Dagsprogram

Aktivitetstur Cinque Terre / Toscana

 

Dag 1 – Reisedag

Ankomstdag. Avreise fra flyplassen til avtalt tid. Vi må regne med ca. 2 timers transfer fra Firenze flyplass til vårt hotell i Monterosso.

I Cinque Terre er det veldig små forhold. Hotellet vårt i Monterosso de neste to nettene, Hotel Palme, ligger bra til med ca. 100 meter til stranden. Hyggelig service, koselig hotell.

Ettermiddagen fri for avslapping på stranden eller flott gåtur i fjellet ovenfor byen – fantastisk utsikt.

Samling kl. 19:30 for felles middag på lokal pizzeria!

Aktivitetstur Cinque Terre / Toscana

Dag 2 – Fottur på ”verdens vakreste sti”

En meget spennende dag venter oss.

Klokken 09:00 blir det avgang til stien som tar oss mellom de fem flotte byene; Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stien som knytter disse fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.

Vi stopper for felles lunsj på en hyggelig restaurant i byen Corniglia. Det går tog tilbake til «vår» by Monterosso fra alle byene vi passerer. Mao, blir man sliten så tar man enkelt toget tilbake eller videre til neste by.
Togturen er på ca. 20 minutter fra byen lengst borte (Riomaggiore), men om det passer og været tillater det foretrekker vi å ta båten tilbake til Monterosso – en fantastisk båttur. Da får vi sett hele strekningen vi har gått fra sjøen – herlig landskap!

Den totale strekningen for gående er ca. 15 -17 km i kupert terreng på sti. Vi regner med å gå hele strekningen på ca. 7 timer, inklusive pauser og lunsjstopp.
For dagens fottur er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk.

Etter litt egentid samles vi på hotellet kl. 19:30. Vi inntar en deilig middag i byens beste fiskerestaurant – beliggende i gamlebyen.

Dag 3 – Sykling Monterosso – Fosdinovo

Dette blir garantert en opplevelsesrik dag. Etappen er på ca. 75 km og 2.500 høydemeter.

Vi starter å sykle kl. 09:00 med retning mot La Spezia. Fram til La Spezia sykler vi oppe på åsen rett ovenfor Cinque Terre – med en FANTASTISK utsikt over havet. Vi har ca. 40 km med kupert terreng frem til La Spezia.
Kraftig stigning i begynnelsen – vi må jo opp på fjellet! Deretter sykler vi langs fjellsiden hele veien bort til storbyen. Vel fremme i La Spezia spiser vi lunsj i sentrum, i en koselig restaurant. Vi må regne med en god del trafikk gjennom La Spezia.

Etter lunsjen fortsetter vi mot Fosdinovo og vårt neste overnattingssted, Hotel La Pietra. Her bor vi én natt.

Bonusturen, for de som ønsker dette, går denne ettermiddagen opp mot Carrarrafjellene. Alternativt tar vi det litt rolig og kanskje avslutter vi dagen med en dukkert i bassenget?

Dagens etappe kan du åpne OG laste ned Strava. Du må ha en konto hos Strava for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Opplev Cinque Terre sammen med Expa  

Dag 4 – Fosdinovo – Tenuta San Pietro/Lucca

Vi har ca. 70 km å sykle før vi når dagens mål: Tenuta San Pietro. Et fantastisk sted som ligger oppe i åsen ‘der veien slutter’. Hotellet er en gammel olivengård som i senere tid har blitt ombygd til hotell. Et unikt og veldig sjarmerende sted, som ligger helt for seg selv ca. 10 km fra Lucca. Her skal vi bo de to neste dagene. Flott utsikt, utsøkt mat og generell høy standard.

De første 50 km av dagens løype er i et lett flatt terreng, mens de siste 25 km er litt mer krevende med mer kupert landskap. 

Dagens etappe kan du åpne OG laste ned i Strava. Du må ha en konto hos Strava for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Dag 5 – Unike Lucca, vingårdsbesøk, lunsj, vinsmaking og fantastisk sykling.

Vi starter denne dagen kl. 09:00 med å sette kursen mot de flotte vinområdene på åskammene utenfor Lucca. Vi sykler på veien som tar oss forbi alle de noble villaene – palassene nord for byen. Men før vi svinger av mot vingården så passerer vi den helt unike byen Lucca. Byen som med sin intakte ringmur har fått plass på Unescos verdensarvliste. Her tar vi den klassiske rundturen oppe på muren før vi stopper for påfyll med is og cappuccino.
Det blir ca. en times stopp før vi drar videre mot vinområdene. Etter hvert kommer vi frem til en fantastisk vingård hvor vi får omvisning med mulighet for å lære mer om de toscanske vinene. En deilig og lang lunsj med vinsmaking av gårdens viner!

Etter lunsj sykler vi på små, koselige veier gjennom olivenlundene helt frem til Collodi – byen der Pinocchio er født! Her tar vi et kort stopp for vannpåfylling før vi velger vilken vei vi ønsker å sykle videre. Enten en fantastisk vei som tar oss over fjellet og ned mot Bagni di Lucca. Eller, for de av dere som virkelig ønsker en utfordring, så kan vi forlenge turen ytterligere og klatre opp den klassiske fjelletappen i Giro d`Italia; Abetone. Eller direkte hjem til hotellet for en avslappende ettermiddag…

NB! Det gis med andre ord mulighet for å velge en kortere og mindre krevende rute etter lunsj.

Dagens løype kan du åpne OG laste ned i Strava. Du må ha en konto hos Strava for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Sykkeltur til Lucca i Toscana

Dag 6. Tenuta San Pietro – San Giuliano Terme. Ca 50 km.

Denne siste sykkeldagen setter vi kursen mot ‘det skjeve tårnet’ i Pisa. Vi følger elven sørover forbi Lucca, og deretter videre mot Pisa. Flatt terreng med ‘kosesykling’ stort sett hele veien mot turens siste overnattingssted. Lunsj rett før ankomst Pisa. Herifra sykler vi inom Pisa og ‘det skjeve tårnet’. Et fotobesøk ved ‘det skjeve tårnet’ i Pisa bør en jo få til i løpet av livet. Nå har du muligheten.
Deretter fortsetter vi de siste kilometerne ut på landsbygda til vårt siste overnattingssted, Borgo degli Aranci.

Den evt. bonusturen denne ettermiddagen går langs sjøen i flatt terreng.

Dagens løype kan du åpne OG laste ned i Strava. Du må ha en konto hos Strava for å kunne åpne linken (dette er gratis).

Dag 7 – Fridag for sol og bad.

Ingen program denne dagen – kun egentid. Mulighet for både sol, bad og sykling.

 Program Fottur i unike Cinque Terre og sykkeltur i vakre Toscana.

Dag 8 – Hjemreise

Transfer til flyplassen til avtalt tid.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/ prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF