Herlige Toscana med den fantastiske øya Elba!

 

Meld deg på turen her

 

Vanskelighetsgrad:

 

 

Barbro og Frode inviterer med på en sykkelopplevelse utenom det vanlige

Helt i starten av juni  inviterer vi deg med på sykkeltur i til Toscana og øya Elba. Denne sykkelturen favner alle; både deg som ikke har syklet ute og bare har spinning eller annen trening i bunnen, til den mer erfarne syklist.
Dette er ikke en treningsleir, men en aktiv ferie hvor det settes fokus på både sykling og historiske steder som Massa Marittima, Volterra og «Napoleons øy» Elba. Dette blir en tur utenom allfarvei!

Følgebil med teknisk assistanse er med oss hele tiden. Som et alternativ til landeveisracer er det også mulighet for leie av el-sykkel på denne turen, et fantastisk alternativ som vi anbefaler. 

Barbro og Frode inviterer med på en sykkelopplevelse utenom det vanlige

Kjapt om turen

På denne turen får vi med oss store deler av den vakre øya Elba. Vi i Expa Travel opplever Elba som en blanding av Karibien, Madeira og Mallorca, og blir like fascinert hver gang vi tar turen dit.

Etter to netter på øya tar vi fergen tilbake til frodige Toscana, med de spesielle og koselige byene Volterra og Massa Marittima.
Vi krysser Toscana fra sør til nord, og avslutter turen på det helt unike stedet Borgo Giusto i nord-Toscana. Borgo Giusto byr på en spesiell atmosfære med alle sine små middelalderhus som sammen danner et hotell.
En tur helt utenfor allfarvei. Se dagsprogrammet for flere detaljer om turen.

Se video fra en tidligere Toscana / Elba-sykkeltur her:

Dato for turen

02. – 09. juni 2020.

Bosted – flere netter på samme hotell

Vi vil bo på hyggelige, gjerne mindre, bosteder, hvor vi som oftest har booket de fleste rommene på hotellet. Hotellene er 3-4 stjerners med bra standard – vi legger vekt på atmosfære, beliggenhet og at hotellet har et bra kjøkken.
Mat & vin er som alltid viktig når vi er på tur!

På Elba bor vi to netter på samme hotell. De siste to nettene bor vi på Borgo Giusto, et unikt sted i nord-Toscana. En bitteliten middelalderby hvor alle husene henger sammen og danner et flott hotell med fantastisk beliggenhet og en herlig atmosfære.

Den røde markeringen viser hvor i Italia regionen Toscana og øyen Elba er. Trykk på bildet for å se større versjon.

Måltider

Alle frokoster inntas på respektive hotell før vi sykler av gårde på dagens etappe. Vi spiser felles lunsj i løpet av dagen. Etter lunsj kan det hende vi fortsetter på forskjellige veier med tanke på tempo og antall kilometer.
Middagene på kveldene er alltid et høydepunkt, det samme gjelder også sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

I prisantydningen har vi inkludert både frokost, lunsj og middag med vin – alle dager – altså ‘all inclusive’. Se øvrige detaljer i dagsprogrammet.

Har du en intoleranse skriver du dette i kommentarfeltet. Vår opplevelse er at stedene vi benytter på våre turer er flinke til å ta hensyn til forskjellige intoleranser.

Hvem passer denne turen for?

Turen er sykkelmessig lagt opp til at du må ha syklet litt på forhånd.

Som på alle våre turer trenger en ikke være elitesyklist for å delta – alle i middels god form som liker å sykle vil kunne gjennomføre med bravur – samtidig som vi skal kose oss!
Både Elba og Toscana er relativt kupert med høydeforskjeller på opp til 500 meter. Et fantastisk alternativ er el-sykkel. Er du litt usikker på formen, eller kanskje ikke har hatt nok tid til forberedelser før turen, så anbefaler vi sterkt el-sykkel.

Vi har satt en øvre grense på maks 20 deltagere.
Normalt deler vi gruppen i to, slik at alle sykler i det tempoet som passer best for å kunne nyte turen. De dagene vi ankommer hotellet i god tid før middag, arrangerer vi ofte en ekstra sykkeltur for de som har flere krefter i bena, og som ønsker å sykle i et litt høyere tempo.

På denne turen har vi som oftest mulighet til å allerede etter lunsj velge mellom to forskjellige løyper.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen og en god natts hvile.

Vår konklusjon er altså at om du er glad i fysisk aktivitet og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt ønsker nye vennskap – ja da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen.

Herlige Toscana med den fantastiske øya Elba

Egen følgebil

Vi har alltid følgebil for teknisk assistanse og bagasjetransport, du sykler derfor uten bagasje på selve sykkelen. I bilen finnes det også plass til et fåtall deltakere dersom energien skulle ta slutt.

Valg av sykkel

Valg av sykkel gjøres i påmeldingsskjemaet, skulle du evt. ha ytterligere ønsker skriver du dette i kommentarfeltet.
Det vil evt. bli fakturert for tilleggsutstyr / oppgradert sykkel etc.
Mange av våre kunder har blitt så fornøyde med sine sykler at de kjøper de med seg hjem. Syklene vi benytter er maks ett år gamle.

Alle får låne hjelm av utleier, vi anbefaler likevel å ta med egen hjelm.

Landeveisracer

Prisen inkluderer leie for landeveisracer av god standard, med full karbonramme og bra utstyrsnivå (gir, bremser av merker som f.eks. Shimano 105 eller Ultegra/Sram Force).
Alle sykler er nye (maks 1 år), og kommer med 28/11 kassett og compact krank 50/34.

Du har evt. mulighet til å velge en toppracer med elektronisk gir, Di2, for et tillegg i prisen (Euro 120,- per sykkel for hele perioden).
Evt. oppgradering av sykkelen velger du i påmeldingsskjemaet, og det vil bli fakturert for oppgraderingen i forkant av turen.

Hybridsykler

Prisen inkluderer evt. leie av en hybridsykkel, disse er også av nyere modell. Hybridsyklene er en god del tyngre enn en racersykkel. Når det gjelder valg av sykkel ser vi at landeveisracer er det de aller fleste av våre deltagere trives best på. Dette gjelder også for deltakere som normalt ikke sykler på racersykkel hjemme, og prøver dette for første gang på våre turer. Vi anbefaler med andre ord landeveisracer fremfor hybridsykler.

El-sykler

Et fantastisk alternativ for de av dere som liker å sykle, men som ønsker et litt mindre krevende alternativ en vanlig racersykkel.
For et tillegg i prisen på Euro 130,- per sykkel per uke kan vi tilby leie av topp standard el-sykler med seneste teknologi. El-syklene har drivverket i kranken, samt skivebremser.
Syklene har meget bra rekkevidde. Vi legger opp til at det, på de litt lengre etappene, finnes mulighet for opplading ved lunsjstopp. Alle sykler lades også ved lagring på natten.
El-sykkel passer for de som synes kupert terreng er krevende.

Pedaler

Du velger hvilken type pedaler du ønsker å benytte på sykkelen ved påmelding. Det er imidlertid viktig at pedalene samstemmer med dine egne sykkelsko. Vi anbefaler sterkt at du sykler med sykkelsko, selv om dette kanskje er første gang du benytter slike. Dersom du ønsker andre type pedaler enn de vi kan tilby (se detaljer i påmeldingsskjemaet) må du ta med disse selv.

Forsikring sykkel

Du har mulighet til å tegne en forsikring mot evt. skade på sykkel for 35,- Euro for hele leieperioden. Dette er en forsikring som dekker skader på sykkelen underveis, som f.eks. riper, skader på hjul, krank, gir og bremsesystem osv.
Evt. stjålet sykkel dekkes ikke av denne forsikringen. Ved stjålet sykkel er den enkelte deltaker selv erstatningsansvarlig. Utleier ansvarer for oppbevaring av syklene på hotellene.

Ønsker du ikke denne forsikringen må evt. skader på sykkelen betales i sin helhet etter gjennomført reparasjon. Du velger om du ønsker forsikring ved booking av turen.

NB! Tegning av forsikring MÅ gjøres på forhånd og kan IKKE tegnes ved/etter ankomst.

Sykkeltur i Toscana

Dagsprogram

Dagsprogrammet finner du på denne linken, her vil du også finne ruteinfo dag for dag – print gjerne ut og ta med på turen.
Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

Flyinformasjon

Denne turen er først og fremst med avgang fra Evenes. Ønsker du avreise fra annet sted i landet så ta kontakt med oss på info@expa.no, så hjelper vi deg med det.

Vi flyr med Norwegian til følgende tider:

02. juni 2020
Evenes –  Pisa / kl. 11:55 – 16:25 (bytte av fly i Oslo)

09. juni 2020
Pisa – Evenenes / kl. 17:05 – 22:40 (bytte av fly i Oslo)

Flybilletter sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise. Det er det enkelte flyselskapet som avgjør hvor mye bagasjevekt per person som er tillatt.

Pris

Totaltpris: NOK 18.990,- per person.
Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 1 % vil evt. øke/redusere totalprisen.

NB! Vi garanterer ovenstående pris til og med 03. januar 2020. Etter denne dato kan prisen endres pga evt. endrede vilkår hos flyselskapet. 

”Alt” er inkludert, som f.eks. fly (ut fra Evenes), del i dobbeltrom, helpensjon med drikke, leie av supre sykler (leie av hjelm og drikkeflaske inngår), følgebil med teknisk assistanse og topp motivert reiseleder fra Expa Travel, samt representanter fra våre italienske samarbeidspartnere.

 • Første innbetaling på NOK 3.000,- skjer ved påmelding. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden.
 • Andre delbetaling på NOK 3.000,- forfaller 10.01.2020. Faktura sendes via mail. Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunden. 
  NB! Dersom påmelding skjer etter 10.01.20 vil 1. og 2. delbetaling bli fakturert på samme faktura.
 • Siste innbetaling på restbeløp forfaller ca. 45 dager før avgang. Faktura sendes via mail.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen kunne bli noe høyere eller turen kansellert.

I prisen inngår:

 • Fly t/r Evenes – Pisa (via Oslo)
 • Busstransfer iht program.
 • Fergebillett t/r Elba iht program.
 • Bagasjetransport mellom hotellene iht program.
 • Følgebil iht program.
 • Leie av sykkel i 7 dager. Landeveissykkel / Hybrid. Hjelm / drikkeflaske inngår.
 • Overnatting – del i dobbeltrom / leilighet.
 • Frokost alle dager iht program.
 • Lunsj alle dager, med unntak av dag 7 (se program).
 • Middag alle dager iht program.
 • 1/4 vin og vann til alle måltider iht program.
 • Egen skandinavisk representant fra Expa Travel – som vil gjøre sitt absolutt ytterste for å skape en minnerik tur.

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Lunsj ankomst- / avreisedagene.
 • Lunsjen dag 7, se program.
 • Evt. enkeltromstillegg (kun på forespørsel og ved ledig kapasitet).
 • Lunsj de dagene du evt. velger å ikke sykle eller være med på felles utflukt iht program.
 • Evt. el-sykkel eller oppgradering av racersykkel.
 • Evt. sykkelforsikring.

Betalingsvilkår

Våre betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell/fly og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Romfordeling

For at turen skal bli både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to. Hvem du ønsker å dele rom med skriver du i påmeldingsskjemaet.
Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Enkeltrom

Enkeltrom kun ved forespørsel og ved ledig kapasitet. Et enkeltromstillegg på NOK 2.300,- vil da tilkomme. Tilgjengelighet av enkeltrom avhenger av antall påmeldte, og vil ikke kunne loves / gis før ca. 5 uker før avgang.

Skreddersydde turer

Praktisk info om egen bagasje

All bagasje vil bli transportert med følgebil. Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du ev kan ha på når du sykler.
Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass og er vanskelig å håndtere ved pakking i transferbussen.

Skulle du ha behov for ny bag / sekk til turen selger vi nå flotte Haglöfs-produkter til supre priser i vår nettbutikk Stelvio Sportswear. 

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for sykkelturene samt som håndbagasje på flyet.

Vask av klær: Som oftest vasker vi selv sykkelklærne våre i vasken på hotellet. Noen av hotellene tilbyr også vask over natten.

Forslag til utstyrsliste:

 • Sykkelbukser kort x 2.
 • Sykkelgenser x 2.
 • Lett sykkel vest (veldig praktisk om morgenen).
 • Sykkelhansker.
 • Løse ‘sykkelermer og ben’.
 • Evt. sykkelhjelm – du får låne, men vi anbefaler likevel å ta med egen hjelm.
 • Solbriller.
 • Vind / regnjakke for sykling.
 • Sykkelsko.
 • Lue.
 • Badetøy / håndkle.
 • Førstehjelpsskrin i reiseformat.
 • Helosansalve eller lignende for såre rumper…
 • Klær til kveldene (casual).
 • Sko til kveldene.
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj / piknik.
 • Vaskepulver til håndvask av klær.
 • Pass.
 • Reiseforsikringsbevis.
 • Helsetrygdkort.

Behov for sykkelklær?

Vi i Expa Travel har i flere år produsert egendesignet sykkeltøy i samarbeid med italiensk kvalitets produsent. Nettsiden hvor du kan se og bestille våre produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk nettside med salg av sykkeltøy og tilbehør produsert av blant annet italienske Rosti.

Klærne kan brukes både ute og inne – til bruk på en spinningtime eller på en sykkeltur over Hardangervidda. Høy kvalitet står i sentrum hos oss, alle våre produkter er håndsydde i Italia, og vil derfor ha en leveringstid på 2-5 uker.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

Billetter og pass

Flybillettene sendes ut elektronisk ca. 7 dager før avreise.

De fleste land krever at passet ditt må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato – sjekk derfor passet ditt med en gang.

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første og andre delbetaling er ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve Toscana & Elba sammen med deg!

Minimum antall deltakere på denne turen er 15 personer, max antall er 20 personer. Nedre aldersgrense er 12 år.

Prisen betinger minimum 15 personer pr. gruppe. Ved færre deltakere vil prisen bli noe høyere eller reisen kansellert.

Toscana med Expa Travel

Følg oss gjerne i Sosiale Medier

Følger dere oss på instagram og våre FB-sider vil dere kunne se bilder og dagsrapporter fra våre turer. Del gjerne disse linkene med venner og familie slik at de kan følge DEG på DIN tur:

 • Vi er selvfølgelig på FacebookHer har vi også opprettet en egen arrangementsside for denne turen, hvor dere får spesifikk info fortløpende og kan se hvem andre som er påmeldt turen.
 • På Instagram heter vi TeamExpa, og vi blir veldig glade om dere tagger bilder fra turen med #teamexpa. Hver måned trekker vi en vinner som har benyttet hashtaggen teamexpa, vinneren vil få en hyggelig hilsen i posten.
 • Vi har også et Nyhetsbrev som sendes ut ca. 1 gang i måneden. Ved å melde deg som abonnent av vårt nyhetsbrev vil du får våre gode tilbud rett i din mailboks. Påmeldingen til vårt nyhetsbrev gjør du ved å klikke på denne linken expatravel.com og melde deg på nederst til høyre.

Spørsmål?

Ved spørsmål om turen kontakter du Bjørn Tore Woll på telefon 928 40 462  / bt@expa.no.

Expa Travel tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF