På eventyr i Cinque Terre

 

Meld deg på turen her

 

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-fottur-30pxl

Opplev vakre og unike Cinque Terre i Italia

NB! Dette er turer på egenhånd, ønsker du turleder kontakter du oss på info@expa.no for uforpliktende tilbud.

*************************************************************************************************************************

Alle burde få oppleve å gå i de fantastiske fjellene og nyte den spektakulære utsikten i Cinque Terre! Det er vanskelig å velge seg én favoritt av disse 5 vakre bilfrie ‘Kardemomme-byene’ som klamrer seg til fjellsidene i dette vakre området:
Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stiene som knytter de fem byene sammen regnes som en av Europas vakreste – en opplevelse som begeistrer de fleste. Og ikke glem pausene underveis – en capuccino og en ‘gelato’ i hver by er et must 😀

Hele Cinque Terre-området, det vil si kysten, de fem landsbyene og de omliggende fjellsidene, har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste.

Vi legger forholdene til rette for deg slik at du får en spektakulær og innholdsrik langweekend i Italia!

Fottur i Cinque Terre

Kort om turen

Du kan selvfølgelig selv styre hvilke dager du ønsker å gjøre hva på, vi anbefaler imidlertid følgende program:

 • Dag 1 – avreisedag.
 • Dag 2 – vandring i Cinque Terre. Alle 5 byene på en dag. Turen tar ca. 6-7 timer inkludert lunsj, og er på totalt ca. 17 km.
 • Dag 3 – flere muligheter og valg, vi anbefaler fottur til Levanto, eller tog og fottur til Portofino by (se mer info i dagsprogrammet).
 • Dag 4 – utgangspunkt i Monterosso al Mare. Kanskje ønsker dere se nærmere på en av de 5 byene og tar tog / båt dit. Eller frister stranden og avslapping i Monterosso enda mer? Eller hva med å finne seg enda en sti langs åskammen i Monterosso og se byen fra en helt annen vinkel? Muligheten er mange, fritt valg på øverste hylle!
 • Dag 5 – hjemreisedag.

Her er det lagt opp til både aktiviteter, avslapping og mange gode opplevelser. Alle dager med utgangspunkt fra de familiedrevne hotellene Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre, begge med flott beliggenhet mtp både fotturer og strand.

Hver landsby i Cinque Terre har jernbanestasjon, og det tar som ikke mer enn 5 minutter med toget fra landsby til landsby.

Dato for turene

I 2020 tilbyr vi turer tirsdag – lørdag i følgende måneder:

 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober

NB! I påmeldingsskjemaet fyller du inn hvilken dato du ønsker å reise på.

Transfer fra Pisa til Cinque Terre

Det går regionaltog fra Pisa til byene i Cinque Terre, men det lønner seg nok å ta et tog til La Spezia for å få hyppigere avganger. De fleste tog stopper i Riomaggiore og Monterosso, men ikke i Corniglia, Vernazza og Manarola.
Se mer info om avganger her.

Ønsker du å bli hentet på flyplassen hjelper vi deg selvfølgelig med å booke dette. Minibuss med max 8 personer vil koste ca. 280,- Euro én vei. Turen med minibuss tar ca. 1,5 – 2 timer fra flyplassen i Pisa til Monterosso al Mare.

Bosted

En del av vår filosofi er at vi ønsker å vise deg steder litt utenfor allfarvei. Gjerne på mindre familiehotell med hyggelig atmosfære og personlig service. Vår erfaring er at dette teller mer enn antall stjerner på hotellet.
I byen Monterosso i Cinque Terre bor vi på ****Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. To hyggelig familiedrevne hotell med bra service og god beliggenhet. På hotellene har vi kun frokost. Lunsj og middag spiser vi på lokale restauranter.

De røde markeringene på kartet nedenfor viser hvor i Italia Cinque Terre ligger:

 

Cinque Terre i Italia

Film fra tidligere tur

Her kan du se film fra en av våre tidligere turer til Cinque Terre og Toscana – en fantastisk tur vi hadde våren 2014:

Dagsprogram

Vårt dagsprogram er preliminært, og kun et forslag til aktiviteter / fotturer. Det er opp til hver og en å sette sammen SIN drømmereise.
Expa tar forbehold om endringer underveis.

Bespisning

Det er kun frokost som er inkludert i prisen. Lunsj spiser dere i en av de mange koselige restaurantene underveis på de forskjellige turene. Dagen dere går Cinque Terre anbefaler vi å spise i den 3. byen Corniglia, der har vi god erfaring med Ristorante Cecio (ligger til høyre ved inngangen av byen).

Når det gjelder middager er det mange fine restauranter i alle byene, i gamlebyen i Monterosso ligger blant annet Al Pozzo, en fiskerestaurant med herlig mat – anbefales!

Vi spiser også ofte på Ristorante il Ciliegio, en familiedrevet restaurant som ligger i åsen over Monterosso. Flott vertskap og god hjemmelaget mat. Får alltid utrolig god tilbakemelding på kunder som har vært på denne restauranten. For å komme seg til restauranten må man bli fraktet med minibuss fra Monterosso og opp i åsen. Dette fiksere eierne av restauranten i samarbeid med oss. Gi beskjed før avreise om dere ønsker å spise der, så hjelper vi dere med booking.

Flyinformasjon

Flybilletter er ikke inkludert i prisen, det er derfor helt opp til deg hvilket selskap du velger å fly med. Vi anbefaler imidlertid å ta direkteflight med Norwegian, Oslo – Pisa t/r, de har pr. 11. september 2017 følgende flytider:

Avreisedag – tirsdager

Oslo – Pisa / kl. 13: 30 – 16:25

Hjemreisedager – lørdager

Pisa – Oslo / kl. 21:00 – 23:55

En fantastisk fottur i Cinque Terre

Pris

Totalpris: Fra NOK 3.800,- per person. Påmeldingen er bindende.
Totalprisen er satt med en vekslingskurs på NOK 9,90 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke / minske totalprisen. 

 • Ved booking innbetales NOK 1.000,- per person (ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde, se mer om våre betalingsbetingelser her). Faktura sendes via mail.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 5 uker før avgang. Faktura sendes via mail

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på fra NOK 1.200,- per person vil da tilkomme. NB! Begrenset antall enkeltrom pga. små forhold på destinasjonen og dermed begrenset antall rom.

I prisen inngår:

 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost alle dager.

Ikke inklusive i prisen:

 • Flybilletter t/r.
 • Transfer Pisa – Monterosso t/r.
 • Inngang til nasjonalparken i Cinque Terre (ca. 6 Euro – husk å ta med kontanter på vandringsdagen).
 • Båt eller togtransport tilbake fra Rio Maggiore til Monterosso, ca. 8 Euro 
(ønsker du evt. å ta toget i stedet koster dette evt. ca. 3 Euro).
 • Måltider utenom frokost.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. utflukter.

Dette kan bestilles i tillegg:

Skriv i kommentarfeltet i påmeldingsskjemaet om du ønsker noen av følgende punkt for et tillegg i prisen:

 • Privat transfer m minibuss, flyplassen – Monterosso al Mare t/r (minibuss med max 8 personer vil koste ca. 280,- Euro én vei).
 • Enkeltrom. Kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på fra NOK 1.200,- vil da tilkomme.
 • Booking av bord på Ristorante il Ciliegio – 3-rettersmeny til fast pris, ca. 35 Euro.
 • Booking av flybilletter, et gebyr på 150,- NOK vil da komme i tillegg til billettprisen.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre reiser. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Hver enkelt deltager er selv ansvarlig for sin egen personlige reiseforsikring. Det er deltakerens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi ønsker deg en riktig god tur til Cinque Terre!

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på Facebook. Her har vi også opprettet en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turene.
 • Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken www.expa.no og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Kontakt Eric på mail eller telefon +47 92 61 88 05.

Bli med Expa til vakre Cinque Terre

Expa Travel AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta- / prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF