Sykkeltur i ’klassiske’ Toscana

– fra Lucca til Firenze, via Pisa

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: 

Opplev Toscana fra sykkelsetet

Denne turen er en «klassiker» for alle som liker Toscana. Her sykler man litt utenfor allfarvei hvor vi har lagt opp til en spennende rute der du får oppleve et herlig Toscana. I tillegg til alt du kan se i Pisa, Firenze og Lucca, vil denne reisen gi deg mulighet til å oppdage sjarmerende landsbyer. Noen allerede kjente steder som Vinci og San Miniato, men det er også andre flotte steder en kan stikke innom, målet er at du skal få oppleve den genuine toskanske måten å leve på.

Dette er en tur som går over 8 dager og 7 netter, og nivået på turen er lett / middels. Turene kan bookes fra mars til oktober.

Overnatting skjer på sjarmerende 3 og 4****- hoteller. Vi velger personlig ut hotellene sammen med vår samarbeidspartner. Vi ønsker å bo på sjarmerende steder hvor man i tillegg til å kunne slappe av, også kan nyte fasiliteter og attraksjoner i områdene man besøker.

Opplev Toscana fra sykkelsetet

Høydepunkter på denne turen:

 • Pisa
 • Lucca
 • Vinci
 • Montecarlo
 • Montecatini Terme
 • San Miniato
 • Firenze

Praktisk informasjon

Guide: lån av GPS med veibeskrivelse og kart. Glem de gode gamle kartene som tvinger deg til å stoppe ved hvert veikryss. Følg heller våre spor på de bærbare GPS’ene, da vil syklingen være mye enklere og raskere.

Vår samarbeidspartner har base i Lucca . De er lommekjent i dette området, og garanterer bistand dersom noe skulle skje underveis.

Bagasjen vil bli transportert fra hotell til hotell. Hver morgen kl. 09:00 hentes bagasjen og kjøres til neste hotell.

Denne turen starter hver lørdag fra april til oktober.

Dersom vi, på grunn av fullbookede hotell, må booke et annet hotell av høyere standard vil vi selvfølgelig kommunisere dette før bestilling.

Klassiske Toscana fra sykkelsetet

Dagsprogram

Dag 1 – Ankomst Lucca.

Briefing på hotellet i Lucca kl. 19:00 om ikke annet avtales. Her vil du få din sykkel individuelt tilpasset. Det vil i tillegg bli utlevering av låne-GPS og kart, samt en grundig gjennomgang av turen. I Lucca bor du på samme hotell i to dager.

Dag 2 – Lucca – Pisa – Lucca, ca. 58. kilometer – flatt terreng.

Denne første etappen sykler du til Pisa med det berømte skjeve tårnet. Du følger Puccini’s sykkelvei som går gjennom parken, og videre mot Ripafratta og San Giuliano Temre med sine antikke termalbad. Deretter går turen videre til en eldgammel vannakvedukt fra romertiden. Denne veien tar du helt frem til Pisa med sitt historiske senter. Godt om tid for sightseeing i Pisa. Her går det helt fint å ta toget tilbake (med syklene) til Lucca, dette tar ca. 25 minutter.
Vi anbefaler dog å sykle tilbake for et stopp langs veien ved det gamle kartesianske klosteret og byen Nozzano Castello. Dette er en eldgammel landsby som har lykkes å beholde sine opprinnelige festningsverk. Herifra kan du se de berømte murene som omkranser Lucca.

Dag 3 – Lucca – Montecatini Terme, ca. 48 kilometer med ca. 250 høydemeter.

Denne etappen tar deg med på veier som kantes av vinranker med D.O.C.-viner (D.O.C. er kvalitetsstempel for viner). Vinranker så langt øyet kan se… Etter hvert kommer du frem til middelalderbyen Montecarlo.

Du har mange muligheter for å stoppe og smake på gode lokale viner & lokal mat underveis. Montecarlo er en middelalderlandsby som er kjent for sine berømt viner, forskjellig fra Chianti takket være stor dyrking av franske vinranker, kombinert med den store druen Sangiovese. Veien til Montecatini fortsetter deretter på en svært lite trafikkert vei, gjennom mange blomsterplantasjer.

Dag 4 – Montecatini Terme – San Miniato, ca. 48 kilometer med ca. 140 høydemeter.

Den fjerde etappen tar deg til San Miniato, hvor du sykler langs Padule di Fucecchio, et myrlendt område med en spesiell fauna som er rik på trekkfugler. Foruten sin kunst og historie, er San Miniato også berømt for sin årlige trøffelfestival (hver høst). Det lokale kjøkkenry er sterkt påvirket av denne spesielle ingrediensen.

Dag 5 – San Miniato – Vinci –Poggio alla Malva, ca. 45 kilometer med ca. 250 høydemeter.

Dette er en fantastisk tur i landlige omgivelser hvor Leonardo Da Vinci ble født.

Fra San Miniato til Vinci går turen gjennom bølgende landskap, og når du først er i landsbyen må du selvfølgelig benytte deg av muligheten til å besøke Leonardo Da Vinci-museet. Er du klar for litt ekstra motbakke denne dagen kan du også besøke huset der Leonardo ble født.

Fra Vinci sykler du så tilbake på landveien, langs elven Arno. Denne veien følger du videre gjennom Montelupo Fiorentino. Her kan det passe å stoppe for å spise noe før du kommer frem til foten av Poggio alla Malva. Dette var i sin tid jaktstedet til familien Medici fra Firenze. Kraftig stigning opp mot Poggio alla Malva. Vel oppe er det flott utsikt over vinranker og oliventrær i dalene nedenfor.

Dag 6 – Poggio alla Malva – Firenze, ca. 22 kilometer med ca. 50 høydemeter.

Poggio alla Malva ligger ikke langt fra Firenze, men det er noen flotte steder rett utenfor sentrum som for eksempel Piazzale Michelangelo som absolutt fortjener et besøk. Derifra får du en fantastisk utsikt over Firenze. Vi anbefaler deg også å besøke noen av de mange attraksjonene Firenze har å by på, som for eksempel historiske torg, bygninger, museer og kirker, men også lokale markeder og elegante butikker og forretninger som har gjort Firenze til en av de viktigste hovedstedene innen kunst og mote.

Dag 7 – Rundtur Firenze, 18 + 20 kilometer med 100 + 250 høydemeter.

For å se alle severdighetene i Firenze trenger man mye tid. Denne dagen kan med fordel brukes til å oppdage Firenze.
Vi foreslår to forskjellige rundturer. Den ene tar deg langs elven Arno med sin flotte park, og videre opp mot Piazzale Michelangelo. Herifra får man ikke bare en flott utsikt over byen, men også mot San Miniato og ikke minst Palazzo Pitti – den fantastiske villaen til Medici-familien.
Den andre rundturen tar deg opp mot Fiesole med alle de flotte villaene. En litt krevende stigning, men verdt hver meter. Mektig syn over hele området.

Dag 8 – Avreise. 

Etter en deilig morgen i Firenze er det enkelt å komme seg tilbake til Pisa. Det tar ca. 1 time med tog. Alternativt kan du fly hjem direkte fra Firenze. Du forlater syklene på hotellet med mindre du har avtalt å forlenge ferien med ytterligere noen dager.

Sykkeltur i ’klassiske' Toscana - fra Lucca til Firenze, via Pisa

Pris

Fra NOK 7.850,- per person, del i dobbeltrom med frokost, 7 netter. Se flere priseksempler under.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Pris vil varierer mht høy- og lavsesong. Vi har følgende fra-priser:

 • Mars og april: fra NOK 7.850,- per person, andel i dobbeltrom.
 • Mai – oktober; fra NOK 8.000,- per person, andel i dobbeltrom.

Se våre betalingsbetingelser her.

Halvpensjon er ikke tilgjengelig da vi har valgt hoteller som ligger i sentrum, eller i gangavstand fra sentrum, slik at du heller kan nyte maten på de lokale restaurantene.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.850,- vil da tilkomme.

Dette er inkludert i prisen

 • Overnatting i dobbeltrom med kontinental frokost, 7 netter (3 *** / 4 ****-hotell) i Lucca (to netter), Pisa, Montecatini Terme, San Miniato, Signa / Montelupo Fiorentino, Firenze.
 • Personlig briefing av lokal samarbeidspartner i forkant av turen, samt individuell tilpassing av leiesykkel.
 • Lån av GPS og kart.
 • Bagasjetransport mellom hotellene.
 • ”Hotline-nummer” som er tilgjengelig på turen (engelsk-, tysk- og italiensktalende guider).

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer til / fra flyplass.
 • Lunsj og middag alle dager.
 • Evt. sykkelutleie (se eget punkt for pris på sykkelleie).
 • Evt. ‘visitor taxes’ – se mer info i avsnittet om dette nedenfor.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Flyinfo

Flybilletter er IKKE inkludert i prisen, dette bestilles evt. av den enkelte deltaker. Nærmeste flyplasser er Pisa eller Firenze.

Sykler og tilleggsutstyr

Pris
Hybridsykkel NOK 1.145,- for hele turen (7 dager) / Racersykkel NOK 2.190,- for hele turen (7 dager) / El-sykkel NOK 2.200,- for hele turen (7 dager).

Evt. leie av sykkelveske (front): NOK 270,- for hele uken / sykkelveske for bagasjebrett: NOK 170,- for hele uken.
Evt. leie av hjelm: NOK 150,- for hele uken. Vi anbefaler å ta med egen sykkelhjelm.

Opplev Toscana på egenhånd

Visitor Taxes

Vær oppmerksom på at på det enkelte steder kan kreves ”Visitor taxes”. Dette er en lovpålagt lokal skatt som evt. hver enkelt deltaker må betale til hotellet. Skatten ligger på euro 1 – 3 euro/natt/person og betales direkte til hotellet – oftest i kontanter! Denne skatten er altså ikke inkludert i vår pris.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / eric@expa.no.

Sykkeltur i ’klassiske' Toscana

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF