca. 1 times transfer.

Ettermiddagen bruker vi til individuell justering av syklene. Vi rekker nok en liten oppvarmingstur i nærområdet, eller kanskje noen heller ønsker litt tid på egenhånd for sightseeing i byen. Veldig koselig by.

På kvelden blir det felles middag i hotellets egen restaurant. 

Dag 2, 24. mai / Salo – Lovere / Ca. 100 km / ca. 2150 høydemeter

Vi forlater Gardasjøen, og den koselige byen Salò, og sykler oppover i dalen mot den vakre sjøen Lago Iseo. Fine veier helt fram til Iseo. Her sykler vi faktisk i akkurat samme løype som Giro’n passerte i 2018.
Lunsjstopp ved Lago Iseo før vi følger sjøen videre helt frem til Lovere. Vi må regne med litt mer trafikk på ettermiddagen da vi sykler langs med Lago Iseo.

Giro d'Italia 2019

Trykk på bildet for større versjon

Dag 3, 25. mai / Lovere – Edolo / ca. 95 km / ca. 2500 høydemeter

På morgenen sykler vi innom startområdet hvor Giro’n vil starte kun få dager etter oss. Herifra følger vi løypen hele veien nordover mot Edolo. Flott løype med noen få, men relativt krevende stigninger.

Vel fremme i Edolo blir det middag. Der kan vi også sende en tanke til rytterne som dagen etter ikke stopper her, men kommer til å fortsette videre over Passo Mortirolo og deretter videre nordover mot Bormio OG deretter opp Passo Gavia før de får nyte et måltid…

Vi nøyer oss med Mortirolo og stopper der for overnatting og en velfortjent middag 😀

Program Giro d'Italia 2019

Trykk på bildet for større versjon

Dag 4, 26. mai / Edolo – Passo Mortirolo – Bormio / Ca. 54 km / 1800 høydemeter

I dag blir det en relativt kort etappe når vi tenker antall km… men vi skal tross få kilometer over turens første myteomspunnede fjellpass – Passo Mortirolo – akkurat samme løype som rittet passerer dagen etter.

Ettermiddagen nyter vi i hyggelige Bormio – uten å sykle!

Sirkus Giro d’Italia 2019

Trykk på bildet for større versjon

Dag 5, 27. mai / Bormio – Passo Stelvio – Bormio / Ca. 95 km / 3450 høydemeter

I sykkelverdenen er kanskje dette fjellpasset det som flest ‘higer’ etter. Passo Stelvio er ikke bare det høyeste passet med 2700 moh., det har også noen av de lengste stigningene.

For de av oss med masse krutt i beina sykler vi over fjellpasset og ned på andre siden, for deretter å ta en annen stigning tilbake over passet igjen…

Ettersom lunsjen er på toppen av fjellet kan man velge å trille tilbake ned til Bormio om man ikke ønsker en stigning til….

Giro d’Italia 2019 – 102. utgaven

Trykk på bildet for større versjon

Dag 6, 28. mai / Bormio – Passo Gavia – Ponte Legno med målgang – Passo Tonale (buss videre til Bressanone) / Ca. 53 km / 2200 høydemeter

Passo Gavia har nesten samme legendestatus som Passo Stelvio. Fantastisk stigning opp til 2600 moh.

Også denne dagen sykler vi i akkurat samme løype som rittet vil gå noen få timer etter oss. Vi håper med andre ord på feststemning hele veien opp til Passo Gavia. Der tar vi et velfortjent kaffestopp på toppen før vi triller ned mot Ponte Legno og målgangen i denne hyggelige byen.

Vi spiser lunsj og føler på spenningen i målområdet. Etter at rytterne har kommet i mål setter vi oss igjen på syklene og klatrer opp mot Passo Tonale (ca. 10 km) hvor bussen venter på oss før å kjøre oss til Bressanone.
Syklene pakkes i følgebilen når vi spiser middag. Etter middagen venter en avslappende busstur på ca 2,5 time til Bressanone. Dusjen får vente til vi ankommer hotellet sent på kvelden. 

Opplev Giro d'Italia med Expa

Trykk på bildet for større versjon

Dag 7, 29. mai / Bressanone – Anterselva / Ca. 60 km / 1250 høydemeter

I dag kommer vi til å avslutte dagen med målgangen i Anterselva i syd-Tyrol. Regn med full feststemning i byen!
Vi sykler de siste 60 kilometer i samme løype som rittet, kun timer før rytterne kommer. Vi satser på samme heiarop fra publikum langs løypa!!!

Etter målgang triller vi ned dalen til vårt hotel i Brunico.

Avslutningsmiddag i et lokal Pizzeria / Trattoria.

Dag 8, 30 mai / Avreise til flyplassen i Verona

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF