Program Sykkelturen Abruzzo Nord

Dag 1. Reisedag. Oslo – Roma Fiumecino – Celano

Avreise med buss direkte etter ankomst Roma flyplass. Vi setter kurs mot byen Celano og Hotel Le Gole. Regn med ca 1,5 – 2 timers transfer. Kort stopp på veien for enkel lunsj (ikke inklusive i prisen).

Etter ankomst til hotellet bruker vi tiden før middag til individuell tilpassing og justering av syklene. Kanskje blir det tid og mulighet til en liten prøvetur i området. Det er også mulighet til å ta en tur til byen på egenhånd.

På kvelden samles vi i hotellets restaurant for felles velkomstmiddag med lokale spesialiteter.

Program - sykkelturen 'Abruzzo Nord'

Dag 2. Celano – L`Aquila – Assergi. Ca 64 km / ca 1.000 høydemeter.

Vi starter dagen med en flott stigning mot byene Ovindoli og Rovere. Flere spennende stopp langs veien, ikke minst ved alle borger som området er kjent for. Omtrent halvveis passerer vi også storbyen Aquila. Byen som ble Italias mest ødelagte by ved jordskjelvet på 90-tallet. Vi fortsetter deretter mot byen Assergi hvor vi stopper for natten. Hotellet ligger rett ved heisen som går opp til Campo Imperatore, 2200 moh. Det var her Benito Mussolini ble fengslet og holdt innestengt før han ble sluppet løs av lokale fascister.

Dagens løype er kupert med ca. 1000 høydemeter. Vi tar det rolig oppover og nyter landskapet. Etter å ha syklet oppover får vi noen herlige lange nedoverbakker til Assergi.

Vi gjør opp status ved lunsj, det er evt. mulighet for at gruppen tar forskjellige løyper etter lunsj.

Se dagens løype i Connect Garmin her.

Middagen spiser vi i hotellets hyggelige restaurant.

Dag 3. Assergi – Campo Imperatore – Rocca Calascio – Santo Stefano – Aquila. Ca 80 km / 1200 høydemeter.

To valg av løyper i dag – enten ca. 90 km eller ca. 67 km / ca 2000 høydemeter eller ca 1000 høydemeter. Det blir en spennende dag på sykkelen uansett valg av løype!

Dette er dagen da de av dere som virkelig ønsker å sykle en klassisk etappe i Giro’n får virkeliggjort drømmen! Vi deler opp gruppen i to. Den første gruppen starter med en krevende klatring opp på “Piccolo Tibet”. Det var her Pantani formelig knuste all motstand i Giro d’Italia i 1999!!! I dag er det Expa med venner som skal sykle opp her! Gleder oss!

Den andre gruppen starter litt senere, og får dermed litt ekstra tid på morgenen før vi tar heisen opp til Campo Imperatore på 2200 moh. Vi samles så på toppen for å fortsette på en flott løype via mange spennende byer med flere unike borger som f.eks. Santo Stefano di Sessanio og Rocca Calascio. Fra Campo Imperatore går det stort sett nedover, med unntak av en litt lengre stigning etter Santo Stefano di Sessanio. En spennende dag! Store deler av dagen er vi på høyfjellet, og faktisk helt oppe på 2200 moh.

Middag på hotellet. Vi bor denne natten i Aquila på 3 stjerners hotell.

Se dagens løype i Connect Garmin her.

Sykkeltur i Italia

Dag 4. Aquila – Teramo.Ca 67 km / ca 1000 høydemeter.

Vi skal også denne dagen litt opp i høyden…..
Abruzzo, ja faktisk hele sør-Italias høyeste fjell, er Grand Sasso på 3300 moh. Vi skal sykle bak dette majestetiske fjellet, og starter dagen med en krevende stigning de aller første 25 kilometerne. Krevende, med vakkert. Fra høyeste punktet etter 25 kilometer starter vi nedkjøringen mot kysten – i nesten 40 km.

Vel framme i Teramo bor vi på et 3-stjerners hotell.

Middag i hotellets restaurant.

Dag 5.  Teramo – Montesilvano. Ca 50 km / ca 200 høydemeter.

Denne dagen sykler vi helt ned til Adriaterhavet og byen Montesilvano. Vi ser rett og slett an dagen og formen før vi velger trasé. Dagens etappe blir uansett mindre kupert enn tidligere dager, vi legger de høye fjellene bak oss til fordel for et litt mer bølgende landskap.  

Vi spiser en lokal, litt annerledes lunch – streetfood / porchetta.
Deretter forlater vi de høye fjelltoppene og sykler før vi kommer helt ned til kysten og vårt hotell langs den lange strandpromenaden i Montesilvano / Pescara. Vi har nådd havet, og her finner vi en helt annen natur og klima enn i fjellene. 

Pizzaparty på lokal pizzeria.

Expa - turene det snakkes om

Dag 6. Montesilvano – Chieti – San Vito Chietino. Ca 70 km / ca. 200 høydemeter.

En dag hvor vi sykler langs kysten mot turens sluttdestinasjon – San Vito Chietino. Dette er feriebyen til innbyggerne i storbyen Pescara – den har en fantastisk strand. Vi følger kysten nordover via flere flotte byer. Et et par kilometer ut i løypen sykler vi innover i landet i et flott bølgende landskap med mange vinranker. Blant annet passerer vi byen Ripa Teatina som er hjembyen til bokseren Rocky Marciano.
Vi ankommer vårt hotell i San Vito Chietino tidlig ettermiddag. Et hyggelig hotell som ligger helt nede på stranden. Avslutningsmiddag i en lokal restaurant, en så kalt Trabocco. En opplevelse! Restauranten ligger på påler ute i vannet. Denne kvelden blir det sjømat!

Dag 7. Fridag.

Dagen tilbringes på egenhånd for avslapping ved bassenget, hel dag på stranden, eller spennende sykkeltur etc. Your choice…

For de av dere som ønsker å sykle også denne dagen legger vi opp til to ulike løyper; en litt mindre krevende løype på ca. 35 kilometer i flatere terreng langs kysten, og en litt mer krevende løype på ca. 77 kilometer inn i landet på fantastiske sykkelveier i et kupert område. Flere spennende severdigheter underveis.

Vi spiser antakelig felles lunsj sammen på stranden.
De som evt. har valgt sykkeldag kommer syklende hit, og de som har valgt en avslappende dag møter opp til fots (kort avstand).
Alle har med andre ord mulighet til egentid på ettermiddagen.
Hyggelig festmiddag på en meget lokal trattoria!!!

Dag 8. Hjemreisedag.

Busstransfer på ca 3 timer til flyplassen.

Sykkeltur i Abruzzo

Expa AS tar forbehold ved skrivefeil og valuta-/prisendringer. Programmet er preliminært, endringer kan forekomme. 

   Send artikkel som PDF