Giro d’Italia 2018 – 101. utgaven!

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

Bli med Expa til Giro d’Italia – en årlig tradisjon

Sirkus Giro d’Italia

Et av årets absolutte sykkelhøydepunkter er vår sykkeltur til sirkuset Giro d’Italia! Kanskje er dette det mest krevende etapperittet av alle. For en italiener er Giro d’Italia ikke bare myteomspunnet, det er også det største av alle ritt.

Sjeldent kommer du så tett på et så stort ritt, her får man virkelig kjenne på hva rytterne opplever og gjennomgår.

Giro d'Italia 2018

Kjapt om turen

Ingen ritt er viktigere for en italiener en selveste Giro d’Italia. I år er det 7. år på rad at vi i Team Expa deltar på festen!

På vår Giro d’Italia-tur sykler vi flere av etappene hvor rittet går. Vi føler på spenningen fra rittet, og får med oss noen av de episke fjelletappene. De tøffeste klatringene og de mest magiske sykkelveiene.

Turen i år starter ved idylliske Gardsjøen, i området rundt middelalderbyen Lazise. Vi har lagt opp til fantastisk sykling hvor vi følger rittet på nært hold, og sykler mange av etappene fra Giro d’Italias historie. Den første dagen starter blant annet ved majestetiske Monte Baldo og Monte Bondone, begge viktige fjelletapper i Giro d’Italia. Vi kommer blant annet til å se tempoetappen mellom Trento og Rovereto.
Turen avsluttes ved målgangen i Cervinia, 2300 moh, etter at vi selv har syklet den samme etappen samme morgen som rittet går. Det er antakelig denne dagen Giro d’Italia 2018 avgjøres!!!!

Ruten vår går fra Trento, langs vestre siden av Gardasjøen, på sørsiden av de flotte sjøene i nord, gjennom det berømte vinområdet Gattinara og videre opp i Val d’Aosta. Vi passerer hele fire regioner!

Dagsetappene ligger på 60 – 150 kilometer. Vi regner med store eventyr, mange opplevelser og spennende sykling i spektakulær natur.

Maks antall deltakere på turen er 28 personer, dette for at vi alle skal få maksimalt utbytte både som supporter, med egen sykling, samt at vi vil ha stor fleksibilitet for å kunne følge helt tett på rittet. Først til mølla-prinsippet gjelder!

Vi flyr direkte til Verona med Norwegian. Returen er fra Malpensa Milano.

Highlights

 • Den spesielle stemningen vi opplever tett på rittet.
 • Monte Baldo og Monte Bondone.
 • Målgangene i Rovereto og Cervinia. Det er antakelig her det hele avgjøres!!
 • De nye sykkelvennene dine på turen.
 • De store kontrastene fra høyalpint til lavland.
 • Expa’s serviceapparat med egne guider som sykler.
 • Det sosiale med alle deltakerne på turen.
 • Den gode formen man kommer i etter en uke på sykkel.

Nå også på el-sykkel

Ettersom denne turen ofte går gjennom krevende løyper så gir vi deg nå også muligheten til å velge el-sykkel. Det kan være etapper som er relativt krevende, og da kan el-sykkel være et perfekt alternativ for de av oss som ønsker litt hjelp underveis. Da kan med andre ord de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil.

Film fra fjorårets tur

Se film fra vår Giro-tur i 2017 her:

Dato for turen

20.– 27. mai 2018.

Hvem passer turen for?

Dette er en tur hvor alle som sykler på landeveisracer eller el-sykkel kan delta!!! Du behøver ikke være elitesyklist for å delta, MEN det er viktig at du er glad i å sykle, samt har syklet en god del på forhånd da vi kommer til å sykle flere krevende klatringer på over 1000 høydemeter samt etapper på ca. 130 kilometer per dag flere dager i strekk. Noen av fjellpassene er på over 2000 moh. Det er selvfølgelig stor forskjell på å sykle i flatt terreng og å sykle i kupert terreng.

På etappene vi har lagt opp til vil vi i det ene øyeblikket sykle over et fjellpass hvor det i flere kilometer vil gå oppover, for deretter å sykle flere kilometer nedover. Temperaturene vil kunne variere stort i løpet av dagen. Dagsetappene er på mellom ca. 50 – 150 kilometer i både flatt og meget kupert terreng. Vi har som oftest god tid, og har alltid vann og energibarer i følgebilen. Tempoet på etappene blir rolig. Vi vil bruke hele dagen på å forflytte oss via sykkel.

Dette er med andre ord en tur for sykkelglade deltagere som setter pris på fantastiske naturopplevelser fra sykkelsetet. 
I tillegg til å oppleve Giro d’Italia på nært hold vil vi også sykle på flere av de samme veiene der Giro’n har gått tidligere år eller går i 2018.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år.

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med god stemming. Hotellene ligger strategisk til med tanke på både sykling og natur.
I løpet av denne turen bor vi på 6 ulike hoteller, alle 3-4 stjerners, og vi forflytter oss fra hotell til hotell via sykkel. Bagasjen fraktes selvfølgelig av følgebilen.

Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.
Enkeltrom er kun på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 2.300,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Mat og vin er selvfølgelig viktig på denne turen også. Frokosten spiser vi på de forskjellige hotellene – merk at denne er italiensk og ikke norsk….
Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter eller som piknik i det fri langs veien. Dagene avslutter vi med lokal mat og vin.

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

NB! På grunn av trafikk og diverse avstengte veier under rittet må vi ved enkelte tilfeller være forberedt på at følgebilen ikke vil kunne kjøre samme vei som vi sykler. 

Det gjelder spesielt på de to dagene vi ser rittet (tempoetappen Trento-Rovereto og fjelletappen Cervinia).

Sykkeltur i Italia

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av syklene, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene til hver enkelt.

El-sykkel

Det vil på denne turen, i tillegg til landeveisracer, også være mulig å leie el-sykkel. Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen.
NB! Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h. Da vil denne sykkelen være tyngre å sykle på enn f.eks. landeveisraceren.

Hjelm og vannflaske til låns får du utlevert sammen med sykkelen. Om du ønsker å ta med egen hjelm er dette selvfølgelig helt i orden. Sykkelsko er obligatorisk.
NB! Ta med egne pedaler!

Landeveisracer

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller elsykkel for et tillegg i prisen.
 Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram ser du her. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold ved evt. skrivefeil.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Bli med til Giro d'Italia 2018

Pris

Totalpris: NOK 17.490,- per person, andel i dobbeltrom. Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Andre delbetaling på NOK 4.000,- forfaller 10. januar 2018. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. 
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller 01. april 2018. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom er kun på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 2.300,-. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly, utreise Oslo – Verona, retur Milano – Oslo.
 • Busstransfer iht. program.
 • Leie av sykkel (standard) alle dager. Landeveissykkel.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost, lunsj og middag med ett glass vin, alle dager – altså helpensjon (NB! lunsj på ankomst- og avreisedagen er ikke inkludert).
 • Guiding og assistanse av vårt eget crew.
 • Følgebil alle dager (ved visse Giro-etapper må bilen vente / kjøre en omvei og møte oss på passende sted).
 • Bagasjetransport alle dager.
 • Team Expas dedikerte guider som selv sykler med gruppen.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. leie av el-sykkel.
 • Evt. oppgradering av landeveissykkel.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig ved ledig kapasitet.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet Pris lenger opp i teksten.

Giro d'Italia-sirkuset

Flyinformasjon

20. mai 2018
Oslo – Verona / kl. 08:00 – 10:40 (direktefly med Norwegian)

27. mai 2018
Milano – Oslo / kl. 13:05 – 15:45 (direktefly med Norwegian)

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm.
Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.
NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

MEGET VIKTIG: 
Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil av og til sykle på helt opp på 2300 moh. Følgebilen er som regel i nærheten om vi trenger å skifte raskt (NB! I Cervinia har vi ingen følgebil). I den lille ryggsekken (som du kan ha på ryggen eller legge i følgebilen) bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m.

Utstyr

Vi foreslår følgende for pakking: all bagasje pakkes i ryggsekk eller myk sportsbag (med eller uten hjul) – dette for å lette pakkingen i følgebilen. Mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • varm jakke for kalde, våte nedfarter i høyalpint terreng..
 • lue og hansker
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik i fjellpassene.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Bli med på Giro d'Italia-tur

Billetter og pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, max antall er 28 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Dette blir en tur i ekte EXPA-stil – vi gleder oss!!!

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05‪‪ eller eric@expa.no.

Bli med Expa til Giro d'Italia

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF