Jentetur til Pyreneenes solside

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad:

Spektakulære fotturer i herlige omgivelser

******************************************************************************************

Etter alle de gode tilbakemeldingene fra vår eventyrlige fottur til Pyreneene ønsker vi å tilby denne turen i 2020 også. Dette blir garantert et eventyr! I tillegg til spektakulære fotturer i nasjonalparken Ordesa, overnatting i fjellhytte, besøk i historiske middelalderbyer og juv-vandring i Alquezar, tilbyr vi nå også ”kvalitetstid” med pilates timer i flott natur, med osteopat og Pilates-instruktør Mette Kojan.

Alt du trenger å gjøre er å skaffe deg fri i tidsrommet 10. – 15. juni 2020 og melde deg på.
Ta gjerne med deg ei venninne / kollega / mamma / tante eller to og bli med!

Jentetur til Pyreneenes solside

Kjapt om turen

I tre dager vandrer vi fra hotell til hytte til hotell i et enormt spektakulært område. Fotturene går gjennom Ordesa nasjonalpark med de velkjente, mektige fjellene og juvene.

Vi flyr til Barcelona, og kjører direkte til den lille fjellbyen Ainsa, hvor vi bor mitt i gamlebyen et familjedrevet hotell! Herfra blir det en kort transport helt opp på fjellet før vi starter fotturen på høyfjellet – hele tiden med de snøkledde Pyreneene foran oss.
Den andre natten sover vi i en fjellhytte!

Dagen etter vandrer vi videre langs juvets fjellsider i en spektakulær natur, før vi på ettermiddagen ankommer middelalderbyen Torla for overnatting på hotell.

Etter frokost dag 4 blir det en times busstur til byen Alquezar  hvor vi bor to dager på samme hotell. Her blir det mulighet for juv-vandring, canoyning eller kun avslapping. Stemningen i Alquezar noe helt spesiell.

Dato for turen

10. – 15. juni 2020 (onsdag – mandag)

Litt om Pyreneene

Pyreneene er en fjellkjede som danner en naturlig grense mellom  Frankrike og Spania. Fjellkjeden, som består av 129 topper som er over 3000 moh, stuper ned i Middelhavet i øst og Biscayabukta i vest. Rett og slett et paradis for de som liker å gå fjellturer, også fordi dette området har stabilt vær med mye sol.

Mellom alle de spisse fjelltoppene er det et svært variert nettverk av ruter, enten du vil gå langt eller kort / lett eller vanskelig rute. Ryktene sier at det tar over en måned å gå Pyreneene på langs. I motsetning til i Norge, hvor steinene dominerer i fjellet, er det her mange myke gressletter godt over 2000 moh.

Både på spansk og fransk side av fjellkjeden er det bygget flere titalls hytter som har blitt populære overnattingssteder for fjellturister. Dette er både bemannede hytter – hvor man blir servert tradisjonsrik mat – og ubemannede hytter hvor man kan søke ly for natten.

Pyreneene er med andre ord et fjell av muligheter!

Fottur i Pyreneene

Bosted

En viktig del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

Den andre natten bor vi på fjellhytta Goriz i den vakre nasjonalparken Ordesa – ved foten av fjellet Mont Perdido. Her sover vi i køyesenger og deler rom med flere av de andre deltakerne slik vi alltid gjør på fjellhytter. Eksakt romfordeling får vi bekreftet ved bookingen av rom, det kommer jo også an på hvor mange vi blir på turen. Det er strøm og vann på hytta.
Det er felles dusj og toaletter på fjellhytta (ordentlige vanntoaletter… som hjemme..). Hytta ligger utrolig flott til, med spektakulær utsikt!

Selv om beliggenheten av hytta er i høyden, uten adkomst med bil, serveres det god middag og drikke. Vi spiser frokost og middag på hytta. På fotturene har vi med oss piknik- / matpakke.

De andre dagene bor vi på små, koselige familiehotell med bra standard. Innlosjering i dobbeltrom. Enkeltrom x 3 netter kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Se evt. prisen under punktet ‘Pris’ lenger ned på siden.

Film fra tidligere tur

Her kan du se film fra vår jentetur i dette området i 2019. Det er bare å glede seg til nytt eventyr!

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa Travel tar forbehold om evt. endringer underveis.

Flyinformasjon

Vi flyr direkte med Norwegian t/r Oslo – Barcelona til følgende tider:

10. juni 2020

Oslo Gardermoen – Barcelona / kl. 09:00 – 12:20.

15. juni 2020

Barcelona – Oslo Gardermoen / kl.  15:45– 19:10.

Inklusive i billettene er 1 stk. kolli innsjekket bagasje, max 20 kg, samt 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm / 10 kg.

Det er viktig at du koordinerer evt. tilslutningsbilletter med ovenstående tider.

Opplev Pyreneene med Expa Travel

Pris

Totalpris: ca. NOK 12.490,- per person, del i dobbeltrom / flersengsrom. Påmeldingen er bindende.
Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / minske totalprisen.

NB! Vi garanterer prisen fram til 10. januar 2020. Deretter kan prisen endres pga av evt. endringer fra flyseteleverandør.
Minimum antall deltakere er 15 personer. Maksimum 25 personer. ‘Først til mølla-prinsippet’ gjelder.

 • Ved booking innbetales NOK 3.000,-. Faktura sendes via mail ved booking (se evt. i din SPAM-mailboks om du ikke får dette i løpet av en uke). Første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre delbetaling på NOK 3.000,- har forfall 01. februar 2020. Faktura sendes via mail. Andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. NB! Dersom påmelding kommer etter denne dato vil første og andre delbetaling komme på samme faktura.
 • Restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avreise. Faktura vil bli tilsendt via mail.

Hva inngår / inngår ikke i prisen

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo – Barcelona.
 • Et kolli innsjekket bagasje, max 20 kg.
 • Et kolli håndbagasje, max 10 kg.
 • Overnatting 1 natt på fjellhytte – flersengsrom.
 • Overnatting 3 netter på hotell – del i dobbeltrom.
 • All transport iht program.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Alle middager iht. program.
 • Lunsj x 3 (piknik) iht program.
 • Skandinavisk turleder.

Dette inngår ikke i prisen:

 • Lunsjen i Alquezar 14. juni.
 • Drikke til middagene.
 • Lakenpose / håndkle for overnatting på fjellhyttene.
 • Evt. enkeltromstillegg de netter vi bor på hotell.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Enkeltrom

Enkeltrom x 3 netter er kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 1.200,- vil da evt. tilkomme. NB! Begrenset antall enkeltrom pga. små forhold på destinasjonene og dermed begrenset antall rom.
Det er ikke mulig å bestille enkeltrom på fjellhytta.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell / fly og er ikke refunderbart. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Pyreneenes solside

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi dere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antall deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig. Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet ‘Pris’ lenger opp i teksten.

Forslag til utstyrsliste

 • Ryggsekk, min 30 liter.
 • Godt egnet fottøy. Type trekkingsko / fjellsko. NB! Gå inn disse før avgang!
 • 2 sett ullundertøy.
 • Fjellbukse lang.
 • Regn- / vindjakke.
 • Fleecegenser / jakke
 • Lue og hansker.
 • ‘Klatrehansker’
 • Shorts / tights.
 • Treningstopp.
 • Tykke sokker / sandaler til innendørsbruk på fjellhyttene.
 • Vannflaske.
 • Lakenpose.
 • Håndkle.
 • Toalettartikler.
 • Solbriller.
 • Solkrem.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Pass.
 • Powerbank til mobiltelefonen din.
 • Evt. kamera utenom mobilen.

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk. Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.
Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårsreiseforsikring.
Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Bli med på Jentetur i Pyreneene

Billetter og pass

Flybillettene, samt avreiseinfo, sendes ut via mail ca. 7 dager før avreise.

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Booking / påmelding

Påmelding gjør du skriftlig via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

NB! Vi garanterer prisen fram til 10. januar 2020. Deretter kan prisen endres pga av evt. endringer fra flyseteleverandør.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve solsiden av Pyreneene sammen med deg!

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år. Maks antall deltakere på turen er 25 personer / minimum antall er 15 personer.

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer vil vi også opprette en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa / #expatravel. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa / expatravel, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ta evt. kontakt med Eric på telefon +47 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Expa Travel - Your Journey

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF