Program – på eventyr i Cinque Terre

Programmet er preliminært. Endringer kan forekomme.

Dag 1

Ankomst Italia. Du fikser selv transport med tog til Monterosso al Mare / Cinque Terre (link til toget her). Ønsker du å bli hentet på flyplassen hjelper vi deg selvfølgelig med å booke dette. Minibuss med max 8 personer vil koste ca. 280,- Euro én vei. Turen med minibuss tar ca. 1,5 – 2 timer fra flyplassen i Pisa til Monterosso al Mare.

Ankomst Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre i Monterosso. Denne byen er en av de 5 landsbyene i Cinque Terre. Her bor dere under hele oppholdet.

Program - Expa på eventyr i Cinque Terre

Dag 2

Etter en god frokost er det dags for den berømte fotturen i Cinque Terre – dette blir en spennende dag! Dere vandrer mellom de fem vakre byene Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola og Riomaggiore. Stiene som knytter disse fem byene sammen, ‘Via dell’Amore’, regnes som en av Europas vakreste stier. En fantastisk opplevelse som begeistrer de fleste.
Regn med en krevende start, det er mye oppover i begynnelsen av turen, men så verdt det når dere vel har kommet opp i høyden!
Den totale strekningen for gående er ca. 17 kilometer i kupert terreng på sti. Man kan fint gå innom alle byene på en dag, en strekning som tar ca. 6-7 timer inklusive pauser og lunsjstopp. Gå i et rolig tempo og nyt området, den fantastiske utsikten og den obligatoriske is- og kaffepausen i alle byene. Lunsjen anbefaler vi å spise i den tredje byen Corniglia. Der har vi god erfaring med Ristorante Cecio (ligger til høyre ved inngangen av byen).

For denne vandringen er det viktig med komfortable klær, joggesko eller lignende, evt. regnjakke, kamera og kanskje en liten ryggsekk. Legg også badetøy i sekken – det er populært å bade i by nr. 2, samt i den siste byen.

Det går tog tilbake til Monterosso fra alle byene dere passerer. Toget tilbake tar ca 20 min fra byen lengst bort, men om det passer og været tillater det anbefaler vi båt tilbake til Monterosso – en fantastisk opplevelse.

Så blir det vel middag i en av Monterossos mange restauranter. Vi anbefaler byens beste fiskerestaurant, Al Pozzo. Et koselig sted med fantastisk mat. For de av dere som ikke spiser sjømat finnes det selvfølgelig alternativer.

Opplev vakre Cinque Terre i Italia

Dag 3

Denne dagen anbefaler vi følgende muligheter og valg:

Alternativ 1

Start etter frokost, ca. kl 09:30, og ta en halvdags vandretur mot Levanto. Turen starter med en krevende stigning opp mot toppen av fjellet. Her føles det som om dere står på verdens tak – en ubetalelig utsikt over havet og landskapet rundt Cinque Terre.

For de av dere som ønsker det fortsetter dere så mot byen Levanto for evt. bad og lunsj før dere evt. tar toget hjem til Monterosso. Ettermiddagen kan en evt. benytte til avslapping på stranden / rusling rundt i Monterosso etc.

Alternativ 2

Et annet alternativ er å dra til den berømte byen Portofino. Denne byen er så vakker at den har blitt kopiert flere steder rundt om i verden, blant annet i Florida, USA. For å komme seg til Portofino tar man toget til Santa Margherita – hvor man kan velge å gå den vakre kystveien ut til Portofino ( turen langs kystveien er på ca. 5 km en vei), eller ta buss / båt fra Santa Margherita til Portofino, se avgangstider her.

Alternativt kan en tilbringe dagen i Santa Margherita – vakker by det også. Se mer info om Santa Margherita eller Portofino her:

Alternativ 3

Avslapping, sol og bad i det krystallblåe vannet ved Monterosso. Rusle rundt i gatene der. Det er ditt valg.

Cinque Terre i Italia

Dag 4

Med utgangspunkt i Monterosso al Mare er mulighetene mange denne dagen. Kanskje ønsker dere se nærmere på en av de 5 byene og tar tog / båt til en av de andre byene. Mulig at stranden og avslapping i Monterosso frister enda mer? Eller hva med å finne seg enda en sti langs åskammen i Monterosso og se byen fra en helt annen vinkel? Muligheten er mange, fritt valg på øverste hylle!

Middag denne dagen kan evt. inntas på en herlig restaurant oppe i fjellene, på Ristorante il Ciliegio. Det meste av råvarene vi blir servert har eierne dyrket eller jaktet selv – villsvingryten deres er viden kjent. En enkel, rustikk og hyggelig restaurant med en fantastisk utsikt over hele kysten. Restauranteieren må evt. da hente dere med minibuss i Monterosso og kjører dere opp til restauranten (ca. 5 minutters tur). Ønsker dere å booke bord her? Ta kontakt med oss så fikser vi dette. Pris per person for 3-retters er ca. 35 Euro.

Dag 5

Hjemreisedag.

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF