Giro d’Italia 2019 – 102. utgaven!

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

Sirkus Giro d’Italia 2019

Passo Stelvio, Passo Gavia, Passo Mortirolo – legendariske fjellpass!

Denne gang inviterer vi deg med på en av de mest spennende sykkelturene vi har i 2019. Med start fra Gardasjøen får vi med oss et fantastisk landskap, store opplevelser, magiske sykkelveier OG to målganger i Giro d’Italia!
Selv om vi skal sykle noen av de mest legendariske fjellpassene i sykkelverdenen legger vi likevel opp til at de aller fleste kan være med på denne turen. Dette fordi vi for første gang på våre Giro-turer tilbyr, i tillegg til gode racersykler selvfølgelig, leie av el-landeveisracer! Da kan også du som kanskje er redd for at du ikke er godt nok trent til å forsere de berømte, store fjellpassene likevel bli med å oppleve disse myteomspunnede områdene.

Giro d'Italia 2019

Kanskje er Giro d’Italia det mest krevende etapperittet av alle. For en italiener er Giro d’Italia ikke bare myteomspunnet, det er også det største av alle ritt. Sjeldent kommer du så tett på et så stort arrangement, her får man virkelig kjenne på hva rytterne opplever og gjennomgår.

Til denne turen jobber vi med en ‘special edition’ Giro d’Italia sykkeldrakt, kun tilgjengelig for turens deltakere. Pris og design blir presentert i slutten av mars’19. Evt. bestilt sykkeldrakt leveres ankomstdagen i Italia.

Kjapt om turen

Også i 2019 starter vi ved Gardasjøen, denne gangen i den idylliske byen Salò. Vi fortsetter så via Lago Iseo opp mot fjellene hvor vi følger den samme løypen som rittet dagene etter vil passere. Vi stopper to dager i Bormio. Her utfordrer vi det høyeste fjellet av alle – Passo Stelvio. De aller tøffeste syklistene sykler opp passet fra begge sider…

Vi ser målgangen i Ponte Legno etter at vi har syklet opp Passo Gavia – i den samme løypa hvor Giro’n går. Etter målgangen setter vi oss på bussen for å komme oss litt nærmere neste dagsetappe som har målgang i Anterselva. Også denne dagen sykler vi Giro-etappen kun få timer før rittet passerer i samme løype. Da får vi med oss stemningen og den herlige, magiske følelsen av dette spektakulære rittet!

På denne turen vil vi altså føle på spenningen fra rittet, samtidig som vi får med oss noen av de episke fjelletappene, de tøffeste klatringene og de mest magiske sykkelveiene.

Dagsetappene ligger på mellom 60 – 110 kilometer. Høydemeter blir det nok av… Som alltid på våre Giro d’Italia-turer regner vi med store eventyr, mange opplevelser og spennende sykling i spektakulær natur.

Maks antall deltakere på denne turen er 40 personer, dette for at vi alle skal få maksimalt utbytte både som supporter, med egen sykling, samt at vi vil ha stor fleksibilitet for å kunne følge helt tett på rittet. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder!

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Verona.

Sirkus Giro d’Italia 2019

Highlights

 • Den spesielle stemningen vi opplever tett på rittet.
 • De myteomspunnede fjellpassene Passo Stevio, Gavia og Mortirolo.
 • Stemningen i målområdene.
 • De nye sykkelvennene dine på turen.
 • Spektakulær natur.
 • De store kontrastene fra Gardasjøen til Alpene.
 • Expa’s serviceapparat med egne guider som sykler med gruppene.
 • Det sosiale med alle deltakerne på turen.
 • Den gode formen man kommer i etter en uke på sykkel.

Nå også mulighet for el-racersykkel

Denne sesongen kan vi også tilby leie av el-racersykler! Ettersom denne turen ofte går gjennom krevende løyper så gir vi deg nå også muligheten til å velge el-sykkel. En del av etappene er relativt krevende, og da kan el-racersykkel være et perfekt alternativ for de av oss som ønsker litt hjelp underveis. Med denne muligheten kan med andre ord de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil.

Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen.

Dato for turen

23.– 30. mai 2019.

Film fra fjorårets tur

Se film fra vår Giro-tur i 2018 her:

Hvem passer turen for?

Dette er en tur hvor alle som sykler på landeveisracer eller el-racersykkel kan delta!!! Du behøver ikke være elitesyklist for å delta, MEN det er viktig at du er glad i å sykle, samt har syklet en god del på forhånd da vi kommer til å sykle flere krevende klatringer på over 1000 høydemeter, samt noen etapper på ca. 100 kilometer, per dag flere dager i strekk.
Fjellpassene Passo Stelvio og Passo Gavia er på 2700 moh. Det er selvfølgelig stor forskjell på å sykle i flatt terreng og å sykle i kupert terreng.

På noen av etappene sykler vi over fjellpass hvor det i flere kilometer vil gå oppover, for deretter å sykle flere kilometer nedover igjen. Temperaturen vil kunne variere stort i løpet av dagen.

Dagsetappene er på mellom ca. 50 – 110 kilometer i både flatt og meget kupert terreng. Vi har som oftest god tid, og har alltid vann tilgjengelig i følgebilen. Tempoet på etappene blir rolig. Vi vil bruke hele dagen på å forflytte oss via sykkel.

Dette er med andre ord en tur for sykkelglade deltagere som setter pris på fantastiske naturopplevelser fra sykkelsetet.
I tillegg til å oppleve Giro d’Italia på nært hold vil vi også sykle på flere av de samme veiene der Giro’n har gått tidligere år eller går i 2019.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med god stemming, beliggende strategisk til med tanke på både sykling og natur.

I løpet av denne turen bor vi på 6 ulike hoteller, alle 3-4 stjerners, og vi forflytter oss fra hotell til hotell via sykkel. Bagasjen fraktes selvfølgelig med følgebilen.

Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.

Enkeltrom er kun på forespørsel og da med evt. tillegg i prisen på NOK 2.600,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Mat og vin er selvfølgelig viktig på denne turen også. Frokosten spiser vi på de forskjellige hotellene – merk at denne er italiensk og ikke norsk…. Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter eller som piknik i det fri langs veien. Dagene avslutter vi med lokal mat & vin.

Giro d’Italia 2019 – 102. utgaven!

Egen følgebil

Vi har med følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

NB! På grunn av trafikk og diverse avstengte veier under rittet må vi ved enkelte tilfeller være forberedt på at følgebilen ikke vil kunne kjøre samme vei som vi sykler. 

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de til hver enkelt. Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet.

Hjelm og vannflaske til låns får du utlevert sammen med sykkelen. Om du ønsker å ta med egen hjelm er dette selvfølgelig helt i orden. Sykkelsko er obligatorisk. NB! Ta med egne pedaler!

El-racersykkel
Det vil på denne turen, i tillegg til landeveisracer, også være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på 130 Euro for hele uken.
Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen.

NB! Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h.

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller el-sykkel for et tillegg i prisen på 130 Euro for hele uken.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Opplev Giro d'Italia på nært hold

Dagsprogram

Vårt dagsprogram ser du her. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold ved evt. skrivefeil.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: NOK 18.890,- per person, andel i dobbeltrom.

Tillegg for fly fra Trondheim: NOK 990,- / pers

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Andre delbetaling på NOK 4.000,- forfaller 10. januar 2019. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. 
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller 01. april 2019. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom er kun på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 2.600,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly, utreise Oslo – Verona t/r
 • Busstransfer iht. program.
 • Leie av sykkel (standard) alle dager. Landeveissykkel.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Frokost, lunsj og middag med ett glass vin, alle dager iht program – altså helpensjon (NB! lunsj på ankomst- og avreisedagen er ikke inkludert).
 • Guiding og assistanse av vårt eget crew.
 • Følgebil alle dager (ved visse Giro-etapper må bilen vente / kjøre en omvei og møte oss på passende sted).
 • Bagasjetransport alle dager iht program.
 • Team Expas dedikerte guider som selv sykler med gruppen.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. tilslutningsfly Trondheim. (NOK 990,-/ pers)
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. leie av el-sykkel.
 • Evt. oppgradering av landeveissykkel.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.

Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig ved ledig kapasitet. Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Passo Stelvio, Passo Gavia, Passo Mortirolo – legendariske fjellpass!

Flyinformasjon

23. mai 2019
Oslo – Verona / kl. 10:10 – 12:50 (direktefly med Norwegian)

Trondheim – Verona (Via Oslo) kl 08:30 – 09:35 / kl. 10:10 – 12:50

30. mai 2019
Verona – Oslo / kl. 13:50 – 16:25 (direktefly med Norwegian)

Verona – Trondheim / kl. 1350: – 16:25 / kl. 18:20 – 19:15

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

MEGET VIKTIG: 
Vi vil enkelte dager sykle i virkelig høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil av og til sykle på helt opp på 2700 moh. Følgebilen er som regel i nærheten om vi trenger å skifte raskt. I den lille ryggsekken (som du kan ha på ryggen eller legge i følgebilen) bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m.

Utstyr/pakketips

Vi foreslår følgende for pakking: all bagasje pakkes i ryggsekk eller myk sportsbag (med eller uten hjul) – dette for å lette pakkingen i følgebilen. Mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • Egne pedaler.
 • Egen hjelm.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter i høyalpint terreng.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik i fjellpassene.
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

NB! Etter påmelding vil du få tilsendt link til vår spesialdesignede sykkeldrakt for Giro d’Italia 2019.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Giro d'Italia med Expa

Billetter og pass

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, max antall er 40 personer. Nedre aldersgrense er 15 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Dette blir en tur i ekte EXPA-stil – vi gleder oss!!!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her finner du også en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05‪‪ eller eric@expa.no.

Giro d'Italia 2019

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF