Dagsprogram, Aktivitetstur med Erik & Terje

Dag 1, 5. juli – Reisedag

Avreise Oslo – Venezia. Direktefly med Norwegian fra Oslo Gardermoen kl 10:30. Regn med ca 2 timers transfer til Riva del Garda.

Dag 2, 6. juli – Sykkeltur

Monte Tremalzo – Riva del Garda (ca 5–6 timer)

Vi samles etter frokost. Våre venner i Friends OF Arco henter oss på hotellet og kjører oss til sykkeluteleieren i Torbole. I butikken prøver vi ut og justerer våre sykler, før vi sammen med våre sykkelguider laster dem på shuttlebussen som tar oss med helt opp til Monte Tremalzo, ca. 1600 moh. Shuttelturen tar ca 1 time, og vel oppe på fjellet har vi en felles briefing om hvordan turen er lagt opp. Det går oppover de første 20 minuttene før vi kommer over passet hvor vi deretter skal sykle nedover fra nesten 1900 moh og helt ned til Riva del Garda som ligger på 78 moh!!

Denne ruten ned fjellet er en klassiker i dette området. Kjent for spektakulær og flott sykling, uten å være vanskelig. Vi stopper selvfølgelig flere steder for fotostopp, mat & snacks, samt for en enkel paninilunsj. Vi har med oss lokale guider som er lokalkjent i området.
Vi avslutter sykkeldagen rett utenfor hotelldøren. Vi må regne med en heldagstur der vi er fremme på hotellet tidlig ettermiddag.

Litt tid på egenhånd for evt. sol & bad eller shopping før vi samles for avgang til felles middag på lokal pizzeria.

Pris utflukt inkl. MTB-sykkel og hjelm; 78 Euro per pers (pikniklunsj i tillegg).

rivadelgarda

Dag 3, 7. juli – Landeveissykling

Samling etter frokost for felles spasertur langs vannkanten i ca 2 km til sykkeluteleieren i Torbole. I butikken prøver vi ut og justerer våre sykler. Du leier sykkelen for det antall dager du ønsker å sykle landevei.

Se forslag på turetappe her. Ca 58 km. Kupert med stigning de første ca 20 km, deretter flatt tereng.

Pris for leiesykkel; 3 dagers leie av landeveisracer / hybrid koster 125,- Euro. Forutsettes at minimum 18 personer leier sykkel for 3 dager. Ved færre personer/dager vil prisen bli noe høyere.

Dag 4, 8. juli – Landeveissykling  – Riva – Mori – Monte Baldo – Malcesine – Riva

Se forslag på rute her. Ca 120 km. Fra ca 25 – 70 km er det en meget krevende stigning. Flott og spektakulært, men også krevende… Dette er deler av en av tempoetappene i klatring i Giro d`Italia 2013!!!

Dag 5, 9. juli – Landeveissykling – Gardasjøen rundt

Se forslag på etappe her. Ca 142 km i relativt flatt terreng.
Som alternativ kan man ta fergen fra Torre del benaco til Toscolano Maderno. Se etappe her. Ca 85 km i flatt terreng.

Sella-Ronda2

Dag 6, 10. juli – Klatring, Via Ferrata Cime Capi

En spennende dag venter oss da vi skal gjøre noe som kanskje blir første gangen for de aller fleste av oss. Under første verdenskrig ble det bygget mange passasjer og klatrestier høyt oppe i fjellene ovenfor Riva del Garda og rundt om i Dolomittene forøvrig. For at soldatene skulle komme seg opp i fjellet ble det montert jernstiger og vaiere i fjellsidene. Dette er med andre ord ”veier” laget av jern – Via Ferrata. Det finnes et mylder av Via Ferratas rundt om i Dolomittene og de aller fleste er restaurert. Dette gjør det mulig for de aller fleste å klatre i et ellers helt umulig høyalpint terreng.

Vi samles etter frokost, og blir fraktet opp til utgangspunktet for turen. Her må vi gå en drøy time gjennom skogen før vi kommer frem til punktet hvor klatringen starter. Her holder vi en gjennomgang om hvordan håndtere klatreutstyr / sikkerhet sammen med våre lokale og rutinerte fjellguider. Alle utrustes selvfølgelig med hjelm, klatresele og karbinhaker for en 100% sikker klatring. Via Ferrata Cime Capi er en rute som er spektakulær og hvor utsikten kan ta pusten fra de fleste

Vel oppe får vi en fantastisk utsikt over hele Gardasjøen, samtidig som vi passerer tuneller og utsiktpunkt som soldatene bygget under første verdenskrig. Vi spiser medbragt matpakke på toppen av fjellet samtidig som vi nyter utsikten. En, forhåpentligvis, uforglemmelig opplevelse.

Alt av nødvendig utstyr fåes på plass. Det er dog viktig at alle har med gode sko. Vel inngåtte joggesko fungerer fint. Det er også viktig å ta med en mindre ryggsekk hvor du kan oppbevare matpakke og drikke. Vi regner med å være tilbake på hotellet tidlig ettermiddag for litt tid på egenhånd. Vi samles så i resepsjonen for avgang til felles middag på den hyggelige, lokale restauranten Leon d`Oro som også ligger i gamlebyen.

Pris utflukt med lokal guide, klatreutstyr og pikniklunsj: 48 Euro per pers.

Dag 7, 11. juli – Fottur med panoramautsikt (ca 5-6 timer)

Etter en solid frokost er vi klare for en dag med bena som motor. Vi blir hentet på hotellet,og kjørt til Pregasina. Dette er en liten by som ligger på en stor klippehylle ovenfor sjøen. Vi fortsetter deretter oppover til Punta Larici – et av de flotteste utsiktspunktene over sjøen. Her finner vi et sted vi kan stoppe for felles picnic. Regn med ca 850 høydemeter fra start til toppen  – og deretter ned igjen.

Vi fortsetter så på den lille bratte, historiske veien langs sitrontrærne helt ned til sjøkanten og byen Limone. Herifra tar vi båt tilbake til Riva del Garda. Fra båten ser vi de små flotte byene vi akkurat har passert ligge høyt oppe på fjellhyllene – og hvordan fjellene stuper rett ned i sjøen.

Vi regner med å være tilbake tidlig ettermiddag for litt tid på egenhånd før vi samles for middag på hotellets restaurant.

Pris utflukt med lokalguide inkl pikniklunsj: 25 Euro per pers.

mat2

Dag 8, 12 juli – Avreisedag

Avreise fra hotellet kl 08:30. Flyavgang fra Venezia kl 13:40.

Expa AS tar forbehold om skrivefeil. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme.

   Send artikkel som PDF