Herlig sykling i nord-Toscana og unik fottur i Cinque Terre 

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:  

Family Sports Club Halden – på tur til Italia!

**********************************************************************************************

Kjapt om turen

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av våre absolutte favoritter; sykkeltur gjennom et fantastisk landskap i nord-Toscana og fottur i unike Cinque Terre. I tillegg har vi lagt den siste dagen til Pisa, hvor du får mulighet til å besøke alle severdigheter – som f.eks. det klassiske ”skjeve tårnet”, samt hyggelig shopping i noen av de koselige gågatene i byen.

Mange har hørt om Cinque Terre og de spektakulær fotturene i dette området. Vi synes at alle, minst én gang i livet, bør besøke Cinque Terre og vandre mellom de fem vakre byene.
På denne turen, i dette unike området, kombinerer vi spennende mat- & vinopplevelser med både fottur og sykling. En fantastisk vandring mellom de fem byene i Cingue Terre: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Veien som knytter de fem byene sammen, ’Via dell’Amore’, regnes som en av Europas vakreste stier – en opplevelse som begeistrer de fleste.

Family Sports Club Halden – på tur til Italia!

Dato for turen

27. april – 04. mai 2019.

Kjapt dag for dag

Den første dagen vandrer vi altså Cinque Terre.

Den andre dagen setter vi oss på syklene for en av de mest ‘panoramiske’ sykkelturer vi noensinne har gjort. Fra Cinque Terre sykler vi mot La Spezia og området sør for byen. Dette er samme løype hvor Giro d’Italia passerte i 2016. Her stopper vi for overnatting før turen går videre innover i landet til vårt neste overnattingsted hvor vi bor de tre neste dagene på det unike hotellet Borgo Giusto. Denne lille middelalderbyen, altså en samling av hus, er omgjort til et fantastisk sjarmerende og unikt hotell. Det ligger langt unna allfarvei, og er ikke enkelt å finne om du ikke vet om stedet på forhånd. Vi ankommer byen via den lille veien over fjellet. Her bor vi i unike leiligheter – ingen av dem er like. Stedet byr på en fantastisk utsikt og et herlig bassengområde. Alt ligger med andre ord godt til rette for god stemming.

Fra Borgo Giusto sykler vi en av dagene til vingården Cantina Fubbiano. Underveis til vingården passer vi byen Lucca – som med sin helt intakte ringmur selvfølgelig er med på Unescos Verdensarvliste. I Lucca stopper vi for kaffe og is og det gis muligheter for litt shopping og sightseeing før vi drar videre mot vingården for lunsj. Ettersom vi bor tre netter på Borgo Giusto har vi mulighet til en hviledag for de som ønsker dette. De som ønsker en flott, om enn litt krevende sykkeltur, blir med til Abetone. Dette er Toscanas kjente skidestinasjon som i tillegg flere ganger har vært den første fjelletappen i Giro d’Italia. Abetone ligger på 1.500 moh. Lunsj på toppen!

Dagen etter sykler vi fra Borgo Giusto og inn til Pisa. Ettermiddagen har vi på egenhånd – og da er det jo nesten obligatorisk å gi det skjeve tårnet i Pisa en visitt. Kanskje får du også tid til litt shopping i den koselige gågaten rett ved tårnet.

Sykkeletappene på denne turen ligger på mellom 50 – 80 km. Vi deler oss som vanlig opp i to grupper, og det gis hver dag muligheter for spennende og til dels krevende bonusturer for de som har mer ‘spring’ igjen i bena etter dagens økt. Det klassiske fjellpasset Abetone ligger blant annet rett i nærheten av Borgo Giusto…. Her har mange deltakere i Giro’n fått kjenne på hvordan det er å ‘gå i kjelleren’…

Cinque_Terre

Den røde markeringen viser hvor i Italia Cinque Terre ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Flyinfo

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

27. april 2019

Oslo – Pisa / DY1866 / kl. 17:20 – 20:15

04. mai 2019

Pisa – Oslo /DY1867 /  kl. 21:00 – 23:55

Film fra tidligere tur

Film fra en av våre tidligere turer til Cinque Terre ser du her:

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

I Cinque Terre bor vi to netter på Hotel Delle Palme og Hotel Cinque Terre. Hyggelige familiedrevne hotell med bra service og god beliggenhet. Frokost er inkludert.

På veien til Toscana, i byen Sarzana, bor vi en natt på Hotel Santa Catarina. Her har vi basseng 🙂 De neste tre nettene bor vi på Borgo Giusto – en helt unik atmosfære. Borgo Giusto er egentlig en gammel middelalderby hvor alle husene er omgjort til hotell. Helt fantastisk beliggenhet, med super utsikt og egen bra restaurant rett ved bassenget.

Vi bor sentralt i Pisa siste natten, i gangavstand til shopping og ‘det skjeve tårnet’.

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Som alltid på våre turer så trenger du absolutt ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!

Dagsetappene ligger som vanlig på ca. 50 – 80 kilometer per dag. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

Både Cinque Terre og Toscana er kupert. Et landskap som har både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen, det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Vi har satt en øvre grense på max 30 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt – alle skal kunne nyte turen.

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer. Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle og i tilegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Herlig sykling i nord-Toscana og unik fottur i Cinque Terre 

Egen følgebil

Vi har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport på nesten alle etapper, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har driverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde.
Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.
El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel.
Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyr.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

et fantastisk landskap i nord-Toscana

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet. Du kan også laste opp løypen til din egen Garmin enhet. Du må da ha ett konto (gratis) hos Connect Garmin.

Pris

Totalpris: NOK 17.500,- per person, andel i dobbeltrom.

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,70 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly t/r (Oslo – Pisa), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa.

 • Ved booking innbetales NOK 2.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder t/r Oslo – Pisa. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Vi benytter alle rom på de fleste hotellene vi besøker – vi kan derfor kun tilby enkeltrom på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 2.300,-. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo – Pisa.
 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel. Hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinaviske representanter fra Expa AS, – som alle gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.
 • Følgebil med mekaniker.
 • All bagasjetransport.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene, samt lunsj dag 6 (dag på egenhånd).
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel/sykkelutstyr.
 • Inngang til nasjonalparken Cinque Terre (ca. 6 euro per pers).
 • Båt- eller togtransport tilbake til Monterosso etter fotturen i Cinque Terre (ca. 8 euro per pers).

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Andre delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Fottur i Cinque Terre

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.
NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Forslag til utstyrsliste:

 • Vannflaske til fotturen.
 • sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • pass
 • reiseforsikringsbevis
 • europeisk helsekort

Vakre Cinque Terre

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.
På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første delbetaling (og depositum) er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 pers / max antall er 30 pers. Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år.

Vi gleder oss til å oppleve Cinque Terre /Toscana i Italia sammen med deg!

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Opplev vakre Cinque Terre og Toscana sammen med Expa!

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF