Program Giro d’Italia 2018

Dag 1, 20. mai
Ankomstdag.

Vi samler gruppen direkte etter ankomst i Verona, ca. kl. 11:00, for avreise mot Gardasjøen og vårt hotell få kilometer fra middelalderbyen Lazise. Ca. 30 min transfer. Ettermiddagen bruker vi til individuell justering av syklene.
Vi rekker nok en liten oppvarmingstur i nærområdet, eller kanskje noen heller ønsker litt tid på egenhånd for sightseeing i byen.

Felles middag i hotellets egen restaurant på kvelden.

Giro d'Italia 2018 

Dag 2, 21. mai
Lazise – Trento.

Ca. 100 – 130 km i meget kupert terreng.

Siste tilpassing av syklene før vi setter kursen mot den klassiske fjelletappen Monte Baldo. En spennende dag!
Vi starter rolig, og nyter omgivelsene. Det blir mye oppover, og vi tar nødvendige stopp for både cappuccino og is underveis.
I noen av de mindre byene langs veien stopper vi også for en lett lunsj.

Vi skal over Monte Baldo på nesten 2000 moh. En krevende dag i mektige omgivelser. Vel nede på nordsiden av Monte Baldo kjenner vi litt på om vi har krefter igjen til enda et fjell – Passo Bordala.
Alternativt følger vi sykkelveien langs elven helt frem til Trento. Dette er motsatt vei av der morgendagens tempoetappe går…!!!!

For de av dere som virkelig samler på høydemeter så er det mulig å prøve seg på giganten Monte Bondone også…

Ankomst hotellet i Trento. Velfortjent middag venter i hotellets egen restaurant.

Dagens etappe er kanskje turens mest krevende. Ca. 110 km / ca. 2100 høydemeter. Vi kan velge mellom tre ulike løyper:

  • Alt 1 / 101 km / 2160 høydemeter. Se etappen i Strava her.
  • Alt 2 / 116 km / 3500 høydemeter . Se etappen i Strava her.
  • Alt 3 / 142 km / 4850 høydemeter. Se etappen i Strava her.

Dag 3, 22. mai.
Tempoetappen Trento – Rovereto.

Dagens løype er på ca. 57 km / ca. 1230 høydemeter.

Vi starter dagen tidlig. Direkte etter frokost blir det kort briefing om dagens løype. Dette blir en enormt spennende dag, forhåpentligvis med store opplevelser og en herlig folkefest. Vi skal sykle mange av de samme kilometerne hvor tempoetappen går. Denne dagen har vi ingen følgebil, vi må derfor regne med å sykle med en liten ryggsekk pakket med blant annet ekstra varme klær.

Vi starter med å sykle løypetrassen helt fra Trento til Rovereto. I Rovereto spiser vi lunsj og tar del i feststemningen i målområdet. Er det fint vær må vi regne med masse folk.

Etter at rittet er ferdig setter vi oss på syklene og sykler mot Riva del Garda, og videre ned langs vestsiden av Gardasjøen til vårt neste hotell.

En lang dag med, forhåpentligvis, mange inntrykk og spennende opplevelser.

Dusj og skifte av klær før vi samles i baren for litt mimring før felles middag.

Se etappen i Strava her.

Program Giro d'Italia 2018

Dag 4, 23. mai.
Gardasjøn (Limone) – Bergamo (Mozzo).

Ca. 130 km / 2600 høydemeter.

Vi starter tidlig denne dagen også – vi pakker bagasjen i følgebilen og setter kursen videre sørover. Hele formiddagen cruiser vi langs flotte Gardasjøen, og passerer flere små, koselige byer langs veien. Vi må regne med en del tunneler og litt trafikk på veiene. Ved Salò svinger vi mot Bergamo, og får dermed litt oppoverbakker også før vi kommer oss gjennom Bergamo by, og videre mot vårt hotell i byen Mozzo.

Vi samles rundt middagsbordet for en hyggelig middag med godt drikke kl. 20.00.

Dag 5, 24. mai.
Bergamo – Borgomano

Ca. 115 km / 1800 høydemeter.

På dagens etappe sykler vi sør for alle de store sjøene i nord. Vi passerer både Lago Como (Comosjøen) og Lago Maggiore på veien mot en av de velkjente kvalitetsområdene for topp viner: Gattinara.

Her bor vi på et hyggelig hotell rett utenfor byen Borgomano.

Cirkus Giro d’Italia

Dag 6, 25. mai.
Borgomano – Chatillion!!

Ca. 110 km / 1800 høydemeter.

Vi tar det litt med ro på morningen før vi pakker bagasjen og setter oss på syklene for nye inntrykk. I dag sykler vi faktisk innom tre regioner: Lombardia, Piemonte og Val d’Aosta.

Vår sluttdestinasjon er byen Chatillion. Her starter nemlig den 30 kilometer lange stigningen opp til skidestinasjonen Cervinia.

Val d’Aosta er en av fem regioner i Italia som er autonom. Dvs. at den administrerer seg selv i mye større grad enn de andre regionene. På veien opp i Val d’Aosta passerer vi mange spennende borger og fort. Dette er veien som lengre opp i dalen leder inn i Frankrike og gjennom Mont Blanc-tunnelen. Et spennende område med høye fjell på begge sider.

Vi bor denne natten på et hyggelig hotell med SPA-avdeling og basseng. Antar vi blir en stund i SPA-avdelingen før middag.
På dette hotellet bor vi to netter. Middag i hotellets egen restaurant.

Se etappen i Strava her.

Dag 7, 26. mai.
Nest siste etappe i Giro’n. I dag avgjøres det… Vi ser målgangen!!!!!

Dagens løype er på ca. 60 km med ca. 2.000 høydemeter.

Det er i dag rittet definitivt blir avgjort. Nest siste etappe er en klassifisert 4 ****-stigning. En lang og hard dag hvor rytterne har målgang på 2300 moh. En krevende, men spennende dag.
Våre siste ca. 30 kilometer inn mot målområdet er de samme som de proffe rytterne få timer senere vil forsere. Vi må derfor være litt tidlig ute om morningen.

Vel fremme i Cervinia finner vi oss en god plass å stå på – vi vil jo ha med oss sluttspurten på nært hold! Regn med høy stemning og kaos i byen!
Vi må nok smøre oss med tålmodighet og fleksibilitet med tanke på trafikk osv. I Cervinia spiser vi en lunsj, koser oss med feststemningen mens vi venter på målgangen.

Etter målgang samler vi gjengen og sykler så ned fra fjellet og tilbake til vårt hotell. Ettersom det kun er én vei opp til Cervinia må vi regne med mye trafikk og litt kaos for å komme oss ned fra fjellet igjen.

En meget velfortjent avslutningsmiddag i hotellets restaurant.

En garantert opplevelsesrik uke er over. Alle er vi mange erfaringer rikere, og kanskje har vi også skapt minner for livet 😀

Dag 8, 27 mai.
Avreise til flyplassen Malpensa.

Bli med til Giro d'Italia 2018

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF