Bli med Stamina og Harstad Sparebank til Italia!

Våren 2016 sykler Stamina Nord og Harstad Sparebank 'Italia på tvers''

Vanskelighetsgrad: piktogram-sykkel-30pxlpiktogram-sykkel-30pxl

Våren 2017 sykler Stamina Nord og Harstad Sparebank ‘Italia på tvers’

Se mer info på vår egen FB-side for turen.

Våren 2017 drar Stamina Nord og Harstad Sparebank, i samarbeid med Harstad Cykleklubb og Expa, i gang en tur for nettopp DEG. Vi skal på en opplevelsesrik sykkeltur i Italia! Hensikten her er at alle som er glad i aktivitet kan delta.

Prioriteten går til de som er kunder i Harstad sparebank, medlemmer i Stamina eller Harstad Cykleklubb, men vi satser på å få plass til alle som vil.

PS! Harstad Cykleklubb sin generalsponsor, Harstad Sparebank, trekker ut èn gratis tur for den som er både totalkunde og medlem i HCK. Trekning er blant de påmeldte på turen.

Logo-Harstad-Sparebank

Sykkelturen favner alle; både de som ikke har syklet ute og bare har spinning eller annen trening i bunnen, til den mer erfarne syklist. Dette er ikke en treningsleir, men en aktiv ferie hvor det legges inn ekstraturer for de som ønsker og vil mer. Følgebil med teknisk assistanse kan ta deg opp bakker ved behov og vi instruerer i bruk av sykkel.

Vi har med oss tidligere proffsyklist Rodolfo Massi som er lommekjent i området. Hvis du tenker pris, så er dette en «all inclusiv» slik det skal være. Du vil kun oppleve å bruke noen få kroner utenom. Dette på grunn av konseptet med veldig god mat og vin ved både lunsj og middag.

Hiv deg med og planlegg ferie og trening med Stamina eller sykkelklubben din. Lurer du på noe kan du ta kontakt med en av reiselederne, Bjørn Tore Woll, leder Harstad Cykleklubb.

Kjapt om turen

På denne sykkelturen tar vi deg med litt utenfor allfarvei, og viser deg steder du kanskje aldri hadde funnet på egenhånd. Vi kan nesten garantere at du om mulig blir enda mer sjarmert av Italia, og hva landet kan tilby etter å ha syklet ’Italia på tvers’.

Vi flyr til Roma og starter turen på Italias vestkyst. Herfra kjører vi buss et kort stykke nordover i Lazio og frem til byen Rieti – Italias hjerte. Her bytter vi buss mot sykkel og starter turen på flotte mindre veier. Vi sykler faktisk i fotsporene til Frans av Assisi helt til vi, på den tredje dagen, kommer frem til hans hjemby Assisi. Da er vi allerede nesten gjennom den regionen som ofte kalles «det grønne Italia» – nemlig Umbria. Underveis passerer vi små, mindre middelalderbyer som Greccio, Montefranco, Bevagna og Foligno.

Etter hvert sykler vi over til regionen Marche, av italienerne selv ofte kalt ’Italia i miniatyr’. I et fantastisk vakkert landskap sykler vi helt ned til det Adriatiske hav, og alle de flotte strendene der.Dette blir store opplevelser, variert landskap, spennende bosteder og hyggelige stunder med mat og vin. Vi tør også love at du kommer i bedre form i løpet av turen. Du kommer garantert til å bli god venn med din racersykkel (som er av topp kvalitet) underveis, det samme gjelder alle de andre hyggelige menneskene i ditt reisefølge

De røde markeringen viser hvor i Italia regionene Umbria (t.v.) og Marche er. Trykk på bildene for å se større versjoner.

Dato for turen

25. mai – 01. juni 2017.

italiapatvers1-2016

Bosted

Vi skal bo på ’country houses’ og små hoteller med bra standard. Alle med spennende atmosfære og genuint vertskap. Vi legger stor vekt på mat og vin, og da gjerne lokale spesialiteter. Du kan blant annet se fram til å helle årets nypressede olivenolje på nybakt brød sammen med skinke, ost og husets gode vin. Se flere detaljer i dagsprogrammet. Vi håper og tror at du vil få en minnerik opplevelse!

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Du trenger absolutt ikke være elitesyklist for å delta, du trenger ikke en gang å kalle deg selv syklist. Turen er lagt opp til at alle i middels god form som liker å sykle skal kunne delta. Vårt mål er at alle skal kunne sykle alle etapper og på den måten komme nær naturen og det lokale miljøet. Våre turer er ikke ment som en treningsleir og forberedelse til sykkelritt – selv om vi erfaringsmessig vet at alle kommer hjem i bedre form enn hva de var i da de dro – uansett utgangspunkt. Det er likevel ingen hemmelighet at du antakeligvis vil sette større pris på turen om du har forberedt deg med å sykle 50-60 km noen ganger før avreise (gjerne et par dager etterhverandre), i og med at vi på turen gjør dette flere dager i strekk. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett. Hele turen og alle etappene er lagt opp til at alle med normalt god kondisjon skal klare å gjennomføre, samtidig som vi skal kose oss!

Dagsetappene ligger på ca 40 – 70 kilometer per dag. Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett. Vår yngste deltager på tidligere turer har vært 12 år og vår eldste 77 år. Begge hadde like stor glede av turen og koste seg masse.

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer. Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

Vi har satt en øvre grense på max 50 deltagere. Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år. Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer dem for å kunne nyte turen. Vi spiser felles lunsj før vi igjen sykler videre med de respektive gruppene. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag, arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo. Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i fysisk aktivitet og i tilegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på våre turer!

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtal deltakere dersom energien skulle ta slutt.

italiapatvers2-2016

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Vår leverandør har sykler av god standard. I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike.

OBS! Alle sykler kommer med ”kombipedaler”. Dvs. pedaler der du kan bruke enten vanlige joggesko eller sykkelsko med klikkfeste, type mtb/spinningsko. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler. Hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (betales på plass). Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan selges til en god pris etter endt tur.

Du velger type sykkel i påmeldingsskjemaet. Inkludert i prisen er en fullkarbonsykkel med utstyr som for eksempel Shimano Ultergra / Sram Force.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv. Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene. Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon.

Forsikringen betales i kontanter direkte til lokal utleier ved utleverering av sykkelen.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis. Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag. Kart med oversikt over sykkelruten deles ut ved ankomst.

italiapatvers3-2016

Flyinformasjon

Vi flyr med SAS til følgende tider:

25. mai 2017
Harstad, Narvik – Oslo / SK4079 / 06:30 – 08:15
Oslo – Roma / SK4713 / 09:05 – 12:10 (terminal 3)

01. juni 2017
Roma – Oslo / SK4714 / 13:00 – 16:10 (terminal 3)
Oslo – Harstad, Narvik / SK4098 / 20:25 – 22:00

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Det er det enkelte flyselskapet som avgjør hvor mye bagasjevekt per person som er tillatt.

Pris

Totalpris: NOK 16.900,- per person, andel i dobbeltrom. NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,50 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3% vill evt. øke/redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Evenes), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler (hjelm og drikkeflaske inngår), følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa, samt representanter fra våre italienske samarbeidspartnere.

 • Ved booking innbetales NOK 6.000,- (ikke refunderbart, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Evenes. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,-vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Fly t/r Evenes – Roma.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei- eller sportslig hybridsykkel. Hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Bagasjetransport.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinavisk representant fra Expa AS, – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Evt. sykkelforsikring.
 • Lunsj ankomst- og avreisedagene.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

italiapatvers4-2016

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Utstyr

Vi foreslår følgende for sykling: all bagasje pakkes i ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

italiapatvers5-2016

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Italia sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 25 personer, max antall er 50 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 25 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon +47 92 61 88 05 /mail eric@expa.no eller Bjørn Tore på telefon +47 92 84 04 62.

natur-umbria-715x250pxl-shutterstock

Expa AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF