Spennende aktivitetstur i Toscana – for alle aldre

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-sykkel-30pxl

Sykling, fottur, rafting og herlig lokal mat & vin

Turen starter i Lucca hvor vi har vår base for hele oppholdet. Her er det mange muligheter for hyggelige fotturer (med forskjellige vanskelighetsgrader). Raftingturen på elven Serchio er en morsom opplevelse som hele familien kan være med på. Raftingdagen stopper vi langs elven for en hyggelig piknik. Sykkelturen starter i Lucca sentrum hvor vi følger elven videre ut på den flotte landsbygden. Vi vil sykle forbi både spennende historiske severdigheter og flotte vingårder.

Dette er en tur som går over 5 dager og 4 netter, og nivået på turen er lett.

Program

Dag 1
Ankomst Lucca.

Insjekking på hotellet. Samling kl. 19:00 for velkomstaperitiff og grundig briefing om turen av engelsktalende guide. Kl 20:00 starter vi middag med vinsmaking i den fantastiske vinkjelleren Cuore della Gastronomia med etterfølgende herlige lokale retter!

Dag 2
Sykkelutflukt.

Etter en god frokost setter vi kursen mot elven Serchio (kl. 10:00).
Du må regne med litt trafikk i et par km fra Lucca sentrum til du kommer deg ut på landsbygden og sykkelstiene som, langs elven, tar deg til Castello di Nozzano for en pause. Her kan du nyte det flotte landskapet mellom Lucca og Pisa. Du kan blant annet se borgen Torre dell`Aguila, samt fortene Castigione og Ripafratta. Etter pausen fortsetter du oppover mot Monte Balbano, en lettere stigning på ca 3 km og ca100 høydemeter. På toppen får du en strålende utsikt over sjøen Massaciuccoli, Toscanakysten og flere av øyene ute i havet – mao et ’Kodac-moment’!
Etter å ha syklet ned fra fjellet igjen følger du veiene som går langs sjøen, og som deretter tar deg til Agriturismon Gattaiola. På denne gården stopper du for en lett lunsj med smaksprøver av gårdens viner. Herfra så blir du hentet i minibuss og kjørt tilbake til hotellet for litt tid på egenhånd før det er dags for middag på Orti di Via Elisa.

Dag 3
Fottur.

Denne dagen skal vi oppdage de flotte omgivelsene rundt Lucca til fots. Vi går langs de gamle aqueduktene mot Monti Pisani – som vi deretter går rundt for å komme til byen Vorno. Dette er en by som er omgitt av flotte villaer. Her gjør vi et kort stopp for at fylle på med energi. Vi fortsetter deretter mot byen Scompiglio, og tar lunsjen på en biodynamisk vingård der. Etter lunsjen returnerer vi til hotellet med minibuss. Tid på egenhånd før det er dags for middag kl 20:00 på Ristorante del Giglio. Dette er en fottur på ca 2 – 4 timer.

Dag 4
Rafting og SPA.

Avreise etter frokost til Petrana Terrace. Herifra rafter vi tilbake på elven Serchio. En relativt rolig raftingtur hvor hele familien kan delta. Vi stopper for piknik og fortsetter deretter til fots til Ego Wellness Senter. Her er det basseng, sauna, turkisk bad og massasje som gjelder. En avslappende ettermiddag! Du blir hentet og kjørt med minibuss tilbake til hotellet i god tid før middag.

Vi rafter i underkant av en time. Regn med ca 2 kilometers spasertur til Wellness-senteret.

Dag 5
Avreise

Pris

Fra NOK 9.950,- / person, del i dobbeltrom.
NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

Evt. enkeltromstillegg NOK 2.200,- per person hele perioden.

I høysesong (hele september) kommer det et tillegg i prisen på NOK 900,- per person.

Betaling

 • Første innbetaling på NOK 2.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca en mnd. før avgang.

Se våre betalingsbetingelser her.

Inklusive i prisen:

 • Hotell 3*** i Lucca med frokost / del i dobbeltrom.
 • Lokal guide på alle utflukter (sykkel, fottur, rafting)
 • Leie av sykkel, inkl hjelm og drikkeflaske.
 • Alle middager inkl ¼ vin og vann.
 • Besøk på vingård med lunsj og vinsmaking.
 • To lette lunsjer.
 • En pikniklunsj.
 • Inngangsbillett til Ego Wellness Spa.
 • All transfer på utfluktsdagene.
 • Transfer EN vei fra/til flyplassen.

Ikke inklusive i prisen:

 • Fly t/r.
 • Transfer EN vei fra/til flyplassen.
 • Evt. ‘visitor taxes’ – se mer info i avsnittet om dette nedenfor.

Minimum antall deltagere er 4 personer.

Mulighet for ekstra netter i Lucca på forespørsel.

Generell info:

Opphold: 5 dager / 4 overnattinger på 3***-hotell med frokost.

Vanskelighetsgrad: Lett. Kan anpasses etter ønsket nivå hos deltagerne. Minimum 4 deltagere.

Guide: Lokalkjent guide for sykling, fottur, rafting. Engelsktalende.

Lokal samarbeidspartner: Vår lokale samarbeidspartner i Lucca prater engelsk, har meget god lokalkunnskap, samt er tilgjengelig ved behov.

Briefing: På ankomstdagen holder vår lokale samarbeidspartner en briefing på hotellet c. kl 19:00 (eller etter avtale).

Dato: Denne turen tilbys i perioden 15. mars til 25. oktober 2018.

Visitor Taxes

Vær oppmerksom på at på det enkelte steder kan kreves ”Visitor taxes”. Dette er en lovpålagt lokal skatt som evt. hver enkelt deltaker må betale til hotellet. Skatten ligger på 2 – 3 euro/natt/person og betales direkte til hotellet – oftest i kontanter! Denne skatten er altså ikke inkludert i vår pris.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring.

Booking / påmelding

Booking gjøres skriftlig via vårt påmeldingsskjema. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Eric på telefon 92 61 88 05 / eric@expa.no.

Spennende aktivitetstur i Toscana

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF