Bli med på ‘sykkelfesten’ Giro d’Italia

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad:

 

Sykkelferie i San Marino og Italia – midt i Giro d’Italia-sirkuset

Dette er en tur for alle som ønsker en sykkelferie litt utenom det vanlige!
Det blir store sykkelopplevelser i et fantastisk landskap med historie fra middelalderen. Det blir italiensk mat & vin, og selvfølgelig får vi oppleve den herlige stemningen på Giro d’Italia-festen.

Vi sykler flere av de samme etappene som rittet sykler, for deretter å se finalene og målgangene i Rimini og Cesenatico LIVE!

Vi bor tre dager  på samme hotell i republikken San Marino (det lille landet midt i Italia), og en natt ved Adriaterhavet i området rundt Cesenatico. 

Giro d'Italia 2020

Kjapt om turen

Området rundt San Marino byr på et kupert og frodig landskap, med mange spennende og historiske middelalderbyer som f.eks. Urbino, San Leo og Mondaino etc.

I 2020 er det mulig å se hele TO målganger på sykkelavstand fra der vi bor. Vi skal selvfølgelig også sykle i deler av etappene hvor rittet passerer. Det er en helt spesiell følelse å sykle de siste 20 – 30 km før målgang med store deler av publikum langs veiene.

Den 12. etappen i Giro d’Italia 2020 går på akkurat de samme veiene som det berømte Gran Fondo-rittet Nove Colli. Vi prøver oss på deler av denne etappen dagen før selve rittet!!!

Du trenger ikke å være en topptrent syklist for å delta på denne turen, men litt forberedelse i forkant hjelper.
Ønsker du selv å styre hvor krevende sykkelturene skal være velger du en el-racer landeveissykkel. Et topp alternativ for å evt. kunne nyte turen maksimalt.
Har du syklet en god del i forkant og liker kupert terreng, så velger du en vanlig racer landeveissykkel. Store opplevelser blir det uansett!

Lunsjene spiser vi på hyggelige restauranter langs veien. Dagene avslutter vi med herlige middager med lokale ingredienser & vin.

Dagsetappene ligger på mellom 60 – 100 kilometer. Maks antall deltakere på denne turen er 30 personer. Det vil bli deltakere fra alle tre skandinaviske land.

Highlights

 • Det vakre, kuperte landskapet rundt San Marino – med neste bilfrie veier.
 • Alle middelalderbyer vi passerer langs veiene.
 • Å oppleve et nytt område fra sykkelsetet, med både lukter, frisk luft og solbriller som ingredienser.
 • Stemningen rundt Giro d’Italia-rittet.
 • Det lokale kjøkkenet.
 • Det sosiale samholdet med de andre deltakerne på turen.
 • At alt det praktiske er tilrettelagt.

Dato for turen

18.– 22. mai 2020.

Film fra området

Se film fra research tur i San Marino området her:

Hvem passer turen for?

Dette er en tur hvor alle som sykler på landeveisracer eller el-racersykkel kan delta! Du behøver ikke være elitesyklist for å delta. Det er selvfølgelig stor forskjell på å sykle i flatt terreng og å sykle i kupert terreng. Dagsetappene er på mellom ca. 60 – 100 kilometer i både flatt og kupert terreng. Vi har som oftest god tid. Tempoet på etappene blir rolig. Vi vil bruke hele dagen på å forflytte oss via sykkel.

Dette er med andre ord en tur for sykkelglade deltagere som setter pris på fantastiske naturopplevelser fra sykkelsetet.
I tillegg til å oppleve Giro d’Italia på nært hold vil vi også sykle på flere av de samme veiene der Giro’n har gått tidligere år eller går i 2020.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 15 år.

Bosted

Vi bor, som vanlig, på hyggelige hotell med god stemming, med strategisk beliggenhet både for sykling og natur. De første tre nettene bor vi på Garden Village i chalet hytter.

Siste natten bor vi på ett 3*** hotell ved Adriaterhavet, i området rundt Cesenatico. Bagasjen fraktes mellom hotellene. Det er lagt opp til at vi bor i dobbeltrom / leilighet.

Enkeltromstillegg på NOK 1.600,- for alle fire nettene. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne bekreftes før ca. 5 uker før avgang.

Følgebil

På denne turen har vi ikke følgebil.

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby god kvalitet på syklene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere de til hver enkelt.
Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet. Alle sykler er nesten nye eller er brukt maks ett år.

Hjelm og vannflaske til låns får du utlevert sammen med sykkelen. Vi anbefaler likevel å ta med egen hjelm. Sykkelsko er obligatorisk.
NB! Ta med egne pedaler!

El-racersykkel
Det vil på denne turen, i tillegg til landeveisracer, også være mulig å leie el-racersykkel (landeveisracer) mot et tillegg i prisen på kr. 1300,- for hele perioden.
Et fantastisk alternativ om du kjenner at du selv vil styre hvor krevende turen skal være. Med denne muligheten kan de fleste som er glade i å sykle delta – tross krevende løypeprofil. Et fantastisk alternativ om du kjenner at tiden til forberedelse har vært knapp i forkant av turen.
På vår Giro d’Italia-tur i 2019 var det flere deltakere som valgte el-racersykler – det var store smil hele veien.

NB! En el-racersykkel er konstruert for å brukes som en «vanlig» racersykkel, men kan gi deg litt hjelp, om ønskelig, i oppoverbakkene. Alle el-sykler er konstruert slik at el-motoren ikke gir noen hjelp i hastighet over 24 km/h.

Landeveisracer
Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Du har evt. mulighet til å velge en oppgradert racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller el-sykkel for et tillegg i prisen på kr. 1300,- for hele perioden.

Du velger type sykkel ved bestilling, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du da dette i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på kr. 350,- for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Sykkelferie i San Marino og Italia

Dagsprogram

Vårt dagsprogram finner du her. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold ved evt. skrivefeil.

Pris

Totalpris: NOK 13.490,- per person, andel i dobbeltrom. 

Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Andre delbetaling på NOK 4.000,- forfaller 10. januar 2020. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. 
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller 01. april 2020. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig ved ledig kapasitet. Enkeltrom er kun på forespørsel og da med tillegg i prisen på NOK 1.600,- for hele perioden. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly, utreise Oslo – Bologna t/r.
 • Busstransfer iht. program.
 • Leie av sykkel (standard) alle dager. Landeveissykkel.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Vår spesialdesignede sykkeldrakt for Giro d’Italia 2020.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet iht program.
 • Frokost, lunsj og middag med ett glass vin, alle dager iht program – altså helpensjon (NB! lunsj på ankomst- og avreisedagen er ikke inkludert).
 • Bagasjetransport den dagen vi bytter hotell.
 • Expa Travels dedikerte guider som selv sykler med gruppen.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. tilslutningsfly.
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. oppgradering til el-sykkel / oppgradert landeveissykkel.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Giro d'Italia-sirkuset

Flyinformasjon

18. mai 2020
Oslo – Bologna (Via Munchen). Eksakt tidspunkt blir publisert snart.

22. mai 2020
Bologna – Oslo (Via Munchen). Eksakt tidspunkt blir publisert snart.

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Praktisk info om egen bagasje

Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass ved hotellbytte.
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr/pakketips

Vi foreslår følgende for pakking: all bagasje pakkes i ryggsekk eller myk sportsbag (med eller uten hjul) – dette for å lette pakkingen i bussen. Mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

MEGET VIKTIG: 
Været kan veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for både vått og litt kaldere vær. Ved regn er det greit med en liten ryggsekk du kan sykle med, hvor du har med ekstra skift som f.eks. en tørr genser, regnjakke og evt. lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben” m.m.

Forslag til utstyrsliste:

 • Egne pedaler.
 • Egen hjelm.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’
 • Varm jakke for kalde, våte nedfarter.
 • Lue og hansker.
 • Solbriller.
 • Regnjakke.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik
 • Powerbank til lading av mobilen.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel utvikler egendesignet sykkeltøy i samarbeid med våre italienske produsenter.
Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda.

Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

På denne turen er vår spesialdesignede sykkeldrakt for Giro d’Italia 2020 inkludert i prisen!

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo og billetter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

opplev Giro d'Italia på nært hold

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, maks antall er 30 personer. Nedre aldersgrense er 15 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Dette blir en tur i ekte Expa Travel-stil – vi gleder oss!!!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer har vi også opprettet en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expatravel.com og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Spørsmål om denne turen kan rettes til Eric på telefon +47 926 18 805‪‪ eller eric@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF