Dolomittene – et sant vinterparadis

 

 

Vanskelighetsgrad: 

 

Opplev Dolomittene på langrenn eller alpint

Litt om skiområdet

Langt oppe i det italienske alpelandskapet ligger den vakre fjellkjeden Dolomittene. Med sine helt karakteristiske, og bisarre, fjellformasjoner av dolomittstein strekker fjellkjeden seg 150 kilometer fra vest mot øst. Her er det høye fjell og dype daler i skjønn forening. Øverst troner selve dronningen i Dolomittene, Marmolada, med sine 3.343 meter over havet.

skibilder-alpintoglangrenn2

Val Di Fiemme er kjent for de fleste fra Tour de Ski og Marcelonga. Her er det flotte muligheter for kombinasjonen alpint og langrenn. Fra sentrum av Cavalese går heisen opp til 2.250 meters høyde. Alpe Cermis heter alpinanlegget som har 26 kilometer med løyper, 1.400 meter fallhøyde og som byr på spennende skogskjøring. Den tøffeste bakken heter Olympia, og er 7,5 km lang og flombelyst. Den er også kjent som monsterbakken… Latemar Ski Center ligger rett ovenfor Cavalese. Det strekker seg fra Obereggen over til Predazzo. Her er det nærmere 50 kilometer med løyper, og en rollercoaster…

Langrennsanlegget i Tesero, rett nedenfor Cavalese, byr på stadionfølelse og 150 kilometer med løyper. Her har det blitt arrangert VM i langrenn to ganger, senest i 2013. Fantastiske løyper i vakkert landskap. Passo Lavazze, som ligger på 1.800 meter, er et annet langrennsanlegg som byr på storslagen utsikt og flotte forhold.

Lenger opp, i hjertet av Dolomittene, ligger Val di Fassa og byen Canazei. Denne hyggelige alpebyen har Dolomiti Superski, med sine 1.220 km med alpinløyper, rett utenfor døren. Dette fantastiske området har alt man kan ønske seg av en alpeferie. Fantastiske bakker som er nydelig preparerte, offpistmulighet i mengder og flust av hyggelige bakkerestauranter. Her kan man virkelig kjøre på tur, uten å kjøre samme bakke to ganger i løpet av en dag. Sella Ronda er en slik klassiker.

Den røde markeringen viser hvor i Italia Dolomittene ligger.

Hvem passer denne turen for?

Vi spiser felles lunsj sammen med gruppen i løpet av dagen. Ettersom det er begrenset antall deltakere pr guide vil vi alltid kunne legge til rette for at alle i gruppa skal få en best mulig dag.

Middagen på kvelden er alltid et høydepunkt, det samme gjelder sengen etter hele dager med frisk luft og mosjon.

Vår konklusjon er altså at om du liker å kjøre usporet snø i noen av Alpenes fineste områder og i tillegg setter stor pris på spennende lokal mat og vin, samt kanskje ønsker å knytte nye vennskap – ja, da er vi overbevist om at du kommer til å sette stor pris på denne turen!

skibilder-alpint1

Linker det er verdt å ta en titt på

Mat

Selvsagt kan man ikke nevne Italia uten å skrive om mat og vin. Her får man det beste av både Østerrike og Italia. I Dolomittene-området, som engang var eiet Østerrike-Ungarn, står fortsatt østerriksk matkultur sterkt. Når man blander den med det italienske kjøkkenet får man alt det ganen kan ønske seg i løpet av en alpeferie. Vinutvalget er selvsagt bra, kanskje man skal velge seg en vin fra området.

Bosted

Våre hotell og leiligheter ligger i Cavalese, og Canazei-området.

Våre samarbeidshoteller i Cavalese er Hotel Bellavista, Hotel San Valier og Hotel La Stufa. Vi kan også tilby leiligheter ved forespørsel om dette.
Cavalese har et koselig sentrum med butikker, restauranter og kaféer. Det er gangavstand til skiheisen fra senterum. I byen er det også et veldig fint svømmeanlegg med utendørs basseng som har utsikt til bakkene og stjernehimmelen.
Byen har en fin beliggenhet for de som ønsker å gå langrenn. Her det mulig å gå i Marcelonga-løypen.

Canazei er en liten alpeby, men med bra hotellkapasitet. Canazei ligger i Val di Fassa, drøye 40 kilometer fra Cavalese. Byen er ladinsk talende, et språk som er beslektet med retoromansk. Canazei, eller Cianacei på ladinsk, ligger ypperlig til i forhold skikjøring i Dolomiti Superski. Her kommer man seg kjapt opp i det store skisystemet.

Skimulighetene er som nevnt ,fantastiske. Her er det alt man kan drømme om. Alt fra brede fine bakker, i alle forskjellige kategorier. Til flotte offpistmuligheter på høy høyde. Så her er det nok av bakker og muligheter for alle. I et fantastisk vakkert landskap.

Hva kan vi i Expa hjelpe til med? 

 • Vi skreddersyr deres opphold i alpene.
 • Vi tilrettelegger hotell / leilighet på valgt destinasjon.
 • Vi tilrettelegger for lengde på oppholdet, det være seg langweekend eller ukestur.
 • Vi tilbyr også overnatting høyt oppe i fjellet, hvor ski inn / ski out er eneste mulighet, og after ski må lages selv. Førstemann i bakken er man garantert.

Priser

Pris fra NOK 4.200,-.

Inngår i pris:

 • Overnatting etter Bed and Breakfast-konseptet.
 • Heiskort.

Inngår ikke i pris:

 • Flybilletter t/r,
 • Transfer t/r flyplass
 • Øvrige måltider.
 • Leie av skiutstyr.
 • Evt. frakt av ski på flyet.
 • Personlig reiseforsikring (obligatorisk på våre turer).
 • Evt. enkeltromstillegg.

skibilder-alpintoglangrenn3

Flyinfo

Flybilletter inngår ikke i prisen, dette booker du selv.
Flyplasser som gir enklest ankomst til Val Di Fiemme / Val Di Fassa er Verona, Bergamo, Venezia og Innsbruck.

Dersom du likevel ønsker at Expa skal organisere flybillett, tilkommer et gebyr NOK 200,- (i tillegg til billettprisen).

NB! Ta kontakt med Petter på +47 90 02 69 01 / petter@expa.no FØR du bestiller flybilletter.

Skiinfo

På denne turen er ikke leie av ski og utstyr inkludert. Dette må enten leies på stedet, eller medbringes av den enkelte. Det er som regel uproblematisk å få med ski på flyet, men husk at dette som regel må bestilles i tillegg til billetten.

Betalingsvilkår

Våre generelle betalingsbetingelser finner du her. Første delbetaling (og evt. depositum) benyttes til depositum hotell og er ikke refunderbar. Ved bestilling av turen krysser du av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Praktisk info om egen bagasje

Ta gjerne med en mindre ryggsekk som du kan ha på når du kjører ski I den pakker du solkrem, ekstra drikke, evt en ekstra trøye til å ha på ved lunsj (tørre klær er mest komfortabelt), kanskje en tynn dunjakke el.l.

Utstyr

All bagasje pakkes i myk sportsbag eller ryggsekk, mindre ryggsekk medbringes for skiturene samt som handbagasje på flyet. NB! Vennligst ikke pakk i hard plastkoffert da dette tar unødig stor plass.

Vi skal bevege oss i høyalpint terreng mye av tiden. Husk derfor:

 • Solbriller.
 • Kamera (husk å lade opp før avgang).
 • Lue.
 • Hjelm og briller.
 • Ekstra hansker / votter.
 • Klær til kveldene (casual).
 • Toalettartikler.
 • Varm jakke / genser som benyttes når vi stopper for lunsj/piknik.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Det har vist seg gang på gang at det er viktig å ha en reiseforsikring ved uforutsette hendelser underveis på reisen. Vi anbefaler helårs reiseforsikring. Det er kundens ansvar å tegne egen reiseforsikring, med en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke eventuell hjemtransport. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen og oppbevare denne separat under reisen. På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor. Dette gir deg rett til legebehandling i EØS-land på lik linje med landets egne innbyggere.

skibilder-alpintoglangrenn4

Booking / påmelding

Påmeldingen gjør du via dette skjemaet. Påmeldingen er bindende, og første delbetaling (og evt. depositum for de av dere som har betalt dette) er ikke refunderbart.

Våre betalingsbetingelser finner du her, i bestillingsskjemaet krysser du også av for at du har lest og akseptert våre betingelser.

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Vi gleder oss til å oppleve de italienske alpene sammen med deg!

Spørsmål?

Ønsker du/dere en avtale om en presentasjon eller har spørsmål, kan dere kontakte Petter på telefon 90 02 69 01 eller petter@expa.no.

Expa AS tar forbehold om skrivefeil.

   Send artikkel som PDF