Nyhetsbutton
En uforglemmelig sykkelferie i Italia

 

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

Opplev Emilia Romagnas hemmeligheter fra sykkelsetet

**********************************************************************************************

Regionen Emilia Romagna er så mye mer en Parmesanost, Bologna, sportsbilfabrikken Ferrari, Adriaterhavet og en av de aller største italienske sykkelproffene gjennom tidene: Marco Pantani. Dette er en tur hvor vi virkelig tar deg med utenfor allfarvei, gjenom et fantastisk vakkert landskap som, i tillegg til herlig sykling, byr på både historie og kultur. Vi kommer også til å sykle på flere av veiene hvor Marco Pantani trente under sin storhetstid.

En uforglemmelig sykkelferie i Italia

Kjapt om turen

Vi starter i middelalderbyen Verucchio. Byen ligger på en høyde med en uforglemmelig utsikt – ikke bare mot rivieraen, men også mot San Marino og den lille byen San Leo som var datidens utkikkspost mot rivaliserende familier.
Vi bor flott underveis, i alt fra historiske bygninger med SPA i en grotte under hotellet, til fantastiske vingårder med flere restauranter av topp standard. En opplevelse bare det.

Turen avsluttes helt ute ved kysten av Adriaterhavet.

Bagasjen fraktes fra hotell til hotell. Vi sykler uten følgebil på hele turen. Expa’s guide på denne turen er den lokalkjente frilandsjournalisten Andrea Manusia (engelsktalende).

Dagsetappene er på ca. 50 kilometer hver dag. Du vil med andre ord få litt egentid på ettermiddagene – tid du kan benytte til å utforske nærmiljøet, eller bare slappe av.

Emilia Romagna i Italia

Kartet viser hvor i Italia regionen Emilia Romagna er. Trykk på bildet for større versjon.

Dato for turen

20. – 27. mai 2019. 

En uforglemmelig sykkelferie i Emilia Romagna i Italia

Terrenget

Emilia Romagna har et flatt landskap langs hele kysten og rundt storbyen Bologna, hovedstaden i regionen. Lengre inn i landet finner vi et vakkert, kupert og fantastisk flott landskap. Mindre veier uten mye trafikk.
Vi har valgt å legge denne turen utenfor allfarvei, i et kupert og frodig landskap. Regn med både opp- og nedover bakker.

Dagsetappene og dagsprogram

Dagsetappene ligger på ca. 50 kilometer per dag. Vi sykler gjennom et kupert landskap som innebærer både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen (vi skal jo ned til kysten til slutt), det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen. Klarer du det er du godt forberedt til denne turen.
Vår yngste deltager på tidligere turer har vært 12 år og vår eldste 83 år. Begge hadde like stor glede av turen og koste seg masse.

Normalt deler vi gruppen i 2 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer dem for å kunne nyte turen. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag, arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo.

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold om endringer underveis. Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag. Kart med oversikt over sykkelruten deles ut ved ankomst.

Bosted

Vi treffes på Bologna flyplass og har felles transport til byen Verucchio (ca. 1 timers transfer ved ankomst og hjemreise).
Vi bytter hotell fire ganger underveis – på den måten får vi sett så mye som mulig av denne spennende regionen. På de siste to hotellene bor vi to netter på hvert hotell.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer.

Emilia Romagnas hemmeligheter

Pris

Totalpris er NOK ??????,- per person + flybilletter som bestilles på egenhånd.

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 6.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre innbetaling på NOK 4.000,- har forfall 20. januar 2019. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
  Skjer påmeldingen etter denne dato vil første og andre innbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,-vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår i prisen

 • Leie av sykkel i 7 dager. Landevei- eller sportslig hybridsykkel.
 • Leie av hjelm / drikkeflaske.
 • Bagasjetransport iht program.
 • Overnatting iht program – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Full sykkel- og mekanikersupport (mer informasjon nedenfor).
 • Team Expas italienske turleder – Andrea Manusia (engelsktalende).

Hva inngår IKKE i prisen

 • Flybilletter t/r.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Frivillig sykkelforsikring (30 Euro, betales på plass).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg.

Sykkeltur i Italia

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, men vi anbefaler likevel å ta med privat hjelm og egen drikkeflaske.

Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er maks 1-2 år gamle.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra/Sram Force). Alle sykler er maks 1-2 år gamle og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (Euro 120,- per sykkel for hele perioden). Evt. oppgradering av sykkelen faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybridsyklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler med andre ord racersykler fremfor hybridsykler.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 30,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

vakkert landskap i Emilia Romagna

Flyinformasjon

20. mai 2019
Oslo – München / Lufthansa / LH2457 / kl. 07:40 – 09:50
München – Bologna / Lufthansa / LH9482 / kl. 12:00 – 13:00

27. mai 2019
Bologna – München / Lufthansa / LH9483 / kl. 13:35 – 14:40
München – Oslo / Lufthansa / SK2454 / kl. 16:00 – 18:10

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Det er det enkelte flyselskapet som avgjør hvor mye bagasjevekt per person som er tillatt.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Utstyr

Vi foreslår følgende for sykling: all bagasje pakkes i ryggsekk / myk sportsbag, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

Forslag til utstyrsliste:

 • sykkelbukser lang/kort
 • sykkeltrøyer
 • sykkelhansker
 • løse ‘sykkelermer og ben’
 • vest
 • solbriller
 • regnjakke
 • sykkelsko + fritidssko til kvelden
 • kamera (husk å lade opp før avgang)
 • lue
 • hansker
 • badeklær
 • førstehjelpsskrin i reiseformat
 • helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • klær til kveldene (casual)
 • toalettartikler
 • varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.
 • pass
 • europeisk helsekort
 • reiseforsikringsbevis

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter, pass og avreiseinfo

Flybillettene og avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Emilia Romagna og Italia sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 20 personer, max antall er 40 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 20 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / eric@expa.no.

Opplev Emilia Romagnas hemmeligheter fra sykkelsetet

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF