Dagsprogram – Toscana med Elba

Dag 1 – Reisedag

Ankomst flyplassen i Pisa. Herfra direkte videre mot Suvereto og vårt hotell første natten. Innsjekking og samling for tilpassing av sykler. Evt. prøvetur av sykkel.

Velkomstmiddag med gjennomgang av ukens program.

Elba og Toscana på samme sykkeltur

Dag 2 – Suvereto – Piombino – Elba (Ferge) – Portoferraio

Lengde: Ca. 50 km
Høydeforskjell:

Vi starter tidlig med frokost klokken 07:00. Kort briefing før avreise med syklene mot havnen i Piombino. En fin strekning som vi benytter til å bli kjent med gir, bremse, pedaler etc. Fra Piombino tar vi fergen over til Elba.

Vi seiler ut fra havnen i Piombino klokken 09:00. Fergeturen tar ca. 45 minutter over til øyen Elba. Elba er kanskje et uoppdaget sted for de aller fleste.
Ved innseilingen til havnen Rio Marina møtes vi av et frodig og vakkert landskap. Herifra fortsetter vi oppover fjellene og langs med sjøen til byen Portoferraio hvor vi skal bo de neste to nettene. Vi bor ca 6 km utenfor Portoferraio

En spennende dag med både flott sykling og ikke minst seiling over til øya Elba!!!

Felles middag i hotellets egen restaurant.

Dag 3 – Elba rundt

Lengde: Ca. 65 km
Høydeforskjell:

Elba er kupert, vakker og meget frodig. Vi vil denne dagen sykle Elba rundt, Den første delen av dagen sykler vi på veier med panoramautsikt, disse veiene tar oss rundt den vestre halvdelen av øyen.
Lunsjen spiser vi i koselige Marina Campo. Etter lunsj deler vi gruppen. De som vill ha en litt kortere ettermiddagstur sykler direkte til hotellet. De som ønsker en litt mer utfordrende løype fortsetter rundt den andre halvdelen av øya.

Middagen spiser vi også denne kvelden i hotellets egen restaurant.

Elba rundt på sykkel

Dag 4 – Elba (Portoferraio) – Ferge – Massa Marittima

Lengde: Ca. 60 km
Høydeforskjell:

Vi triller vi ned mot havnen i Portoferraio for å ta fergen tilbake til fastlandet. Etter ankomst til havnebyen Piombino tar vi oss nordover i et flatt landskap gjennom mindre byer som Campiglia Marittima og middelalderbyen Suvereto. Ved sistnevnte by spiser vi lunsj på en agriturismo (rett før ankomst til byen). Her spiser vi lunsjen ute i det fri under oliventrærne. Enkel, men god lunsj. Og selvfølgelig tester vi gårdens egen vin.

Landskapet er relativt flatt hele denne dagen, med unntak av siste stigning opp til byen Massa Marittima. Byen ligger på en høyde med en fantastisk utsikt. Vi ankommer denne spennende byen sen ettermiddag. Vi stopper for litt sightseeing i byen før vi fortsetter til vårt hotell som ligger ca. 300 m utenfor bymuren. Med andre ord gangavstand til gamlebyen. Vi bor på et familiehotell med basseng.

Dag 5 – Massa Marittima – Volterra

Lengde: Ca 70 km
Høydeforskjell:

Vi starter som vanlig dagen med gjennomgang av etappen. Vi har ca. 65 kilometer foran oss – gjennom et kupert og vakkert Toscana! Vi passerer flere spennende byer underveis, som gir mulighet til stopp både for kaffe og den berømte italienske iskremen! Vi trenger påfyll av energi for å klare vår sluttdestinasjon denne dagen; byen Volterra.

Dagen byr på variert sykling gjennom et fantastisk landskap. Forhåpentligvis ankommer vi Volterra og vårt hotell relativt tidlig slik at vi rekker å utforske byen. Siste stigningen til Volterra er krevende, MEN vel verdt hver svettedråpe…
Vel oppe i byen står vi på “verdens tak”. Det var i Volterra flere av scenene i Twillight ble spilt inn.

Vi bor midt i byen på Hotel San Lino 4****. Et gammelt kloster omgjort til hotell.

Middag spiser vi i hotellets egen restaurant.

Toscana rundt på sykkel

Dag 6 – Volterra – Borgo Guisto

Lengde: Ca. 100 km
Høydeforskjell: 

Sluttdestinasjonen denne dagen, og ved “end of the road”, er Borgo Giusto. Et fantastisk sted som gjennom de siste ti årene har blitt et av Expa’s favoritthotell. Du vil fort forstå hvorfor når du kommer dit.

Løypen denne dagen tar oss helt til nord-Toscana. Utrolig flott og variert landskap. En varierende løype som også denne dagen byr på kupert landskap på veien nordover.
Vi gjør selvfølgelig flere stopp underveis, og regner med å være fremme på hotellet på ettermiddagen. Her bor vi de siste to nettene.

Vi spiser en god middag i hotellets restaurant.

Dag 7 – Rundtur Lucca – vingård / slappe av ved bassenget – hviledag

Lengde: Ca. 50 km eller 80 km inkl ekstra tur.
Høydeforskjell:

Denne siste dagen har du mulighet til å velge om du ønsker en hviledag på egenhånd eller om du ønsker å bli med på sykkeltur.

Hviledag
Velger du en dag på egenhånd så ordner du med lunsjen selv. Kanskje frister det å bare slappe av ved bassenget. Det er lov!

Sykkeltur
Blir du med på sykkelturen så går ferden til den unike byen Lucca og videre til en flott vingård for lunsj.
Vi deler opp oss i to grupper etter lunsj. Den ene gruppen tar den strakeste veien tilbake til Borgo Giusto for noen timers avslapping rundt bassenget før avsluttingsmiddagen.
Den andre gruppen utfordrer de Toscanske fjellene på veien tilbake til hotellet. Fantastisk bonustur denne dagen!

Herlig avslutningsmiddag rundt bassenget på Borgo Giusto.

Dag 8

Avreise til flyplassen.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF