Dagsprogram
Opplev Cinque Terre og Lucca på egenhånd

Programmet er preliminært. Endringer kan forekomme.

Dag 1

Ankomst Hotel Palme i Monterosso, en av de 5 landsbyene i Cinque Terre. Her bor du i 2 netter.

Dag 2

Vandring mellom de fem flotte byene; Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stien som knytter disse fem byene sammen, ’Via dell’Amore’, regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste. Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene vi passerer. Toget tilbake tar ca 20 min fra byen lengst borte, men om det passer og været tillater kan du også ta båt tilbake til Monterosso, en fantastisk opplevelse.

Den totale strekningen for gående er ca 17 km i kupert terreng på sti. Man kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekningen på ca 6 timer inklusive pauser og lunsjstopp. For dagens vandring er det viktig med komfortable klær, joggesko eler lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk.

Opplev Cinque Terre og Lucca på egenhånd

Dag 3

Etter frokost kl. 09:00 er det transfer til vårt hotell utenfor byen Lucca. 10 km utenfor Lucca ligger hotellet Tenuta San Pietro hvor du bor de siste 2 nettene. Tenuta San Pietro er egentlig en gammel olivengård. Helt fantastisk beliggenhet med super utsikt og en meget bra restaurant på hotellet.

Vel framme sjekker du inn og får deretter utlevert sykler. Regn med en liten time på individuell justering og anpassing av syklene, samt briefing av sykkelturene (både dag 3 og 4) før du setter kurs mot vingården Cantina Terre del Sillabo. Her guides du rundt og lærer litt om hvordan man produserer vin. Denne vingården er en kommende stjerne på «vinhimmelen», en liten, familiedrevet vingård med nydelige viner. Vertskapet viser deg rundt og lager lunsj til deg. Du får selvfølgelig prøvesmake noen av vinene, før du setter kursen tilbake Tenuta San Pietro.

Dette er en sykkeltur på ca 40 kilometer i lett kupert terreng. Sykkelturen er uten guide, du vil få utlevert kart for å finne frem på egenhånd.

På ettermiddagen kan du evt. senke skuldrene i vakre omgivelser og kanskje til og med nyte et bad i svømmebassenget  / gå en tur blant oliventrærne før middag.

Middagsmenyen på Tenuta´n inkluderer spennende retter allà Toscana.

Dag 4

I dag er det sykkeltur til byen Lucca som står på programmet.  Lucca er en by med sjarm, stolthet og særpreg. Den gamle bydelen i Lucca er omkranset av en mur som er fire kilometer lang og 12 meter høy og beskyttet tidligere byen mot angrep. I dag fungerer ikke muren som beskyttelse, men som rekreasjonssted for turister og lucchésere. Her er sykler, rulleskøyter, hunder og barnevogner i skjønn forening. I tillegg til kultur har Lucca mange forretninger hvor man kan shoppe og kose seg. Etter en dag i Lucca returnerer du til Tenuta San Pietro. Regn med at dagens etappe er på ca 60 km. Sykkelturen er uten guide, du vil få utlevert kart for å finne frem på egenhånd.

Dag 5

Avreise til flyplassen.

Opplev Cinque Terre og Lucca på egenhånd

   Send artikkel som PDF