Dagsprogram

Kombinert sykkel- og fottur ved Gardasjøen og i Dolomittene (Brenta)

Dag 1 – Reisedag.

Ankomst Verona. Vi setter oss umiddelbart i bussen med retning Torbole / Riva del Garda. Kun ca. en times transfer til hotellet vårt i Torbole / Riva del Garda; hotel Giardino Verdi (Riva del Garda).
Vel fremme på hotellet får vi litt tid på egenhånd for å utforske byen som ligger flott til rett ved vakre Gardasjøen. Vi samles for utlevering og tilpassing av syklene våre før middag.
Middagen spises i hotellets restaurant.

Sykkeltur i Dolomittene

Dag 2 – Sykkeltur Gardasjøen – Madonna di Campiglio, ca. 74 km.

Den første dagen starter vi allerede kl. 08:00. Vi sykler nordover fra Gardasjøen med Dolomittene som målet. Vi kan forvente oss en krevende, men fantastisk dag hvor vi bruker hele dagen på å sykle til skidestinasjonen hvor selveste Ingmar Stenmark slo igjennom, nemlig Madonna di Campiglio 😀 .
Underveis passerer vi blant annet den grønne sjøen Lago Tenno, fjellplatået Fiave og byene Stenico og Pinzolo før vi kommer frem til Madonna di Campiglio. Dagens etappe går på mindre veier med lite trafikk. Til dels også på sykkelvei. Siste kilometer opp mot byen må vi dog regne med litt mer trafikk.

Kanskje har denne dagen turens mest krevende løypeprofil. Vi bruker god tid, og stopper for både kaffe og is underveis – samt nyter en god lunsj etterhvert. Spektakulære omgivelser!

Innsjekking på Hotel Erika (Madonna di Campiglio) og hvile før en velfortjent middag. Vi bor i to netter på dette hotellet.

Dag 3 – Fottur Via Ferrata Vidi eller fottur Le Cascate (“Fossefallet”).

En meget spennende og litt annerledes dag venter oss.
Klokken 09:00 blir det felles avgang til heisen som tar oss opp på ca. 2000 moh. Her velger vi, ved hjelp av våre engelsktalende fjellguider, hvilken rute vi skal gå. Gruppen deles evt. i to ved ønske om dette.

Alternativ 1
Vi går klatreruten Via Ferrate Vidi. En helt fantastisk tur på ca. 4-5 timer hvor vi følger søndre fjellside. Turen er meget luftig, og underveis må vi sikre oss ved hjelp av klatreutstyr. Se filmen nedenfor fra samme tur sommeren 2017:

.
Denne turen er verken teknisk vanskelig eller veldig fysisk krevende. Men den er luftig med tanke på høyde. Turen går i en sløyfe, og vi kommer etterhvert tilbake til utgangspunktet for deretter å ta fjellheisen ned igjen, tilbake til byen og hotellet. En flott tur med en spektakulær utsikt.

Alternativ 2
Vi velger en av de flotte stiene som går rett under de mektige fjelltoppene Le Bocchette. Størstedelen av denne turen går nedover i et herlig, frodig terreng med fantastisk utsikt over dalen og isbreene på den andre siden av dalen.
Etterhvert kommer vi til de kjente fossefallene. Et perfekt sted å spise medbrakt matpakke. Denne turen tar også ca. 4 -5 timer.

Begge alternativene er supre fjellturer med magisk panoramautsikt i en helt unik natur. Brenta Dolomittene er mektige fjell!

Alternativ 3
Ønsker du å sykle i stedet for fotturene har du selvfølgelig mulighet til å ta en sykkeltur på egenhånd.

Vi får litt tid på egenhånd på ettermiddagen, greit å samle alle inntrykk fra dagen. Kanskje har du også lyst til å og evt. rusle litt rundt i byen før det er dags for middag i hotellets trivelige restaurant.

Fottur i Dolomittene

Dag 4 – Sykling, Madonna di Campiglio – Andalo. Ca. 75 km.

Dette blir en overraskende dag som starter rett etter frokost, kl. 09:00. Det blir først noen få kilometer oppover mot passet Campo Carlo Magno, før vi triller nedover i mange kilometer – mot Val di Sole og senere også Val di None. Begge disse dalene er kjent for sine fantastiske frukthager. Grønt, frodig og idyllisk.

Vel nede i dalen fortsetter vår vei fremdeles litt svakt nedover før det er dags for å på ny ta oss oppover mot Andalo og skiløypene i systemet Paganella. Denne gangen på andre siden av Brenta Dolomittene, fjellene vi dagen før var på fottur i. Via serpentinsvingene klatrer vi sakte, men sikkert oppover mot fjellplatået. Underveis passerer vi blant annet Paganella, som har blitt noen av de norske alpinlandslagets deltakeres ‘hjemmebakker’.

Store deler av dagen går løypen nedover. Dagsetappen avsluttes med ca. 10 kilometer klatring opp mot fjellplatået og vårt hotell. Mektig å se Brenta Dolomittene fra denne siden også.

Vi bor på et klassisk alpehotell i den hyggelige byen Andalo; Hotel Melchiori. Hyggelig felles middag i hotellets egen restaurant.

Dag 5 – Andalo – Trento. Ca. 65 km eller 85 km.

Vi har ca. 65 km å sykle før vi når dagens mål – Trento.
Fra Andalo er det ikke mange kilometer før vi kommer frem til sjøen Lago Molveno. Et idyllisk sted mellom fjellene. Vi følger denne grønne fjellsjøen sørover. Etter ca. 20 kilometer kommer vi inn på sykkelveien som tar oss gjennom et spektakulært juv – et mektig syn. Vi tar oss etterhvert ned i dalen mot vinrankene som ligger ved foten av Monte Bondone. Vi stopper på den familiedrevne vingården Pisoni og tar en lett lunsj der. Med tilhørende vin, så klart!

Hele formiddagen går traseen i lett terreng. Etter lunsj deler vi gruppen i to. Du velger selv om du ønsker litt eller mye klatring….
Den minst krevende løypen tar oss nordover gjennom landsbyene Vezzano og Sottomonte – før det går nedover mot Trento.
Den mest krevende løypen tar oss opp mot toppen av Monte Bondone. En stigning på ca. 25 kilometer. Krevende, men en fantastisk utfordring for de som virkelig ønsker å teste formen. Monte Bondone har flere ganger vært en av klatreetappene i Giro d’Italia. Her klatrer vi ca. 1400 høydemeter i løpet av ca. 25 kilometer. Fra skiheisene på toppen av Monte Baldo går det så nedover i maaange serpentinsvinger helt ned til Trento. Både klatringen og nedforkjøringene er virkelige utfordringer.

Vi bor på et hyggelig hotell i denne lille ‘storbyen’ Trento, Hotel Everest, omgitt av mektige fjell på alle kanter.

Vel fortjent middag på hotellet / restaurant.

Den korte etappen er på ca. 65 kilometer og ca. 1600 høydemeter / den lange etappen er på ca. 82 kilometer og ca. 2300 høydemeter.

Dag 6 – Trento – Garda. Ca. 95 km i flatt terreng eller 100 km i meget kupert terreng via Monte Baldo, 2000 moh.

Vi triller ut fra hotellet rett etter frokost, kl. 08:30. Uansett valg av løype så starter alle samtidig. Gjennom hele den frodige Valle D’Adige (Trentodalen) går det sykkelvei. Denne sykkelveien følger elven helt ned til Verona, og videre sørover derifra.  Etter ca. 60 kilometer på sykkelvei svinger vi av ved Affi, med retning Gardasjøen. Her får vi et litt mer kupert landskap, med noen få mindre stigninger før vi på ny får se den glitrende Gardasjøen.

Denne løypen er relativt lang med sine ca. 95 kilometer, men den er stort sett i helt flatt terreng hele dagen – med unntak av det litt mer kuperte landskapet mellom Affi og Garda. En flott dag!

De som evt. ønsker en spennende utfordring blir med opp på fjellet Monte Baldo. Etter ca. 20 km på sykkelveien tar vi av på en ny vei og starter klatringen opp mot Monte Baldo. Lang stigning på ca. 30 kilometer før vi når toppen på nesten 2000 moh. Små svingende veier som fører oss oppover fjellet, og deretter leder oss ned på andre siden mot Gardasjøen og hotellet vårt i Garda, Hotel Poiano Resort (her bor vi to netter). Velger du denne turen får du samlet ca. 100 kilometer med ca. 2200 høydemeter i løpet av dagen…

Middagen denne dagen smaker helt sikkert ekstra bra!

Løype med flatt terreng, ca 82 km og ca. 500 høydemeter / Løype med meget kupert terreng, Monte Baldo, ca. 100 km og 2200 høydemeter.

Dag 7 – Sykkeltur Gardasjøen rundt / Båttur til Sirmione / Valpolicella / Hviledag….

På turens siste dag har vi flere muligheter til aktiviteter:

Kanskje ønsker du å avslutte uken med en langtur på sykkel i flatt terreng. Gardasjøen rundt er en klassiker på ca. 145 kilometer. Denne gruppen starter allerede kl. 08:00. Velger du å sykle denne klassikeren må du regne med mer trafikk enn ellers på turen. På motsatt side av sjøen er det også noen tunneler som må forseres. Det er en fantastisk tur!

Garda er en koselig liten by helt nede ved vannet. Et perfekt sted for rusletur på egenhånd, for deretter å evt. ta ettermiddagen rundt bassenget på hotellet eller på stranden.

Det er også mange muligheter for sykkeltur langs sjøen eller i vinområdet Valpolicella.

Program kombinert fot- og sykkeltur Gardasjøen og Dolomittene

Ikke langt fra Bardolino ligger Villa Cedri med sine termalbad / varme kilder. Fantastisk sted i en stor park som har to helt naturlige sjøer med termalvann som holder konstant 32 grader året rundt. Flott å sykle de ca. 15 kilometerne dit for å bruke dagen i parken ved termalbadet. Stedet har både kafé og restaurant tilgjengelig.

Fra den lille havnen i Garda går det jevnlig ferger til forskjellige destinasjoner rundt sjøen. Lengst ut på den smale halvøya som går flere kilometer ut i sjøen ligger middelalderbyen Sirmione. En verdenskjent by som tiltrekker seg mange turister fra hele verden. Å ta båten hit for å rusle rundt i byen og spise en god lunsj kan være et hyggelig alternativ om du ønsker en avslappende dag som avslutning på en aktiv uke.

NB! Denne dagens lunsj er ikke inklusive i prisen. 

Vi treffes kl. 20:00 på hotellet for felles avslutningsmiddag.

Løypeprofil Gardsjøen rundt. 145 kilometer.

Dag 8 – Hjemreise

Hjemreisedag.

Sykkeltur i Brentafjellene, Dolomittene

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF