Program Giro d’Italia 2020

Dag 1 / 18. mai. Ankomstdag

Vi samler gruppen direkte etter ankomst i Bologna, for avreise mot San Marino. Regn med ca. 1,5 times transfer.

Ettermiddagen bruker vi til individuell justering av syklene. Vi rekker forhåpentligvis en liten oppvarmingstur i nærområdet. Kanskje ønsker noen også litt tid på egenhånd for sightseeing i San Marino.

Hyggelig velkomstmiddag i hotellets egen restaurant. 

Dag 2 / 19. mai. San Marino – San Leo – Nove Colli
Ca. 85 km / ca. 2150 høydemeter

Dagens løype leder oss gjennom et fantastisk landskap hvor vi blant annet sykler innom middelalderbyen San Leo. Her kommer vi inn på den 12. etappen av årets Giro, og følger løypa i ca. 35 km.
Vi får med oss tre av de ni stigningene i Gran Fondo-rittet Nove Colli. Den 12. etappen i årets Giro følger akkurat samme løype som Novi Colli.
Landskapet er kupert og variert med flere stopp for «kodak moments». Mindre veier med lite trafikk hele dagen.

Vi avslutter dagen med en herlig italiensk pizzaaften!

Trykk på bildene for større versjon.

Dag 3 / 20. mai. San Marino – Coriano – Rimini – San Marino
Ca 106 km / Ca. 2000 høydemeter

Vi sykler ut fra hotellet relativt tidlig. De blir en lang, men spennende dag. Vi følget åsryggene sørover gjennom et magisk landskap i området Valle Avellana. Utsikt i alle retninger.
Underveis passerer vi vinområdet rundt Coriano. Her kommer vi også inn på etappen til Giro’n, og følger løypen de siste 35 km inn mot mål kun få timer før rittet passerer.
Stemningen blir høyere jo nærmere Rimini vi kommer…

Etter målgang sykler vi de siste ca. 20 km tilbake til hotellet. En velfortjent deilig BBQ-middag venter på oss.

Trykk på bildene for større versjon.

Dag 4 / 21. mai. San Marino – Cesenatico
Ca. 54 km / 830 høydemeter

Vi pakker bagasjen vår allerede på morningen og setter denne i resepsjonen. Så forlater vi San Marino, og setter kurs mot neste målgang – Cesenatico.
Det blir en relativt kort etappe på ca. 55 km. I dag nyter vi lunsjen litt ekstra når vi ankommer hjembyen til en av Italias aller største sykkelhelter gjennom tidene –  Marco Pantani.
Etter å ha syklet de siste ca. 40 km i samme løype som rittet går, får vi en god følelse av hvor fort det kommer til å gå når rytterne kommer – det går svakt utfor i nesten 40 km. Du kommer garantert til å kjenne adrenalinet!
Om ikke mange timer kommer rytterne akkurat denne veien!

Etter lunsj nyter vi stemningen i målområdet midt i byen, mens vi venter på dagens målgang. Er været fint rekker vi kanskje også et bad i Adriaterhavet.

Vi samles direkte etter målgang for å sykle de siste km til vårt nye hotell hvor vi dusjer og skifter før felles avskjedsmiddag.

Trykk på bildene for større versjon.

Dag 5 / 22.  mai. Avreise til flyplassen i Bologna

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF