Dagsprogram


Fotturer i de spektakulære Dolomittene – 5 dager

Dag 1 – Reisedag

Transfer til Madonna di Campiglio direkte etter ankomst Verona. På veien mot Madonna kjører vi innom Torbole og setter igjen bagasjen vi ikke trenger for fjellturen.

Ved ankomst til denne klassiske skidestinasjonen, som ligger 1500 moh, skifter vi umiddelbart til fjellskoene / vandringsskoene. Avhengig av tidspunkt for ankomst ser vi an om vi tar taubanen opp til topps, eller om vi starter gåturen nede i byen. Taubanens siste tur opp går klokken 16:00. Uansett – så går det stort sett oppover hele veien 😀

Innlosjering på Rifugio Tuckett ved ankomst, og samling med briefing av morgendagens eventyr.

Hyggelig, felles middag og en god natts søvn i frisk fjelluft.

Program Spektakulære fotturer i Dolomittene

Dag 2 – Via Ferrata Le Bocchette Alte, Sosa eller Via Ferrata Vidi

Samling etter en god frokost – kort briefing om dagen.

Denne dagen går turen opp i høyalpint terreng. Du velger selv hvilken rute du ønsker å bli med på. Vi kan velge mellom forskjellige Via Ferratas, f.eks. Le Bocchette Alte, eller de litt mindre krevende turene Sosa eller Via Ferrata Vidi. Det blir uansett et eventyr.

Medbrakt lunsj (laget av personalet på fjellhytten) spises evt. på en rifugio / ute i løpet av dagen (ikke inklusive i prisen).

Dagens vandring er, tross utrolige høyder, relativ enkel. Men ettersom vi vandrer i høyalpint terreng – på ca. 2500 moh – vil dere selvfølgelig kjenne på den tynne luften. Det kan da evt. hjelpe med Sea Band-armånd o.l.
Ved klart vær kan vi forvente en panoramautsikt som er unik. Dolomittene er vakre!

Etter store opplevelser på fjellet blir middagen en flott avslutning på dagen.


Fotturer i de spektakulære Dolomittene

Dag 3 – Le Bocchette Basse eller Bocca di Brenta ned til Molveno eller Madonna di Campiglio

Denne dagen starter altså på 2580 moh!!!!

Etter en god frokost og gjennomgang av dagens mulige ruter, velger vi hvilken vi ønsker å gå denne dagen. Kanskje velger vi stien som fører oss OVER fjellet på andre siden, mot byen Molveno. Det er en fantastisk opplevelse å stå på fjelltoppene og se ned på den andre siden av fjellet. Du velger rute ut i fra dagsform, niva, tidligere erfaring og vær. Valget står mellom å gå over Le Bocchette Basse eller Bocca di Brenta. Uansett hvilken rute du velger så møtes gruppene på Rifugio Pedrotti. Deretter går vi samlet ned til Molveno eller til Madonna di Campiglio.

Vi regner med å være nede i byen på ettermiddagen. Her blir vi hentet og fraktet ned til Gardasjøen og hotellet vårt i byen Torbole.

En spennende dag avsluttes med å smelte alle storslagne inntrykk sammen rundt middagsbordet på den hyggelige restauranten Madonne delle Vittorie. En agriturismo som blant annet selv produserer topp viner.

Dagens fottur tar ca. 6 – 7 timer. Dere må regne med en høydeforskjell på ca. 2000 høydemeter, de fleste nedover.

Dag 4 – Fridag på egenhånd

Fridag for avslapping, shopping, sol & bad, lunsj, is og sightseeing i og rundt Torbole!!! Det er også mulighet for kollektiv transport til nabobyen Riva del Garda.

Vi er evt. også behjelpelig med leie av sykkel, Vespa etc. dersom dette er ønskelig. Dette må evt. forhåndsbestilles.

Torbole ved Gardasjøen

Dag 5 – Reisedag

Pick-up på hotellet kl. 10:30.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF