Aktivitetstur i Cinque Terre / Toscana


Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-sykkel-30pxlpiktogram-sykkel-30pxl

 

Sykkeltur i Toscana og fottur i Cinque Terre – blir ikke bedre enn det!

*****************************************************************************************************

Kjapt om turen

På denne opplevelsesrike turen kombinerer vi to av Expa’s absolutte favoritter; sykkeltur gjennom et fantastisk landskap i nord-Toscana og fottur i unike Cinque Terre. I tillegg vil vi den siste dagen komme syklende inn i Pisa, hvor vi får mulighet til å besøke det klassiske ‘skjeve tårnet’!

Vi skal altså kombinere spennende sykkel- og fotturer med mange, lange, gode og hyggelige mat- & vinopplevelser.

Vi i Team Expa mener bestemt at alle, minst én gang i livet, bør besøke det unike området Cinque Terre og vandre mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Veien som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste stier – en opplevelse som begeistrer de fleste.

Sykkeltur i Toscana og fottur i Cinque Terre - blir ikke bedre enn det!

Dato for turen

07. – 14. juli 2018.

Aktiv tur i spektakulære omgivelser

Dag 2 vandrer vi altså Cinque Terre.

Dag 3 setter vi oss på syklene for en av de mest ‘panoramiske’ sykkelturer vi noensinne har gjort. Fra Cinque Terre sykler vi mot La Spezia og området sør for byen. Dette er samme løype hvor Giro d’Italia passerte i 2016.
I La Spezia stopper vi for overnatting før turen går videre innover i landet til vårt neste overnattingssted de to neste dagene; det unike hotellet Tenuta San Pietro. Denne lille olivengården er ombyggd til et hotell med høy standard – et fantastisk sjarmerende hotell. Det ligger et stykke unna allfarvei, og er ikke enkelt å finne om du ikke vet om stedet på forhånd. Hotellet byr på en fantastisk utsikt og et herlig bassengområde. Alt ligger med andre ord godt til rette for god stemning.

Fra hotellet sykler vi en av dagene til en vingård. Underveis til vingården passer vi byen Lucca – som med sin helt intakte ringmur selvfølgelig er med på Unescos Verdensarvliste. I Lucca blir det helt sikkert stopp for kaffe og is og det gis muligheter for litt shopping og sightseeing før vi drar videre mot vingården for lunsj. Ettersom vi bor to netter på Tenuta San Pietro er det mulighet for en hviledag for de som ønsker dette.

Dagen etter sykler vi sørover fra Tenuta San Pietro, ned mot kysten og byen Pisa. Vi sykler innom ‘det skjeve tårnet’ før vi fortsetter videre til et sjarmerende hotell på den Toskanske landsbygda – her bor vi de to siste dagene.

Sykkeletappene på denne turen ligger på mellom 50 – 80 km. Vi deler oss som vanlig opp i to grupper, og det gis hver dag muligheter for spennende og til dels krevende bonusturer for de som har mer ‘kraft’ igjen i bena etter dagens økt.

Borgo Giusto

Den røde markeringen viser hvor i Italia Cinque Terre ligger. Trykk på bildet for å se større versjon.

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært. Expa AS tar forbehold om endringer underveis.

Vi går detaljert gjennom dagens etappe etter frokost hver dag.

NB! Kart over dagsruter printer du evt. selv før avreise – linker til dagsetappene finner du i dagsprogrammet. Du kan også laste opp løypen på din egen Garmin enhet. Du må da ha en konto hos Connect Garmin (gratis).

Flyinformasjon

Flybillettene er stort sett det eneste om ikke inkludert i prisen, de må du derfor booke på egenhånd. Bakgrunnen for det er at vi vet at flere ønsker å kombinere denne turen med annen ferie.

Expa stiller med guide og transferbuss på flyplassen, der tar vi utgangspunkt i følgende fligther med KLM:

07. juli 2018

Oslo – Amsterdam / kl. 06:15 – 08:20

Amsterdam – Firenze / kl. 09:40 – 11:35

14. juli 2018

Firenze – Amsterdam / kl. 17:40 – 19:55

Amsterdam – Oslo / kl. 20:50 – 22:35

Film fra tidligere tur

Film fra en av våre tidligere turer til Cinque Terre / Toscana ser du her:

Bosted

En del av Expa’s filosofi er et ønske om å vise steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.

I Cinque Terre bor vi to netter på Hotel Delle Palme. Et hyggelig familiedrevet hotell med bra service og god beliggenhet. Frokost er inkludert.

På veien til Toscana, i byen Fosdinovo, bor vi en natt på Hotel La Pietra. Et fint hotell med basseng, restaurant og eget pizzeria.

De neste to nettene bor vi i nærheten av Lucca, på Tenuta San Pietro – et hotell med en helt unik atmosfære. Tenuta San Pietro er egentlig en gammel olivengård. Helt fantastisk beliggenhet, med super utsikt og egen topp restaurant rett ved det deilige bassenget.

Vi bor flott de siste to nettene også, på Hotel Borgo degli Aranci 4**** i byen San Giuliano Terme.

Behagelig tur som alle klarer

Det vil være en fordel om du har rørt litt på deg og syklet noe på forhånd. For de som ønsker er det mulig å leie EL-sykkel for et tillegg i prisen.

Vi pleier å si at alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som man skal kose seg!

Dagsetappene ligger på mellom 50 – 80 kilometer per dag.

Både Cinque Terre og Toscana er kupert. Et landskap som har både oppover- og nedoverbakker. Noen stigninger er på nær 10 kilometer, men de fleste er selvfølgelig kortere enn dette. Og etter at det har gått oppover går det jo nedover igjen, det vil si at vi også skal forsere flere lange nedoverbakker i løpet av turen.

Det er satt en øvre grense på maks 20 deltagere. Normalt deler vi gruppen i 2 eller 3 mindre grupper der vi sykler i det tempoet som passer hver enkelt – alle skal kunne nyte turen.

Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende at vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer. Felles middag på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisen er alt dette inkludert: 

 • Transfer til fra flyplass i Firenze.
 • Egne guider.
 • Følgebil med utstyr og reservedeler.
 • Servicemann.
 • Leie av sykler, hjelm og vannflaske.
 • Frokost.
 • Alle lunsjer med vin.
 • Alle middager med vin.
 • Hotell.

 

Fottur i Cinque Terre med Expa

Egen følgebil

Vi har følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport på nesten alle etapper, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt…

Sykler

Sammen med våre italienske samarbeidspartnere ønsker vi å tilby en god kvalitet på syklene. Lån av hjelm og vannflaske er inkludert i prisen, dette får du utlevert sammen med sykkelen.

I følgebilen har vi med utstyr for eventuelle justeringer av sykkel, samt de viktigste reservedelene. Første dagen, ved utlevering av syklene, vil vi justere syklene individuelt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet. Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc. Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er nesten helt nye, og kan selges til en god pris etter endt tur.

Racersykler

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano Ultegra/Sram Force). Alle sykler er helt nye (max 1 år) og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.
Du har evt. mulighet til å velge racersykkel med elektronisk gir, Di2 eller en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg på 120,- Euro per sykkel per uke.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Disse syklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer.

El-sykler

For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi også tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser. Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten. El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende. Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel / hybridsykkel. Evt. leie av el-sykkel faktureres i forkant av turen.

Pedaler

Alle sykler kommer med mtb SPD pedaler. Dvs. pedaler der du kan bruke sykkelsko/spinningsko med klikkfeste. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko / mtb, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Vi oppfordrer dere evt. til å ta med egne pedaler om du ønsker å benytte annen type av pedal enn de vi tilbyrType pedaler velger du i påmeldingsskjemaet.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring på 30,- Euro for hele leieperioden mot evt. skade på sykkel. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig.
Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.
NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved / etter ankomst.

Pris

Vi drar i høysesong – noe som betyr at prisene på hotell og alt vi skal gjøre er en god del høyere enn på andre tidspunkter.

Totalpris: ca. NOK 15.990,- per person, andel i dobbeltrom. Flybilletter kommer i tillegg.

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,80 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- faktureres innen en uke etter påmelding. Faktura sendes via mail.
  OBS! Dette beløpet er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
Bestilles turen etter 01. mars vil første og andre innbetaling komme på samme faktura.
 • Andre innbetaling på NOK 3.000,- forfaller 01. mars 2018 (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde). Bestilles turen etter denne dato vil første og andre delbetaling bli fakturert på samme faktura. Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. en mnd. før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 14 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller turen kansellert.

Enkeltrom kun på forespørsel. Det vil evt. da tilkomme et tillegg i prisen på NOK 2.300,- for hele uken. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte og vil ikke kunne loves / gis før ca. en mnd før avgang.

Hva er inklusive / ikke inklusive i prisen?

I prisen inngår:

 • Busstransfer iht program.
 • Leie av sykkel i 5 dager. Landevei eller sportslig hybrid sykkel. Leie av hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Overnatting – del i dobbeltrom/leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj og middag alle dager iht program.
 • Vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk turleder fra Expa AS – som gjør sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.
 • Følgebil med mekaniker.
 • All bagasjetransport iht program.

I prisen inngår IKKE:

 • Flybilletter t/r.
 • Personlig reseforsikring (NB! Obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. oppgradering av sykkel / sykkelutstyr.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Andre delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Roger Hansen med venner på sykkeltur i Toscana

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig om enkeltrom er tilgjengelig.

Enkeltromstillegget på denne turen står spesifisert under punktet Pris lenger opp i teksten.

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du sykler. I den pakker du regn-/vindjakke, solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å sykle i mm. Viktig at du prøver å pakke med så lite som mulig av bagasje da det er begrenset med bagasjeplass i følgebilen.

Det er også viktig at du tar med sykkelklær for kaldere vær, så som tørr genser, regnjakke og evt. en lue, hansker, løse ”sykkelermer og ben”. Følgebilen er alltid i nærheten om vi trenger å skifte raskt.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i følgebilen / transferbussen.

Forslag til utstyrsliste:

 • Vannflaske til fotturen.
 • Sykkelbukser lang/kort.
 • Sykkeltrøyer.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Sykkelsko + fritidssko til kvelden.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Badeklær.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Aktiv tur i spektakulære omgivelser

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Avreiseinfo sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.
NB! Alle deltakere må inneha maskinlesbare pass.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende. Første delbetaling (og depositum) er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Minimum antall deltakere på denne turen er 14 pers / max antall er 20 pers. Prisen betinger minimum 14 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Nedre aldersgrense for deltakelse på denne turen er 12 år.

Vi gleder oss til å oppleve Cinque Terre / Toscana i Italia sammen med deg!

Lucca, Toscana, Pisa, Cinque Terre, Borgo Giusto

Spørsmål?

Kontakt Eric på telefon 92 61 88 05 eller mail eric@expa.no.

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF