Sykkel- og fottur i spektakulære Dolomittene!

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad:

Dolomittene Rundt – på sykkel!

******************************************************************************************************************************

Selvfølgelig tilbyr vi den spektakulære turen i Dolomittene (Brentadelen) i 2019 også!
Vi starter turen i den koselige byen Torbole ved Gardasjøen, kun få kilometer fra Riva del Garda. Herifra sykler vi nordover til den klassiske skidestinasjonen Madonna di Campiglio. Hele tiden med de helt unike fjellene – Dolomittene – foran oss. Disse mektige fjellene som selvfølgelig er med på Unescos verdensarvliste. Det blir mulighet til å oppleve fjellene både til fots og på sykkel, et minne for livet!

Sykkel- og fottur i spektakulære Dolomittene

Som å sykle / vandre i et maleri

Etter en spennende første dag på sykkel fra innsjø til fjell innlosjerer vi oss på et hyggelig hotell i fjellbyen Madonna di Campliglio. Dagen etter tar vi fjellheisen opp til ca. 2000 moh. En eventyrdag til fots venter.

Noe av det mest unike med Dolomittene er jo nettopp alle muligheter til fantastiske fotturer. Du velger selv om du ønsker å sykle på egenhånd denne dagen, eller om du blir med og vandrer Via Ferrata Vidi – en tur som byr på en spektakulær utsikt med Via Ferrata-klatring langs fjellsidene. Her blir det ”luftig” og utfordrende med tanke på høyden, selv om selve løypen ikke er spesielt teknisk vanskelig eller fysisk krevende. Dette er en tur alle som ikke har høydeskrekk kan klare. Vi garanterer et minne for livet!

Hva er Via Ferrata?

Under den første verdenskrig ble det første gang bygget jernstier i fjellet i Italia, og disse jernstiene ble da kalt Via Ferrata, derav navnet. Rutene i disse fjellveggene er utstyrt med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer hele strekningen eller deler av etappen. Ved hjelp av hjelmer og seler kan vi klatre i fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at vi må besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata.

En guidet tur i en Via Ferrata med klatreseler gir mulighet til å oppleve en fantastisk luftig opplevelse i fjellveggen.

Film fra da vi arrangerte fottur i disse områdene i 2018 ser du her:

Er du mindre glad i høyder velger du heller en fantastisk fottur som starter ved fjellhytta ‘Rifiugio Graffer’, beliggende i kort avstand fra toppen av fjellheisen. Derifra går du nedover fjellsidene på flotte stier, fortsatt med fantastisk utsikt, men nedover i frodig terreng.

NB! Foretrekker du heller å sykle også denne dagen gis du selvfølgelig mulighet for sykkeltur på egenhånd.

Vi sykler videre

Neste dag fortsetter sykkelturen fra Madonna di Campiglio rundt Brenta-Dolomittene på flotte veier med bra asfalt. Vi passerer blant annet Andalo og Trento, for deretter å avslutte turen med to overnattinger i idylliske Bardolino helt nede ved sørenden av Gardsjøen. Underveis har vi mulighet til å prøve oss på flere berømte klatringer som har vært utslagsgivende i Giro d’Italia. Monte Bondone og Monte Baldo er kun to av dem. Disse klatringene er for de av dere som virkelig ønsker en utfordring. Vi andre følger de mindre krevende veiene rundt fjellene. Vi vil blant annet sykle på sykkelveier i nesten 100 kilometer gjennom Trentodalen. Hele veien i flatt terreng, omgitt av eple- og vindruehager, og med de mektige fjellene på begge sider.

Vi er overbevist om at dette er en tur som virkelig kan kalles ett eventyr, der fremkomstmiddelet enten er sykkel eller egen kropp.

Vi har som vanlig egen følgebil om vi skulle trenge assistanse underveis.

Du velger mellom en fullkarbon racersykkel eller en bra el-sykkel. Les mer om dagsprogram, løypeprofiler og valg av sykkel nedenfor.

Dato for turene i 2019

 • 18. – 25. juni 2019 eller
 • 22. – 29. august 2019

Du velger dato i påmeldingsskjemaet.

Dolomittene rundt på sykkel!

Bosted

Hotellene på denne turen har både 3- og 4-stjerners standard. Se flere detaljer i dagsprogrammet.

Hvem passer turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd. Som på alle våre turer trenger en ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!

Det spesielle med denne turen er at vi noen av dagene sykler på ca. 1500 moh, samt at det er en del stigninger – vi er jo i Dolomittene. Du bør med andre ord forberede deg litt mer enn vanlig. Noen av stigningene er på 20 kilometer. Her er det viktig å finne sin egen rytme og ikke stresse. Dagsetappene ligger på ca. 65 – 85 kilometer per dag. Klarer du dette flere dager på rad er du godt forberedt til denne turen – både i fjellet og på sykkelsetet. Øm rumpe og stive ben blir det nok uansett.

NB! Vi bor på samme hotell i Madonna di Campiglio dag 2 og 3, samt på samme hotell i Bardolino dag 6 og 7. Dette gir mulighet til en hviledag for de som evt. måtte ønske dette. Vi setter selvfølgelig opp sykkeletappe også disse dagene for de av dere som ønsker å sykle. Se mer om dette i programmet.

Vi sykler gjennom et fjellandskap som innebærer både lange oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 20 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Flere av dagene deler vi gruppen etter form og ønske, og sykler forskjellige ruter før vi møtes til lunsj / middag. Tanken er at vi alle (innenfor rimelighetens grense) skal kunne sykle i det tempoet som passer hver enkelt for å kunne nyte turen.

Vi har satt en øvre grense på maks 50 deltagere.

Måltider

Alle frokoster inntas på respektive hotell før vi sykler av gårde på dagens etappe.

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.
NB! Siste dagens lunsj er ikke inkl. Se flere detaljer i programmet.

Middagene på kveldene er alltid et høydepunkt, det samme gjelder også sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager, altså ‘all inclusive’. Se øvrige detaljer i dagsprogrammet.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i å sykle, liker litt fysiske utfordringer, og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin krydret med nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

Egen følgebil

Vi har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Der er det også vannlager, samt mulighet for å legge evt. dagssekker.

Opplev spektakulære Dolomittene fra sykkelsetet

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen. Dersom du ønsker å ta med privat hjelm og flaske er dette selvfølgelig ok.

Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er maks ett år gamle.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (maks 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (Euro 120,- per sykkel for hele perioden).
Evt. oppgradering av sykkelen faktureres i forkant av turen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybridsyklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler med andre ord racersykler fremfor hybridsykler.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 30,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Fottur i Dolomittene

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: NOK 18.390,- per person, andel i dobbeltrom. 
Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,60 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

Prisen inkluderer fly, transfer, hotell, helpensjon med drikke, leie av supre sykler, følgebil med teknisk assistanse og topp motiverte reiseledere fra Expa.

 • Ved booking innbetales NOK 2.000,- (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • 2. innbetaling på NOK 4.000,- forfaller 01. mars 2019 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
  Skjer påmelding etter 01. mars vil 1. og 2. delbetaling faktureres på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløpet forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva inngår / inngår ikke i pris

I prisen inngår:

 • Fly tur/retur Oslo – Verona.
 • Busstransfer t/r Verona iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landeveissykkel / Hybrid.
 • Lån av hjelm / drikkeflaske.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager, med unntak av dag 7 (se program).
 • Middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egne skandinavisk representant fra Expa AS – som vil gjøre sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår IKKE:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Lunsjen dag 7, se program.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Opplev Dolomittene fra sykkelsetet

Flyinformasjon

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

18. juni 2019
Oslo Gardermoen – Verona / kl. 08:15 – 10:55

25. juni 2019
Verona – Oslo Gardermoen / kl. 11:55 – 14:30

eller

22. august 2019
Oslo Gardermoen – Verona / kl. 10:10 – 12:50

29. august 2019
Verona – Oslo Gardermoen / kl. 13:50 – 16:25

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

Dersom du ønsker hjelp til å booke flybilletter tar du kontakt med Eric på +47 92 61 88 05.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du ev kan ha på når du sykler. I den pakker du regn- / vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt. en ekstra trøye til å sykle i mm.
Det er viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Vi vil enkelte dager sykle i høyfjellsterreng – og der kan været som kjent veksle fort. Det er derfor viktig at du også tar med sykkelklær for kaldere vær – vi vil av og til sykle på helt opp på 2000 m.o.h (eller mer). I den lille ryggsekken bør det derfor alltid finnes tilgjengelig en tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er som regel i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet.
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

NB! Vi besøker Dolomittene relativt tidlig i sesongen. Det vil si at vi MÅ være forberedt på vekslende vær og temperaturer, spesielt i fjellene.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Solbriller.
 • Regnklær.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Hansker til bruk ved kulde på fottur.
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj / piknik.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Europeisk Helsetrygdekort.

Avreiseinfo og pass

Avreiseinfo sendes ut ca. 7 dager før avreise. Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaetPåmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, maks antall er 25 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Spørsmål?

Kontakt Ericmail eller telefon +47 92 61 88 05.

Dolomittene rundt på sykkel

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF