Spektakulær fottur i Dolomittene!

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-fottur-30pxl

Fotturer i Dolomittene – og noen hviledager ved Gardasjøen!

********************************************************************************************************

Dette er en spektakulær tur som gir utfordringer både på høyde og etappelengder – men virkelig verdt hvert skritt!!!

Spektakulær fottur i Dolomittene!

I september reiser vi til noen av de flotteste fjellområdene vi vet om, til Brentadelen av Dolomittene. Her tar vi spektakulære fotturer, bor på fjellhytter i høyden, nyter dette helt unike fjellområdet som selvfølgelig står på UNESCO’s verdensarvliste, samt koser oss i hyggelig selskap og med store, felles opplevelser.

Alt du trenger å gjøre er å skaffe deg fri i tidsrommet 08. – 12. september 2019, og så melde deg på. Resten tar vi i Team Expa oss av. Ta med deg familien, vennegjengen, en kollega eller to og bli med da vel? Eller meld deg på alene, venner finner du underveis på turen!

Dette blir en tur hvor vi ønsker å gi deg påfyll av energi, samt mange uforglemmelige og spennende opplevelser.

Kjapt om turen

I tre dager vandrer vi fra hytte til hytte i et spektakulært område. Hyttene vi overnatter på ligger over 2000 moh, men har tross dette god standard med topp mat og ordentlige toalett- / dusjfasiliteter.

Vi flyr til Verona og kjører direkte opp til Madonna di Campiglio hvor vi allerede ankomstdagen starter med å enten ta taubanen eller gå opp fra byen til vårt første overnattingssted. De neste dagene tar vi spektakulære fotturer i de helt unike Brenta-Dolomittene. Som å vandre i et maleri!

Hva er Via Ferrata?

Under den første verdenskrig ble det første gang bygget jernstier i fjellet i Italia, og disse jernstiene ble da kalt Via Ferrata, derav navnet. Rutene i disse fjellveggene er utstyrt med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer hele strekningen eller deler av etappen. Ved hjelp av hjelmer og seler kan vi klatre i fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at vi må besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata.

En guidet tur i en Via Ferrata med klatreseler gir mulighet til å oppleve en fantastisk luftig opplevelse i fjellveggen.

Underveis passerer vi flere Via Ferrata-stier hvor vi må benytte sikringsutstyr for å ta oss over fjellet. Vi velger ruter etter dagsform, nivå og tidligere erfaring, er det stor forskjell i nivå i gruppen deler vi evt. opp i to mindre grupper. Alle med normalt god kondisjon kan med andre ord delta på denne turen.
Turen ledes av sertifiserte, lokale fjellguider som snakker engelsk. Vi garanterer et fjelleventyr du vil huske lenge!

Vi bor to netter i fjellhytter. Den siste natten bor vi helt nede ved Gardasjøen i Torbole / Riva del Garda. Her kan en slappe av med sol & bad, og fordøye alle inntrykk før returen til Norge.

Vi avslutter turen med en flott, felles middag på Ristorante Agritur Madonne delle Vittorie.

Fottur i Dolomittene

Dato for turen

08. september – 12. september 2019 (søndag – torsdag).

NB! Vi har også en lignende tur i juni 2019, se mer om den turen her.

Bosted

En viktig del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.
Vi bor på utvalgte fjellhytter i Brenta-fjellene, Dolomittene. Fjellhyttene ligger utrolig flott til, med spektakulær utsikt! Hyttene ligger på mellom 1500 og 2000 moh. Generelt god standard, med mulighet for både 3-sengsrom og flersengsrom. Du må regne med å dele rom med én eller flere deltakere. Eksakt romfordeling får vi bekreftet ved bookingen av rom, det kommer an på hvor mange vi blir.

Hiking in the Dolomites

Det er felles dusj og toaletter. For å dusje benytter man poletter som kjøpes i resepsjonen på hytta.

Selv om beliggenheten av hyttene er i høyden, uten adkomst med bil, serveres det nydelig mat og godt drikke i matsalene. Vi spiser frokost og middag på hyttene.
På fotturene har vi med oss matpakke som lages av hyttas personale (ikke inklusive i prisen).

De siste to nettene bor vi helt nede ved Gardasjøen på et hyggelig 3***-hotell i Torbole / Riva del Garda (nord-Gardasjøen). På dette hotellet har dere kun frokost inkludert i prisen. Lunsj og middag spiser dere på lokale restauranter, enten sammen eller på egenhånd.

De røde markeringene på kartet nedenfor viser hvor i Italia Gardasjøen og Dolomittene ligger. Trykk på kartet for større versjon

Fottur i Dolomittene

Film fra tidligere tur

I september 2018 hadde vi med oss en herlig jentegjeng på denne turen, trykk på bildet nedenfor for å se film fra turen. Det var rett og slett som å vandre i et maleri!

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært, endringer kan forekomme. Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer.

Flyinformasjon

Vi flyr direktefly med Norwegian t/r Oslo-Verona til følgende tider:

08. september 2019

Oslo Gardermoen – Verona / kl. 07:30 – 10:10

12. september 2019

Verona – Oslo / kl.  13:50 – 16:25.

Inklusive i billettene er 1 stk. kolli innsjekket bagasje, max 20 kg, samt 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm / 10 kg.

Det er viktig at du koordinerer evt. tilslutningsbilletter med ovenstående tider.

Vi inviterer igjen til fotturer i Dolomittene - og noen hviledager ved Gardasjøen!

Pris

Totalpris: NOK 9.990,- per person, del i dobbeltrom / flersengsrom. Påmeldingen er bindende.
Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / minske totalprisen.

NB! Deadline for påmelding er 15. des 2018. Minimum antall deltakere er 15 personer. Maksimum 20 personer. ‘Først til mølla-prinsippet’ gjelder.

 • Ved booking innbetales NOK 3.000,-. Faktura sendes via mail ved booking (se evt. i din SPAM-mailboks om du ikke får dette i løpet av en uke). Første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avreise. Faktura vil bli tilsendt via mail.

Enkeltrom de to siste nettene er kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 880,- vil da evt. tilkomme. NB! Begrenset antall enkeltrom pga. små forhold på destinasjonen og dermed begrenset antall rom.
Det er ikke mulig å bestille enkeltrom på fjellhyttene.

OBS! Prisen gjelder ut fra Oslo. Evt. tilslutningsbilletter bestiller du selv.
Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Hva som inngår / ikke inngår i prisen

I prisen inngår:

 • Fly t/r Oslo – Verona.
 • Et kolli innsjekket bagasje, max 20 kg.
 • Et kolli håndbagasje, max 10 kg.
 • Overnatting 2 netter i fjellhytte – del i dobbeltrom / flersengsrom.
 • Overnatting 2 netter på hotell i Torbole / Riva del Garda – del i dobbeltrom.
 • All busstransfer iht programmet.
 • Frokost alle dager.
 • 3 x middager
 • Sertifisert, engelskspråklig fjellguide.
 • Utstyr for klatring i Via Ferratas.

Dette inngår ikke i prisen:

 • Lunsjpakker fotturene (bestilles dagen i forveien hos fjellguiden).
 • Middagen 12. september i Torbole / Riva del Garda.
 • Lunsj 12. september i Torbole / Riva del Garda.
 • Drikke til middagene.
 • Lakenpose / håndkle for overnatting på fjellhyttene.
 • Evt. enkeltromstillegg på hotellet i Torbole.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbart. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Vakre Dolomittene

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to / flersengsrom. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet Pris lenger opp i teksten.

Utstyrsliste

 • Ryggsekk, min 30 liter. Vi går fra hytte til hytte med sekk på ryggen, så det er viktig at sekken er tilpasset din rygg.
 • Godt egnet fottøy. Type trekkingsko / fjellsko. NB! Gå inn disse før avgang!
 • 2 sett ullundertøy.
 • Fjellbukse lang.
 • Regn- / vindjakke.
 • Fleecegenser / jakke
 • Lue og hansker.
 • Shorts / tights.
 • Treningstopp.
 • Tykke sokker til innendørsbruk på fjellhyttene.
 • Evt. innesko / adiletter etc.
 • Vannflaske.
 • Lakenpose.
 • Håndkle.
 • Toalettartikler.
 • Solbriller.
 • Solkrem.
 • Forsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.
 • Pass.
 • Evt. hjelpemidler for kvalme i høyden, f.eks. Sea Band-armbånd etc.

Det er strøm på hyttene, så evt. glattetang / føner etc. kan medbringes om behov.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårsreiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Torbole ved Gardasjøen

Billetter og pass

Flybillettene, samt avreiseinfo, sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmelding gjør du skriftlig via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

NB! Deadline for påmelding er 15. des 2018.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Dolomittene sammen med deg!

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år. Maks antall deltakere på turen er 20 personer / minimum antall er 15 personer.

Spørsmål?

Ta evt. kontakt med Eric på telefon 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Spektakulær fottur i Dolomittene

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF