Program 
Jentetur til Pyreneene

Dag 1 – Reisedag

Transfer til fjellbyen Nerin og Hotel Palazio direkte etter ankomst Barcelona. Vi stopper på veien for en lett lunsj (ikke inklusive i prisen).

Innlosjering på Hotel Palazio ved ankomst, og samling med briefing av morgendagens eventyr.

Rundvandring i den lille fjellandsbyen før felles middag og en god natts søvn i frisk fjelluft.

Program 
Jentetur til Pyreneene

Dag 2 – Nasjonalparken Ordesa / Mont Perdido

Samling etter en god frokost – kort briefing om dagens fottur. Vi starter med å pakke nødvendig bagasje i sekken vi bærer med oss de neste to dagene. Resten av bagasjen legger vi igjen i bussen for videre transport til hotellet vårt i Torla.
Vi blir transportert med bil/buss til startpunktet for fotturen. En slingrende fjellvei tar oss opp til ca. 2000 moh hvor vi starter fotturen (ca. 15 min busstur). Herifra følger vi Faya Pardida-juvet, helt på kanten, mot fjellhytta Goriz. Til tross for vidunderlig panoramautsikt er det relativt få høydemeter frem til fjellhytta.

Underveis fikser vi piknik med lokale råvarer på et passende sted langs løypa.

Dagens vandring er, tross høyder, relativ enkel. Men ettersom vi vandrer i alpint terreng – på ca. 2000 moh – vil vi selvfølgelig kjenne litt på den tynne luften.

Etter store opplevelser og en heldag på fjellet blir middagen på fjellhytta Goriz en flott avslutning på dagen. Her treffer vi helt sikkert mange likesinnede fjellfolk.

Dag 3 – Vandring gjennom et spektakulært juv

Denne dagen starter altså på ca. 2200 moh. Etter en god frokost og gjennomgang av dagens mulige ruter, velger vi hvilken rute vi ønsker å gå denne dagen. Den mest spektakulære er å følge en av juvets fjellsider på smale stier hele veien ned mot elven (se filmen fra årets tur på hovedsiden til denne turen). Herifra klatrer vi litt mer oppover, og fortsetter videre på, om mulig, enda mer spektakulære stier. Store opplevelser og mektig natur hele veien!
Etter hvert kommer vi frem til parkeringen hvor vi samles på den lille restauranten. Det blir kort transport, ca. 15 minutter, til hotellet i byen Torla. En koselig by med herlig atmosfære.

En spennende dag avsluttes med å smelte alle storslagne inntrykk sammen rundt middagsbordet i en lokal restaurant. Dagens fottur tar ca. 6 – 7 timer. Regn med en høydeforskjell på ca. 1000 høydemeter. Det går både opp og ned..

Fottur i Pyreneene

Dag 4 – Alquezar

Direkte etter frokost setter vi oss på bussen for transport med retning mot byen Alquezar (ca. en time). Underveis stopper vi og fortsetter så til fots gjennom et landskap som har gjort denne byen kjent som et eldorado for juvvandring og canyoing. Vi holder oss dog på land…. Vi regner med å være fremme i Alquezar på ettermiddagen. Bagasjen har vi selvfølgelig fraktet med bil til hotellet vårt.

Innsjekking på hotellet. Litt tid for avslapping før vi samles til middag i lokal restaurant.

Dag 5 – Alquezar på egenhånd

Denne dagen får du mulighet til å oppleve den spesielle atmosfæren i Alquezar på egenhånd. Byen er full av historie, og ligger fantastisk til, omgitt av fjell og juv, og med en utsikt over et helt annet landskap enn det vi opplevde de foregående dagene.

For de av dere som ønsker det samles vi etter frokost for en felles gåtur i lokalområdet før lunsj. Ettersom stedet er kjent før canyoing (man benytter våtdrakt/hjelm og tar seg nedover elven med guide) så anbefales det at man tester dette i Alquezar…  Vi hjelper evt. til med booking av guide/tid.

Vi runder av uken med en avslutningsmiddag i en hyggelig, lokal restaurant.

Hiking in the Pyrenees

Dag 6 – Hjemreisedag

Pick-up på hotellet kl. 10:30 – avreise til flyplassen i Barcelona. Evt. kan vi reise litt tidligere for å få litt tid i Barcelona by for lunsj og sightseeing på egenhånd før vi reiser videre ut til flyplassen.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF