Spektakulær fottur i Dolomittene!

 

 

Vanskelighetsgrad: piktogram-fottur-30pxl

Fotturer i Dolomittene – og noen hviledager ved Gardasjøen!

********************************************************************************************************

Dette er en spektakulær tur som gir utfordringer både på høyde og etappelengder – men virkelig verdt hvert skritt!!!

Spektakulær fottur i Dolomittene!

I september reiser vi til noen av de flotteste fjellområdene vi vet om, til Brentadelen av Dolomittene. Her tar vi spektakulære fotturer, bor på fjellhytter i høyden, nyter dette helt unike fjellområdet som selvfølgelig står på UNESCO’s verdensarvliste, samt koser oss i hyggelig selskap og med store, felles opplevelser.

Alt du trenger å gjøre er å skaffe deg fri i tidsrommet 08. – 12. september 2019, og så melde deg på. Resten tar vi i Team Expa oss av. Ta med deg familien, vennegjengen, en kollega eller to og bli med da vel? Eller meld deg på alene, venner finner du underveis på turen!

Dette blir en tur hvor vi ønsker å gi deg påfyll av energi, samt mange uforglemmelige og spennende opplevelser.

Kjapt om turen

I tre dager vandrer vi fra hytte til hytte i et spektakulært område. Hyttene vi overnatter på ligger over 2000 moh, men har tross dette god standard med topp mat og ordentlige toalett- / dusjfasiliteter.

Vi flyr til Verona og kjører direkte opp til Madonna di Campiglio hvor vi allerede ankomstdagen starter med å enten ta taubanen eller gå opp fra byen til vårt første overnattingssted. De neste dagene tar vi spektakulære fotturer i de helt unike Brenta-Dolomittene. Som å vandre i et maleri!

Hva er Via Ferrata?

Under den første verdenskrig ble det første gang bygget jernstier i fjellet i Italia, og disse jernstiene ble da kalt Via Ferrata, derav navnet. Rutene i disse fjellveggene er utstyrt med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer hele strekningen eller deler av etappen. Ved hjelp av hjelmer og seler kan vi klatre i fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at vi må besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata.

En guidet tur i en Via Ferrata med klatreseler gir mulighet til å oppleve en fantastisk luftig opplevelse i fjellveggen.

Underveis passerer vi flere Via Ferrata-stier hvor vi må benytte sikringsutstyr for å ta oss over fjellet. Vi velger ruter etter dagsform, nivå og tidligere erfaring, er det stor forskjell i nivå i gruppen deler vi evt. opp i to mindre grupper. Alle med normalt god kondisjon kan med andre ord delta på denne turen.
Turen ledes av sertifiserte, lokale fjellguider som snakker engelsk. Vi garanterer et fjelleventyr du vil huske lenge!

Vi bor to netter i fjellhytter. Den siste natten bor vi helt nede ved Gardasjøen i Torbole / Riva del Garda. Her kan en slappe av med sol & bad, og fordøye alle inntrykk før returen til Norge.

Vi avslutter turen med en flott, felles middag på Ristorante Agritur Madonne delle Vittorie.

Fotturer i Dolomittene

Dato for turen

08. september – 12. september 2019 (søndag – torsdag).

Les mer om turen og meld deg på her.

   Send artikkel som PDF